زمان : 26 Mehr 1391 - 19:25
شناسه : 58911
بازدید : 4053
بازديد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد از روزنامه بشارت‌نو بازديد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد از روزنامه بشارت‌نو

یزدفردا:مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در بازديد از دفتر" دورزنامه" " بشارت‌نو" وماهنامه محلی" بشارت یزد" شرایط فعلی دریافت مجوزوانتشارنشریه را درمجموع نسبت به سالهای قبل بهترخواند.
بهرام عبدالحسینی در این بازدید با روندتهیه وتولید مطالب و انتشار این نشریه آشنا شد وازدست اندرکاران  اين دوروزنامه به عنوان افرادي پرتلاش در عرصه مطبوعات ياد كرد.
وي ضمن تشكر از فعالين در اين نشريه در خصوص ماهنامه "بشارت يزد" كه به تازگی مجوز انتشارگرفته وقراراست بزودی منتشر شود اظهار داشت: اميدواريم اين ماهنامه با توجه به ريشه غني فرهنگي، اجتماعي و ديني يزد منشاء خير و بركت براي استان و وسيله‌اي براي اطلاع‌رساني مناسب براي افراد فرهنگي و فرهيخته شود كه به دنبال مطالب درخور شأن استان هستند.
عبدالحسيني يادآور شد: همواره تاكيد من در جمع اصحاب رسانه اين بوده كه مطبوعات استان يزد عليرغم اينكه نسبت به سال‌هاي گذشته شاهد روند روبه رشدي بوده ضروري است محتواي آن پيشرفت بهتري داشته باشد.
استقبال بي‌نظير رسانه يزد از جشنواره مطبوعات
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در خصوص جشنواره مطبوعاتي اخير گفت: تصور نمي‌كرديم كه چنين استقبالي از اين جشنواره شود و پيش از اين احساس مي‌كرديم اصحاب رسانه در استان رغبت چنداني براي شركت در جشنواره را ندارند در حالي كه آثار دريافتي به جشنواره شامل 594 اثر از 210 نفر خلاف اين امر را ثابت كرد.
وي با بيان اينكه اين حجم بالاي شركت‌كننده در جشنواره استان بي نظير مي‌باشد اظهار داشت: شركت در جشنواره اخير بسيار خوب بود كه نشاندهنده آن است كه مطبوعات استان نيز به دنبال رشد و پيشرفت هستند.
عبدالحسيني خطاب به خبرنگاران وهمکاران روزنامه بشارت‌نو گفت: حرف اول براي فعاليت در مطبوعات را علاقه و انگيزه مي‌زند چراكه اين حرفه به لحاظ مادي درآمد چنداني ندارد بنابراين استفاده از افراد علاقمند و متخصص در اين حرفه الزامي است.
وي همچنين ادامه داد: تمام اينها لازمه رشد مطبوعات در استان است كه مطمئنا به تبع آن اقشار مختلف جامعه هم علاقمند به خريد روزنامه مي‌شوند.
عبدالحسيني با اشاره به رتبه برتر استان در منطقه به لحاظ محتواي مطبوعات گفت: ضروري است ارتقاء محتواي روزنامه‌هاي استان بيش از اين مورد توجه مطبوعات قرار گيرد.
به گفته وي انگيزه و علاقه جوانان براي فعاليت در اين عرصه قطعا بر رشد مطبوعات استان تاثيرگذار خواهد بود و اداره ارشاد هم به عنوان دستگاه متولي فرهنگ و هنر استان ضروري است اين بستر را فراهم كند كه برگزاري كلاسهاي آموزشي براي فعالين اين عرصه، برپايي جشنواره مطبوعات و برگزاري نشستهاي متعدد با اصحاب رسانه را مي‌تواند بخشي از اقدامات اين دستگاه در عرصه مطبوعات برشمرد.
جاي تشكل صنفي مطبوعات در استان خالي است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خواستار راه اندازي خانه مطبوعات در استان شد و تصريح كرد: در حال حاضر يكصد نشريه در استان فعالند كه در اين ميان جاي يك تشكل صنفي در اين خصوص خالي است، از سوي ديگر خانه مطبوعات مي‌تواند راهگشاي مشكلات اصحاب رسانه باشد.
وي همچنين درخواست كرد اختلاف سلايق اصحاب رسانه در استان بايد كنار گذاشته شود تا با اتحاد بتوان خانه مطبوعات را راه‌اندازي كرد كه بي‌شك به نفع مطبوعات استان مي‌باشد.
