زمان : 25 Mehr 1391 - 17:43
شناسه : 58856
بازدید : 12126
  نقاش تمثال امام خميني (ره) چشم از جهان فرو بست+عکس هایی از آثار نقاش تمثال امام خميني (ره) چشم از جهان فرو بست+عکس هایی از آثار


«جمال‌الدين خرمي‌نژاد» هنرمند و نقاش تمثال امام خميني (ره) ديروز 21 مهرماه در 67‌سالگي درگذشت.

به گزارش یزدفردا:، خرمي‌نژاد متولد 1324 بود و در سال 1349 در رشته نقاشي از دانشکده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران فارغ‌التحصيل شده بود.

خرمي‌نژاد عضو انجمن نقاشان ايران، کارشناس سابق مرکز هنرهاي تجسمي و مدرس نقاشي بود و داوري و دبيري نمايشگاه‌ها و جشنواره‌هاي مختلف را برعهده داشت.

اين هنرمند نمايشگاه‌هاي متعددي از آثارش در ايران و ديگر کشورها برگزار کرده و موفق به کسب جوايز ملي و بين‌المللي بسياري شده بود.

فارغ التحصيل از دانشگاه هنرهاي زيباي دانشگاه تهران هنرهاي تجسمي-نقاشي 1349
تدريس در دانشگاه هاي علم و صنعت - الزهرا - مجتمع دانشگاهي هنر دانشگاه آزاد و دانشگاه تهران از 1365 تا كنون
سید جمال الدین خرمی نژاد، از هنرمندان متعهد و علاقه مند به امام و انقلاب بود و آثار متعددی از حضرت امام و یادگار گرامی ایشان به خاطره هنردوستان سپرده است.

استاد خرمی نژاد نقاش، گرافیست و تذهیب‌کار برجسته ایرانی که تصویرگری تمثال حضرت امام را نیز در کارنامه هنری خود دارد، شب گذشته در اثر ایست قلبی در سن 67 سالگی در تهران درگذشت.

حجت الاسلام شاهمرادی اظهار داشت: استاد خرمی نژاد پس از رحلت حضرت امام خمینی(س)، به طور مداوم با موسسه فرهنگی-هنری عروج به همکاری پرداخت و آثار متعدی به این موسسه اهدا نمود.
مدیرعامل موسسه فرهنگی-هنری عروج در این باره گفت: استاد سید جمال‌الدین خرمی نژاد، یکی از هنرمندان بنام و درجه یک این مرز و بوم و استاد ممتاز هنرهای تجسمی، آبرنگ، رنگ و روغن و آکرولیک بود.
حجت الاسلام شاهمرادی افزود: ایشان علاوه بر خدمتی که به تعالی هنر کشور کرد، از شروع انقلاب هنر خود را در راستای انعکاس انقلاب، امام و شهدا به کار برد و خدمات بزرگی در این زمینه بجا آورد.
وی با اشاره به برخی آثار معروف استاد خرمی نژاد، از جمله نقاشی معروف امام، هنگام ورود به ایران و کارهای متعدد وی در موزه شهدا گفت: تعهد ایشان به امام، انقلاب و به خصوص در دوران جنگ با خلق آثاری در قالب نقاشی، پوستر و... وجهه متمایزی به ایشان بخشید.
شاهمرادی اظهار داشت: استاد اواخر عمر خود بدون اینکه سفارشی داشته باشند، پرتره‌ای از حضرت امام کشید و به سید حسن آقا اهدا کردند که اکنون در موزه امام به نمایش گذاشته شده است. البته در همان دوران سید حسن آقا نیز به پاس خدمات ایشان به امام و انقلاب به منزل استاد رفت و از وی تجلیل و قدردانی نمود.
وی با اشاره به سابقه همکاری استاد خرمی نژاد با موسسه، به ویژه پس از رحلت امام خمینی(س) اظهار داشت: یکی از آثار به یاد ماندنی ایشان، تذهیب زیبای وصیت نامه امام راحل است. وصیت نامه امام، به وسیله استاد کیخسرو خروش به تحریر در آمد و استاد خرمی نژاد هم آن را تذهیب نمودند.
مدیرعامل عروج فیلم به بیان خاطره‌ای از استاد خرمی نژاد پرداخت و بیان کرد: به یاد دارم ایشان عکس تنها فرزند دکتر منافی را که در 16 سالگی به شهادت رسیده بود به تصویر کشید و به پدر اهدا نمود. زمانی که پرتره را به دکتر منافی اهدا می‌کرد، گفت: «از وقتی کار را آغاز کردم تا وقتی که آن را به پایان رساندم، اشک می‌ریختم.»
وی همچنین افزود: یکی از کارهای بی‌بدیل ایشان که به سفارش شخص بنده به اتمام رساندند، مجموعه‌ای شامل بر 50 اثر از طبیعت ایران بود که با نام «ایران، سرزمین آب و رنگ» منتشر شد و نه تنها در ایران، در دیگر کشورهای جهان نیز مورد استقبال واقع شد.
حجت‌الاسلام شاهمرادی در پایان خاطر‌نشان کرد: استاد جزو افرادی بود که علی‌رغم ناملایمات فراوانی که گاه و بی‌گاه می‌دید، در تعهد و علاقه خود به امام و اصل انقلاب، ذره‌ای تزلزل نشان نداد و در پایبندی به این امور فردی مثال زدنی بود.


