زمان : 01 Azar 1391 - 16:16
شناسه : 60613
بازدید : 7477
 کرم پودرهای چرب برای آکنه مناسب نیست یک متخصص پوست کرم پودرهای چرب برای آکنه مناسب نیست یک متخصص پوست در یزد با اشاره به بروز آكنه در جوانان توصیه کرد: استفاده از کرم‌ها و کرم پودرهای چرب برای آکنه مناسب نیست و ممکن است مساله‌ای بنام «کرم آکنه» را ایجاد می‌کند بنابراین دختران و پسران جوان، زمان مراقبت، از هرگونه کرم آرایشی یا ضدآفتاب حتما به عبارت OIL FREA یا فاقد چربی توجه نمایند.

یزدفردا: یک متخصص پوست در یزد با اشاره به بروز آكنه در جوانان توصیه کرد:  استفاده از کرم‌ها و کرم پودرهای چرب برای آکنه مناسب نیست و ممکن است مساله‌ای بنام «کرم آکنه» را ایجاد می‌کند بنابراین دختران و پسران جوان، زمان مراقبت،  از هرگونه کرم آرایشی یا ضدآفتاب حتما به عبارت OIL FREA یا فاقد چربی توجه نمایند.

دکتر نصرت پورسینا در گفت‌وگو یی گفت: در سنین بلوغ در دختر‌ها از ۱۰ یا ۱۲ سالگی و پسر‌ها از ۱۴ یا ۱۵ سالگی به علت افزایش هورمون‌های آندروژن، پوست چرب شده و فعالیت غده سپاسه پوست افزایش می‌یابد و این افزایش خودش را به صورت افزایش دانه‌های ریز گرد با سرسیاه یا سفید نشان می‌دهد که از نظر طبی، «کومدون سر سیاه یا سرسفید» ‌ نامیده می‌شود.

 وی ادامه داد: این کومدون‌ها، مرحله اول جوش‌های بلوغ (آکنه) می‌باشند و در بسیاری از موارد به همین مرحله متوقف شده و یا گاهی پیشرفت کرده و به صورت دانه‌های چرکی یا حتی کیستی در می‌آید که دانه‌ها بسیار بزرگ‌تر شده و حتی ممکن است به قطر یک سانتی متر برسد که به آن «آکنه ندولوسیستیک یا استیج چهار آکنه» می‌گویند.

 دکتر پورسینا افزود: این استیج‌ها درمان خاصی دارد و در استیج اول که فقط دانه‌های زیر پوستی است می‌توان با شستن با مواد مناسب و استفاده از کرم‌های کراتولولیدیک و کرم‌های لایه بردار ضعیف این کیست‌های زیرپوستی را درمان کرد.

 وی تصریح کرد: اما زمانی که ضایعات چرکی یا کیستیک شد باید دارو‌ها را قوی‌تر انتخاب کرد و یا حتی آنتی بیوتیک‌های خوراکی نیز استفاده نمود.

 این متخصص پوست بیان کرد: از نظر درمانی در تمام مراحل، باید از دستکاری و فشار دادن دانه‌ها پرهیز کرد و با توجه به اینکه برخی از جوانان که آینه گرا هستند، تمام دانه‌های سرسیاه یا سرسفید را با فشار باز می‌کنند و چون کلیه این مواد نمی‌تواند خارج شود، باعث بروز اسکار یا رد پا در محل جوش می‌شود و یا حالت عفونی پیدا می‌کند که به جوانان توصیه می‌کنم از هرگونه دستکاری بر روی جوش‌ها خودداری کنند و تحت نظر پزشک متخصص پوست درمان را ادامه دهند.

 وی ادامه داد: در درمان نباید عجله داشت چراکه این حالت بستگی به هورمون‌های آندروژن دارد و طول مدت آکنه حتی به ۱۰ سال نیز می‌رسد و حتی بعضی از خانم‌ها در سنین ۳۵ تا ۴۰ سالگی هم قبل از شروع هر عادت ماهیانه ممکن است چند عدد از این جوش‌ها را داشته باشند بنابراین نباید انتظار داشت جوش‌ها دو یا سه ماهه بهبود یابند.

 این متخصص پوست عنوان کرد: نکنه مهم این است که استفاده از کرم‌ها و کرم پودرهای چرب برای آکنه مناسب نیست و ممکن است مساله‌ای بنام «کرم آکنه» را ایجاد می‌کند بنابراین دختران و پسران جوان، زمان مراقبت از هرگونه کرم آرایشی یا ضدآفتاب حتما به عبارت OIL FREA یا فاقد چربی توجه نمایند.

 وی خاطرنشان کرد: استفاده از بعضی از ژل‌هایی که به مو زده می‌شود با کوچک‌ترین تماس با پوست ممکن است ایجاد آکنه بکند چراکه منافذ پوست را مسدود می‌کند.

 دکتر پورسینا یادآور شد: همچنین نباید از موادی که پوست را خشک می‌کند استفاده کرد چراکه هر پوستی نیاز به پاک کننده متناسب خودش را دارد بنابراین توصیه می‌کنم جوانان چنانچه دارویی را برای پوستشان استفاده می‌کنند، آن را به دوستشان تجویز نکنند.