یزدفردا : این گیاه 6 گلبرگ بنفش رنگ و سه رشته کلاله قرمز رنگ دارد و قسمت مورد استفاده آن همان کلاله است.
زعفران آرام بخش، اشتها آور، پیشگیری کننده از بیماری های قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است.
از گیاه زعفران در درمان آسم، بیماری های پوستی و چشم، عفونت ادراری، یرقان، رفع نفخ شکم، معده درد و کم خونی استفاده می شود.
استان یزد با تولید سالانه سه تن زعفران، بعد از خراسان رضوی و جنوبی رتبه سوم تولید این محصول را در کشور دارد.
زعفران یکی از مناسب ترین گیاهان مناطق کم آب بوده و برداشت آن از نیمه دوم آبان ماه در استان آغاز و تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.
سطح زیر كشت این محصول در استان 600 هکتار است که از شهرستان طبس و بهاباد به عنوان مناطق عمده تولید این محصول در استان میتوان نام برد.
در هر سطح به طور متوسط 5/4 تا پنج كیلوگرم این محصول برداشت می شود. پیش بینی می شود سه تن زعفران از مزارع استان در سالجاری برداشت شود.
بنابراعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد :مناطق عمده کاشت و توسعه این محصول در شهرستان طبس، بخش دستگردان و دیهوک این شهرستان می باشد و با توجه به شرایط مناسب این مناطق و تلاش کشاورزان این شهرستان در سال زراعی 91-90 زعفران کار نمونه استانی با عملکرد 14 کیلوگرم زعفران خشک در هکتار (4 برابر میانگین شهرستانی) از شهرستان طبس انتخاب و معرفی شده است
مقداری از زعفران تولیدی در مناطق زعفران کاری فرآوری و مابقی به صورت گل به استان های همجوار صادر می شود.
تغییرات در قیمت، نبود صنایع بسته بندی و تسهیلات برای تهیه پیازهای مرغوب، مهمترین مشکلات این بخش است