زمان : 15 Azar 1391 - 14:26
شناسه : 61102
بازدید : 2843
از مصرف غذاهاي نفاخ و پرادويه بپرهيزيد به منظور كاهش سوزش سردل در دوران بارداري؛ از مصرف غذاهاي نفاخ و پرادويه بپرهيزيد عضو هیات علمی دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشكي يزد با اشاره به سوزش سر دل در دوران بارداري توصيه كرد: مادرباردار غذا را در وعده هاي بيشتر و با حجم كمتر مصرف كند و هچنين از خوردن غذاهاي نفاخ، سرخ كرده، چرب، پرادويه و بو دار اجتناب كنند

بهناز انجذاب دکتری تخصصی بهداشت باروری و عضو هیات علمی دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشكي يزد در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی يزد اظهارداشت: تغییرات دستگاه گوارش در دوران بارداري  به علت تغييرات هورموني و بزرگ شدن تدريجي رحم و فشار آن بر روي معده، در دستگاه گوارش تغييراتي بوجود مي آيد كه علائم شايع آن بصورت سوزش سردل، نفخ شكم، كند شدن حركات روده (يبوست) مي يابد.

وي با اشاره به سوزش سر دل در اين دوران توصيه كرد: مادرباردار غذا را در وعده هاي بيشتر و با حجم كمتر مصرف كند هچنين از خوردن غذاهاي نفاخ، سرخ كرده، چرب، پرادويه و بو دار اجتناب كنند.

عضو هیات علمی دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشكي با تاكيد بر اجتناب از  از خالي يا خيلي پر نگهداشتن معده در مادران باردار همچنين توصيه كرد: مادر باردار سعي كند از خم شدن يا خوابيدن به پشت خودداري كند.

انجذاب انجام تمرينهاي مناسب به منظور كاهش و بهبودي سوزش سردل در اين دوران اشاره كرد و افزود: به منظور بهبودي و كاهش نفخ شكم در اين دوران     از مصرف زياد مواد غذايي نفاخ و سرخ كردني پرهيز شود.

وي يبوست را از ديگر مشكلات در اين دوران دانست و توصيه كرد:  مصرف نان سبوس دار (سنگك)، مايعات فراوان، سبزي و ميوه، روغن زيتون و آب آلو براي رفع اين عارضه نيز مفيد است.

اين دکتری تخصصی بهداشت باروری  با اشاره به بروز بواسير در اين دوران گفت: از آنجايي كه يبوست زمينه ساز بواسير است بنابراين با استفاده از پمادهاي موضعي، كمپرس گرم، مصرف سبزي و ميوه براي رفع يبوست، مي توان درد و التهاب را تسكين داد.