فرد گرايي بر مطبوعات استان حاكم است
مدير مسئول بشارت‌نو ضمن تشكر از  حضور و بازديد مسئولين ارشاد از دفتراین نشریه اظهار داشت: استان یزدبنا به آمارمنتشرشده ازسوی متولیان ارشاد داراي 400 خبرنگار ثبت شده است كه از اين تعداد 210 نفر آثار خود را براي جشنواره ارسال كردند در حالي كه كيفيت نشريات این استان در مقايسه با نشريات ساير استان‌ها خوب نيست.
جوادآذرنگار اظهار داشت:دراین استان همچنين خوشبختانه یکی از همکاران مطبوعاتی داراي چاپخانه است كه در شرايط فعلي كه هزینه های سنگین چاپ فشاري مضاعف براي مطبوعات به حساب مي‌آيد انصافا با درك شرايط باري از دوش نشريه بشارت نو وسایر نشریات استان برداشته است.
وي همچنين ادامه داد: با در نظر گرفتن تمام اين مسائل، متاسفانه مطبوعات استان رونق چنداني ندارند و فرد گرايي به جاي جمع گرايي بر مطبوعات استان حاكم است و اين روحيه باعث شده نتوانيم كيفيت روزنامه‌هاي استان را بهبود ببخشيم.
آذرنگار با بيان تاریخچه شروع فعالیت مطبوعاتی خودازسال 70 در روزنامه جمهوري اسلامي وتشریح روند فعالیت 21ساله خود،به یک دهه سابقه انتشار این نشریه اشاره کردوافزود :درشرایطی که اغلب نشریات مجبورندبیشتر ازافراد خانواده خود استفاده ‌كنند يا اينكه افراد معدودي را به کار بگیرند،درنتیجه نمیتوان شاهد تحول عمده وتنوع مطالب درنشریات بود در حاليكه روزنامه زماني مي‌تواند جايگاه واقعي خودش درمیان عموم مردم داشته باشد كه بتواند افكار و گرايش‌هاي مختلفي را در خود جاي دهد.
روزنامه بشارت‌نو متعلق به يك جناح نيست
مدير مسئول روزنامه دو روزنامه بشارت‌نو گفت: يكي از ايراداتي كه گاهی برای این نشریه ازسوی برخی عنوان مي‌شود اين است كه چرا این نشریه خط سیاسی واحدی را دنباله روی نکرده وانتشاردهنده طيف يا جناح خاصي نبوده‌است در حالي‌كه به طور کلی مطبوعات باید آیینه انعکاس افکار واندیشه های سیاسی،اجتماعی و...متعدد وموجود درجامعه به نسبت وزن آنها باشند مگر اینکه تریبون حزب وجناح خاصی باشند.
 وی گفت: ممكن است مدیران وسردبیران نشریات  به لحاظ سياسي گرايش خاصي داشته باشند و به جناح خاصي نزديك باشند ولي اين دليل نمي‌شود كه روزنامه هم دراختیا طیف خاصی قرار بگیرد.
آذرنگار با بيان اينكه روزنامه بشارت‌نو تلاش کرده است تا بعنوان تریبونی دراختیار تمام گروهها وجناحهای سیاسی باشد خاطرنشان كرد:البته تندروهای دوجناح همواره این روند را نپذیرفته وهریک بشارت نو را متعلق به طیف مقابل دانسته اند وبه سهم خود ودراندازه توان خویش از هیچ تلاشی برعلیه آن فروگذاری نکرده اند.
وی خاطر نشان کرد: تمام تلاش فعالين اين نشريه اين بوده كه درشرایط دشوارکنونی اين مجموعه را حفظ کنند، همچنين از سوي ديگر تلاش كردم از ايجاد يك مجموعه خانوادگي در اين نشريه جلوگيري كنم.
وي در ادامه افزود: هرچند درچندسال گذشته این نشریه در در تنگناوفشارهای مختلف قرار گرفتي ولي همچنان به لطف اقبال مردمی به فعاليت خود ادامه داد و اين نشاندهنده اقبال مردم به مطبوعات مردمی است.
اودرعین حال از كم شدن شرح صدر وروحیه انتقادپذیری بسیاری از مديران انتقاد كرد و گفت: اگر نگاهي به آرشيو روزنامه‌هاي سالهاي گذشته بيندازيد به وضوح مي‌بينيد كه حتي كاريكاتور استانداران در دوره‌هاي مختلف استان كشيده شده كه هيچگاه دردسرساز نبوده است ولي اخيرا حتی درج كاريكاتور از برخی مسئولان فعلي موجب برخوردهاي قهري می‌شود.