زمان : 21 Shahrivar 1391 - 12:41
شناسه : 57041
بازدید : 2263
میزان دریافت چربی  و نمک در رژیم غذایی دهه اخیر بیش از حد معمول است میزان دریافت چربی و نمک در رژیم غذایی دهه اخیر بیش از حد معمول است یک متخصص تغذیه در یزد گفت: ریز فاکتورهای زیادی در بروز بیماری قلبی نقش تاثیر گذارند که یکی از این عوامل مهم نوع تغذیه افراد است . میزان دریافت چربی در رژیم غذایی دردهه اخیر بیش از حد معمول است.

به گزارش يزدفردا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دکتر حسن مظفری گفت:  مصرف نا‌درست انواع مواد غذایی و دریافت انرژی زیاد که عمدتا توسط پرخوری ایجاد می‌شود عارضه چاقی را به دنبال دارد و در نتیجه زمینه ساز بیماری قلبی خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی است که سبب مرگ و میر می شود بیماری‌های ایسکمی قلبی است و برای درمان آن ابتدا باید علت بروز بیماری مشخص شود و سپس فاکتورهای تغذیه‌ای لازم بررسی شود.

وی گفت: مصرف نا‌درست انواع مواد غذایی و دریافت انرژی زیاد که عمدتا توسط پرخوری ایجاد می‌شود عارضه چاقی را به دنبال دارد و درنتیجه زمینه ساز بیماری قلبی خواهد شد.

دکتر مظفری تصریح کرد: دریافت برخی مواد غذایی به میزان کم و یا مصرف بیش از حد معمول برخی مواد غذایی دیگر مشکل قلبی را تشدید می‌کند و حتی می‌تواند زمینه ساز بیماری باشد. میزان دریافت چربی‌ها و الگوی مصرف آن‌ها به ویژه در دهه اخیر بیش از حد معمول است چراکه در تولید چربی‌های مصرفی بعضا دخل و تصرف‌هایی صورت می‌گیرد شده که باعث می شود این مواد غذایی نقش مخرب تری را در سلامت افراد داشته باشند.

 وی افزود: به طورمثال تهیه روغن نباتی جامد افزایش مصرف روغن و در نتیجه افزایش بروز بیماری‌ها را در پی دارد.

مظفری تصریح کرد: امروزه با تغییر در الگوی تغذیه و گرایش مردم به سمت مصرف فست فود‌ها که مقداراستفاده چربی و نوع چربی درتهیه اینگونه مواد غذایی به عنوان عامل مشکل زا مطرح است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و چاقی را افزایش داده است.

وی گفت: همچنین استفاده از کیک و بیسکویت در افراد چاق و بیمار دارای مشکل قلب و عروق باید به طورمتعادل باشد وهر چیزی از تعادل خود خارج شود مشکل آفرین خواهد بود.

وی تاکید کرد: به ویژه دراستان یزد میزان مصرف انواع شیرینی زیاد است و باید رعایت شود که باعث اختلال درچربی‌ها و ایجاد چاقی نشود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: استفاده از نمک زیاد در رژیم غذایی زمینه را برای رخدادهای قلبی فراهم می‌کند همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد تمایل زیاد در مصرف نمک در رژیم غذایی وجود دارد به طوری که مقدار مناسب مصرف نمک، روزانه ۵ گرم است و در حالی که طبق آمار ۱۰تا ۱۲ گرم مصرف می‌شود.