ناهید برخورداری در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه مصرف موادغذایی شیرین اگرهمراه با مواد پروتئینی نیز باشد موجب هوشیاری بیشتر در فرد میشود اظهارداشت: اگر مواد پروتئینی با مواد غذایی شیرین مصرف شوند مثل مصرف شیر همراه با خرماو عسل موجب افزایش هوشیاری و سر حالی بیشتر در فرد میشود.
وی ادامه داد: مصرف یک تا دو لیوان شیر با یک تا دو عدد خرما در روز به شرطی که رژیم متعادلی داشته باشید نه تنها چاق کننده نیست بلکه مفید است.
وی بابیان این که شیر کلسیم بدن را تامین میکند گفت: خرما حاوی آهن- پتاسیم- منیزیم (برای عمل ماهیچههای ارادی لازم است) - گوگرد- مس- کلسیم و فسفر (برای ساخت عضله و بافتهای عصبی لازم است.) یا به عنوان مثال مصرف ماکارونی با گوشت و پنیر رنده شده، ماهی با نان و برنج پخته باعث سرحالی و هوشیاری میشود.
این کارشناس تغذیه خاطرنشا ساخت: میلل و گرایش به مصرف هر چه بیشتر کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند شکلات، شیرینی، بستنی، انواع نوشابهها، شربتها و غیره موجب خواب آلودگی و بیحالی و عدم تمرکز میشود.
وی تصریح کرد: انجیر، انگور، پرتقال، زغال اخته، زردآلو، سیب، شاتوت، توت فرنگی و خرما در عملکرد مغز و اعصاب و سلامتی کل جسم و جان تاثیر گذار است.
این کارشناس متذکرشد: سبزیها در سلامت بدن و عملکرد مغز و اعصاب تاثیر گذار هستند، ولی سبزیهایی مانند اسفناج، ریحان، نعناع، کاهو، گل کلم، پیاز، چغندر، زنجبیل تازه، هویج، کرفس و شلغم اثر موثر و ویژهای بر توان یادگیری و بالابردن روحیه افراد دارد.