براي نخستين بار در كشور طرح تشخيص زودرس سرطان سينه در استان يزد اجرا مي شود.
به گزارش روابط عمومي استانداري يزد، رئيس مركز بهداشت استان يزد در شوراي سلامت و امنيت غذايي استان با اعلام اين خبر گفت: ابتلا به سرطان سومين عامل مرگ و مير در استان يزد است كه در كشور، استان يزد از نظر مبتلايان به اين بيماري در جايگاه دوم قرار دارد.
دبير شوراي سلامت و امنيت غذايي استان با اشاره به اينكه سرطان سينه از شايع ترين سرطان ها در بين خانم ها است افزود: به منظور پيشگيري از ابتلا به اين بيماري درمان زودرس آن از تمام زن هاي بين 40 تا 64 سال در شهرستان يزد معاينه و تخصيص به عمل مي آيد.
دكتر نوري شادكام با بيان اينكه اجراي مرحله اول اين طرح پنج سال طول مي كشد افزود: در اجراي اين طرح با هزينه اي بالغ بر دو ميليارد و 460 ميليون ريال بيش از 50 هزار نفر از زنان واجد شرايط در اجراي طرح غربالگري سرطان سينه معاينه مي شوند.
وي يكي از عوامل اصلي ابتلا به سرطان را تغذيه غذايي و سيگار كشيدن در بين مردم استان اعلام و اضافه كرد: بيش از 37 درصد از زنان زير 45 سال به اين عارضه مبتلا مي شوند كه برآورد هزينه و معاينه ماموگرافي اين افراد بيش از يكصد ميليارد ريال در هر ماه خواهد بود.
رئيس مركز بهداشت استان يزد از ديگر ويژگي هاي طرح تشخيص زودرس سرطان سينه در زنان استان را خودآزمايي نحوه معاينه و تشخيص اين بيماري عنوان و تصريح كرد: در اجراي اين طرح افراد پس از معاينه نحوه معاينه كرن خود را ياد مي گيرند و بر اساس يك برنامه زمابندي در صورت بروز مشكل به پزشك مراجعه مي كنند
دبير شوراي سلامت استان ابراز اميدواري كرد: اين طرح با انجام اطلاع رساني هاي دقيق و شفاف از اول مهر ماه آينده در سطح شهرستان يزد آغاز مي شود و در مراحل بعدي در ساير نقاط استان نيز انجام خواهد شد.معاون سياسي امنيتي استانداري يزد هم در اين نشست از وضعيت ابتلا سرطان در استان ابراز نگراني كرد و بر تعريف يك مكانيسم مشخص براي پيشگيري و درمان اين بيماري صعب العلاج تاكيد كرد.
عبدالرسول دوران سرطان را يك تهديد جدي براي جامعه بر شمرد و خاطر نشان كرد: بايد با يك برنامه ريزي دقيق و حساب شده با شيوع اين بيماري مهلك در جامعه مبارزه كنيم و در همين رابطه بايد از برنامه هاي آموزشي صدا و سيما و رسانه ها براي اطلاع رساني نهايت بهره را ببريم.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد نيز در اين جلسه با اشاره به عوارض ناشي از مصرف قندهاي پتيلي كه در قند ريزي هاي سنتي استان توليد مي شود گفت: به دليل افزودن حجم بالايي از بلاتكيت و سولفيدها به قندهاي پاتيلي در كارگاه هاي قندريزي سنتي استان عوارض خطرناكي چون حساسيت پوستي/ آلرژي/ حسايت تنفسي/ بيماري ديابت/ گرفتگي صدا/ اختلال در بويايي و سرطان دستگاه گوارشي به وجود مي آورد.
دكتر مصدق استان يزد را تنها توليد كننده قندهاي سنتي در كشور دانست و افزود: در حال حاضر 315 كارگر در 191 كارگاه قند ريزي سطح استان مشغول توليد اين قندهاي پاتيلي تهديدي براي سلامتي به شمار مي رود هستند. وي خواسار پيگيري و جايگزيني كردن كارگاه هاي صنعتي بجاي قند ريزي هاي سنتي كه از مواد مجاز استفاده مي كنند شد.
اخبار مرتبط در يزدفردا :
تاریخ : دوشنبه 11 دي 1385 - بعدازظهر 04:17