کارشناس امور سالمندی مرکز بهداشت شهرستان یزد با اشاره به مصرف روزانه تخم مرغ در دوران سالمندی توصیه کرد: تخم مرغ بهتر است به صورت یک روز در میان و یا دو روز در میان، استفاده شود و در صورت کلسترول خون بالا مصرف آن ممنوع است.
خدیجه زارع زاده کارشناس امور سالمندی مرکز بهداشت شهرستان یزد در خصوص رژیم غذایی سالم در دوران سالمندی اظهارداشت: برای جلوگیری از مشکلات عاطفی و احساسی در سالمندان، بهتر است به عادات غذایی آن ها احترام گذاشت و هر نوع تغییر با ملایمت و به شکلی دوستانه ایجاد شود.
وی ضمن تاکید بر سرو غذا مورد علاقه سالمند و میل غذا در مکان مناسبی در این دوران گفت: در صورت وجود بی خوابی و کم خوابی از دادن چای و قهوه پیش از خواب خودداری شود.، در کم خوابی، مصرف یک لیوان شیر ولرم پیش از خواب مؤثر است.
این کارشناس افزود: در سالمندانی که به دلیل داشتن دندان های مصنوعی قادر به جویدن غذا نیستند، برنج نرم به صورت کته، گوشت های نازک قیمه ای آب پز و نرم، سیب زمینی پخته و پوره شده، سبزی های پخته و پوره شده، آب میوه، نان های نرم و مکمل دار، مرغ پخته و آب آن، تخم مرغ پخته، شیر، ماست و پنیر. توصیه می شود.
وی غذاهای چرب سرخ شده، سس ها، تخم مرغ نیمرو، حبوبات کم پخته شده را از غذاهای غیر مجاز برای سالمندان دانست و افزود: مصرف گوشت های کم چرب شامل؛ ماهی، مرغ بدون پوست، گوشت گوساله ی تازه به صورت خورشتی و بیفتکی، دنده، فیله ران و سردست در این دوران مانعی ندارد.
کارشناس امور سالمندی مرکز بهداشت شهرستان یزد تاکید کرد: تخم مرغ بهتر است به صورت یک روز در میان و یا دو روز در میان، استفاده شود و در صورت کلسترول خون بالا مصرف آن ممنوع است.
وی با اشار ه به مشکل یبوست در سالمندان توصیه کرد: مصرف کافی مایعات و مواد پُر فیبر نظیر نان سبوس دار و سبزیجات و میوه هایی مثل گلابی ،آلو ،زردآلو در این دوران اهمیت دارد.
این کارشناس اضافه کرد: برخی از سالمندان ممکن است مبتلا به فشار خون بالا باشند؛ در این موارد، رژیم غذایی کم نمک و در صورت نیاز کاهش وزن پیشنهاد می شود.
وی ادامه داد: همچنین برای متنوع کردن برنامه ی غذایی می توان در تهیه انواع فرنی و پوره به جای آرد گندم از جو سیاه، ارزن، ذرت، جو و گندم استفاده کرد.
این کارشناس تصریح کرد: سیب به دلیل داشتن پکتین زیاد باعث کاهش چربی و کلسترول می شود؛ بنابراین بهتر است روزانه یک تا دو عدد سیب میل شود. از دیگر سو، اضافه کردن پودر فندق و بادام به حریره ها و غلات برای تأمین منیزیم ضروری است.