سمت هاي جنبي:

دبير جشنواره هاي تصويرگري كتاب كودك
دبير نمايشگاه نقاشان رئاليست (موزه هنرهاي معاصر)
هنرهاي تجسمي جوانان كشور هنرهاي تجسمي زنان كشور
عضو هيات انتخاب نمايشگاه دو سالانه كشور
معاون هنري فستيوال هنر ايران در دو سلدورف (آلمان) عضو هيات انتخاب و داوري گل و گياه شهرداري
عضو هيات انتخاب نمايشگاه بوسني و هرزگوين(فرهنگسراي نياوران) عضو هيات انتخاب و داوري نمايشگاه توسعه صادرات ايران ( سازمان نمايشگاه ها)
عضو هيات انتخاب بي نيال نگارگري ايران
موزه هنرهاي معاصر
عضو هياب انتخاب و داوري نمايشگاه هاي خيريه

نمايشگاههاي گروهي:

در گالري هاي تهران و نمايشگاههاي مختلف در موزه هنرهاي معاصر فرهنگسراي نياوران
مجموعه آزادي
كمك به زلزله زدگان شمال كشور
كنفرانس ادب و هنر ايران جمعا حدود 250 نمايشگاه
يائيز 1383 تالار وحدت

نمايشگاههاي انفرادي:

1371 و 1372 گالري كلاسيك
1381 گالري والي
يائيز 1383 موزه هنرهاي زيبا کاخ سعد آباد تهران

نمايشگاههاي خارج از کشور:

نمايشگاه پوسترهاي جهانگردي ايتاليا 75-1974
بي نيال پوستر ورشو (لهستان) 1976
بي نيال بنگلادش 1986
نمايشگاه جهاني سالانه تصويرگري كتاب كودك بلونيا(ايتاليا) 1989
نمايشگاه بي نيال تصويرگري كتاب كودك براتيسلاواي چكسلواكي 1991
نمايشگاه خانه هنر ايران( پاريس) 1994
نمايشگاه اكراين 1995
نمايشگاه روماني 1998
نمايشگاه آرت سود (پاريس) 2002
نمايشگاه انفرادي پاريس 2003
نمايشگاه انفرادي يونان ‏2004‏‏
نمايشگاه انفرادي سوئد ‏2004‏‏
نمايشگاه انفرادي لتوني(ريگا) 2004

جوايز:

برنده جايزه پوسترهاي جهانگردي از ايتاليا 75-1974
برنده جايزه اول طراحي غرفه جهانگردي مكزيك (آكاپولكو) 1974
برنده جايزه اول پوستر دفاع مقدس (اولين بي نيال گرافيك , بخش جنگ ) 1366
برنده جايزه و دريافت لوح زرين و ديپلم افتخار از رئيس جمهوري وقت (بمناسبت طراحي پوسترهاي جنگ ) 1367
برنده جايزه لوح زرين و ديپلم افتخار از كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان 1368

آثار نگهداري شده:

موزه هنرهاي معاصر تهران
موزه مجموعه فرهنگي آزادي
موزه شهداي تهران
موزه امام علي

در پی درگذشت نقاش چیره دست و هنرمند توانا جناب استاد سید جمال الدین خرمی‌نژاد، معاونت هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) این ضایعه را تسلیت گفت، متن پیام به این شرح است:

هوالباقی-عروج هنرمند فرزانه «استاد جمال‌الدین خرمی‌نژاد» خالق آثار عرفانی و به یاد ماندنی نقاش معاصر ایران را به جامعه هنری کشور به ویژه به خانواده محترم آن فقید سعید تسلیت عرض نموده و برای آن مرحوم علو درجات و برای خانواد‌ه‌ ایشان صبر و اجر از خداوند منان مسئلت می‌نمایم.-معاونت هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)

به دنبال درگذشت جمال الدین خرمی نژاد، ˈاصغر امیرنیاˈ سرپرست مرکز هنرهای تجسمی در پیامی درگذشت این هنرمند را تسلیت گفت.

در پیام تسلیت اصغر امیرنیا آمده است: بار دیگر جامعه هنری کشورمان یکی از هنرمندان ارزشمند و پرتلاش خود را از دست داد و جمال الدین خرمی نژاد که سالها در عرصه تولید آثار هنری و آموزشی به جوانان فعالیت کرد از میان ما رفت.

در ادامه پیام تسلیت امیرنیا آمده است: خرمی نژاد به آموزش هنرهای تجسمی و نقاشی توجه ویژه ای داشت و در کنار فعالیت حرفه ای و هنری با جدیت به آموزش نقاشی پرداخت، از این منظر نقشی ماندگار از او به یادگار خواهد ماند.

امیرنیا در پایان پیام خود نوشته است : ضایعه تاسف بار فقدان جمال الدین خرمی نژاد را به خانواده گرانقدرش ، هنرمندان و دوستداران هنر تسلیت می گویم و آمرزش و علو درجات را از درگاه ایزد متعال برای آن هنرمند زنده یاد مسئلت می کنم.