كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد ضمن اشاره به ارزش غذايي كفير گفت: کفیر از پوکی استخوان نیز جلوگیری میکند و در تنظیم فشار خون نیز نقش عمدهای دارد
علي اكبر كمالي كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی يزد در خصوص نوشيدني كفير و ارزش غذايي آن اظهارداشت: کفیر نوعی نوشیدنی است که از مجموعهای از باکتریهای زنده و مفید برای بدن تشکیل شده بطوریکه دانشمندان راز سودمندی کفیر را برای سیستم ایمنی و گوارش وجود این باکتریها میدانند.
وي با بيان اين كه مخمرهای موجود در آن قادر به ساخت اسید فولیک میباشند افزود: کمبود اسید فولیک در خانمها بویژه خانمهای باردار شایع است. این محصول معجزه آسا در پیشگیری و درمان بیماریها بسیار مفید است.
كمالي در خصوص خواص درمانی کفیر خاطرنشان كرد: اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک، افزایش حرکات دودی روده و درمان یبوست، جلوگیری از بیماری پوکی استخوان، درمان آلرژیها، درمان اسهال و ضد عفونی کننده محیط روده از مهمترين خواص اين نوشيدني است.
اين كارشناس صنايع غذايي در ادامه درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمیتوانند شیر بخورند را از ديگر خواص كفير دانست و افزود: درمان بیماریهای گوارشی، درمان فشار خون و درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپر اکتیویتی از ديگر خواص اين ماده غذاي است.
وي با اشاره به اين كه كفير سرشار از ویتامینهای گروه ب مانند نیاسین، پیردوکسین و اسید فولیک، غنی از کلسیم، فیبر و پروتیئن است عنوان كرد: كفير نوشيدني مؤثر در زیبایی پوست، مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا، ممانعت از نفخ رودهای، ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک و هضم راحتتر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن است.
كمالي با اشاره به ارزش تغذیهای کفیر اظهارداشت: از آنجا كه کفیر از فرآوردههای شیری میباشد، بنابراین ارزش تغذیهای شیر را داراست و به دلیل وجود باکتری و مخمر لاکتیک خواص درمانی زیادی را شامل میشود.
وي با اشاره به روش نگهداری کفیر گفـت: نکته مهم زمان مصرف کفیر است که باید باکتریهای آن به اندازه کافی زنده و فعال باشن، در تولید محصول، به مصرف کنندگان تأکید میشود که آن را در یخچال نگهداری کنند چون در صورت نگهداری در خارج از یخچال باکتریها فرصت تکثیر پیدا میکنند.
كمالي در پاسخ به اين كه آیا همه اقشار جامعه اعم از کودکان، نوجوانان، سالمندان، زنان باردار، شیرده میتوانند از آن استفاده کنند و یا مصرف آن به گروه خاصی محدود میشود؟ اظهارنمود: همه سنين بخصوص زنان شیرده و باردار میتوانند از اين نوشيدني استفاده کنند.از طرفی به دلیل اینکه ارگانیسمهای کفیر قابلیت تجزیه لاکتوز شیر را دارند، بنابراین توصیه میشود افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز (که نمیتوانند شیر را هضم کنند) کفیر را جایگرین شیر کنند.
اين كارشناس صنايع غذايي در پايان عنوان داشت: کفیر یک محصولی است که در راستای سالم سازی باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تکثیر باکتریهای ترشح کننده سموم که پوست و مو را خراب میکنند، میشود؛ بنابراین افرادي که کفیر مصرف میکنند پوست و موی سالم تری دارند. کفیر همچنین از پوکی استخوان نیز جلوگیری میکند، کفیر در تنظیم فشار خون نیز نقش عمدهای دارد، اما تا کنون اطلاعاتی مبنی بر تأثیرات منفی کفیر بر سلامتی گزارش نشده است.