یزدفردا:جلسه هم اندیشی اساتید با موضوع اقتصاد مقاومتی با حضور دکتر محمود دهقانی عضو شوراي علمي مركز مطالعات استراتژيك رياست جمهوري در سالن آمفی تئاتر دانشگاه پیام نور استان یزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در این نشست با اشاره به اينكه اقتصاد مقاومتی با ریاضت اقتصادی متفاوت است گفت: اقتصاد مقاومتی امری پویا، فعال، درازمدت و هجومی است اما ریاضت اقتصادی یا مقاومت اقتصادی امری کوتاه مدت، انفعالی، بخشی و مربوط به شرایط بحرانی جامعه است.
"محمود دهقانی"با اشاره به اينكه اقتصاد مقاومتي امري پويا، دراز مدت و در جهت توانمندسازي شاكله اصلی اقتصاد كشور چه خرد و چه کلان است، اشاره و افزود: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) شش محور را در اقتصاد کشور مطرح کردند مدیریت مصرف و جلوگیری از اسراف، تأکید بر مصرف کالای داخلی، مردمی کردن اقتصاد به عنوان یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی، کاهش وابستگی صدساله به نفت به عنوان امری لازم، حرکت بر اساس برنامه نه تصمیمهای خلقالساعه، استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات از جمله مولفه هاي اقتصاد مقاومتي هستند كه همواره مورد تأكيد مقام معظم رهبري(مدظله العالی) در سالهای گذشته و امروز بوده است.
وی با اشاره به وجود منفذهايي به عنوان نقاط ضعف در اقتصاد كشور، گفت: دشمن از وجود اين منافذ و نقاط ضعف مطلع و با فشارهاي خود قصد اخلال در نظام اقتصادي و تضعيف نظام جمهوری اسلامي را دارد.
این مقام مسئول ابراز داشت: مقام معظم رهبري نيز به اين موضوع اشراف کامل دارند و از همين رو نامگذاري هاي چند سال اخير مربوط به مباحث اقتصادي بوده است.
این مقام مسئول با اشاره به اينكه اقتصاد مقاومتي با ریاضت اقتصادي فرق دارد، گفت: به عنوان نمونه وقتي كشور در تولید و ساخت بنزين خودكفا شد، نوعي اقتصاد مقاومتي بود، در حاليكه مقاومت اقتصادي يعني كاهش شديد مصرف و نوعي رياضت اقتصادي. كشور در اقتصاد مقاومتي سعي در رسيدن به استقلال و خودكفايي دارد.
"محمود دهقاني" با اشاره به لزوم مصرف صحيح و جلوگيري از اسراف در راستاي فرمایشات مقام معظم رهبری (اقتصاد مقاومتي) و تأکید بر لزوم مديريت مصرف، به ارائه آمارهايي در اين زمينه پرداخت و خاطر نشان كرد: در برخي از موارد ، مصرف در كشور ما بيش از مصرف كشورهايي با جمعيت بالاي يك ميليارد نفر مانند چين است!
وي با اشاره به تأكيدات مقام معظم رهبري در خصوص مردمي كردن اقتصاد اظهار داشت: برخی مردمي بودن اقتصاد را به معناي غربي بودن آن مي دانند اما اتفاقا مردمي شدن اقتصاد، اسلامي می باشد و اين مسأله در نظرات حضرت امام خميني(ره) نيز مشهود و مورد تأكيد ايشان نيز بوده است بنابراین مردم بهترین راهبران اقتصادی هستند.
مدير مسئول پرتو افزود: كليات اصل 44 چند سال پيش از سوي مقام معظم رهبري مطرح و ابلاغ شد و اين قانون بايد در تمامي قوا بخصوص در قوه مجريه بيشتر مورد توجه قرار بگيرد، و اگر اين اصل به خوبي و هم زمان با هدفمندي يارانه ها اجرا شود؛ شاهد تحول در توليد ملي خواهيم بود؛ اصل 44 و هدفمندي يارانه ها دوقولو هايي هستند كه در بسياري از قوانين مكمل يكديگر می باشند.
"دهقانی" با اشاره به اينكه تحقق اقتصاد مقاومتي به شدت نيازمند به همكاري مردم است، گفت: متأسفانه هنوز مردم در بازار نسبت به جنس خارجي تمایل دارند، در حاليكه بايد جنس داخلي مورد توجه قرار بگيرد و بايد جنس ايراني را حتي اگر با كيفيت پايين تري نسبت به كالاي خارجي عرضه مي شود، خريد تا توليد كننده بتواند روي پاي خود بايستد، و همين مسأله یکی از کلیدی ترین مسائل اقتصاد مقاومتی است.
عضو شوراي علمي مركز مطالعات استراتژيك رياست جمهوري با اشاره به تأكيدات مقام معظم رهبري بر كاهش وابستگي صدساله به نفت و استفاده حداكثري از زمان، منابع و امكانات ادامه داد: متأسفانه بهره وري در كشور نسبتا پايين است.
این مقام مسئول به تأكيدات رهبري بر حركت صحيح و اصولي بر اساس برنامه ريزي و نه تصميمات خلق الساعه اشاره و خاطر نشان كرد: يكي از آفات كشور ما اين است كه گاهي ديده مي شود برخي مقامات تصميماتي مي گيرند و هنوز چند ماه از عمر آن نگذشته، مصوبه را لغو مي كنند.
"دهقانی" با تأكيد بر لزوم تأمين امنيت اقتصادي خاطر نشان كرد: تصميمات اقتصادي كه گرفته مي شود، بايد با برنامه ريزي بوده و داراي ثبات باشند، چرا كه حتي احتمال تغيير در برنامه هاي اقتصادي در ذهن سرمايه گذار تأثير گذاشته و وقتي احتمال بدهد مثلا با كاهش تعرفه های گمرکی قراراست سودش كم شود و يا سودي نبرد، قطعا در آن زمينه سرمايه گذاري نخواهد كرد.
شایان ذکر است این نشست به همت دفتر هم اندیشی اساتید در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و با همکاری گروه اقتصاد و مدیریت برگزار و در این نشست تعداد 50 نفر از اساتید دانشگاه پیام نور، جهاد دانشگاهی، دانشگاه یزد و جمعی از علاقمندان به مسائل روز اقتصادی حضور داشتند.
در پایان این نشست علمی اساتید در خصوص مولفه ها و راهکارهای اقتصاد مقاومتی، هدفمندی یارانه ها و ... به طرح سوال و تبادل اندیشه پرداختند.