ناهید برخورداری در گفت و گو با خبرنگار وب دا یزد با بیان این که سیب یکی از بهترین میوه هاست اظهارداشت: سیب حاوی مقادیر کمی ویتامین سی، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم است.
وی افزود: سیب ترکیباتی مانند کرستین دارد که آنتی اکسیدان محسوب می شود و از اکسید شدن غذا در بدن جلوگیری می کند.
وی با بیان این که فیبر موجود در سیب از بروز بیماری یبوست پیشگیری می کند افزود: سیب قرمز، سبز و گلاب نیز فقط از لحاظ نوع آنتی اکسیدان با هم تفاوت دارند.
برخورداری با اشاره به این که سیب خاصیت آرامشبخشی دارد و مصرف آن برای سلامت بسیار مفید است یادآورشد: مصرف سیب خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماریهای پوستی طولانی و مزمن را از بین می برد یا نشانه های آنها را کاهش می دهد.
این کارشناس تغذیه با بیان این که سیب، مناسبترین میوه برای بیماران دیابتی محسوب میشود افزود: این مهم به این دلیل است که سیب تناسب متعادلی بین فروکتوز، گالاکتوز و ساکاروز دارد که البته بیماران دیابتی تا حد امکان باید از مصرف دو نوع قند اخیر اجتناب نمایند.
وی ادامه داد: میزان بالای فیبر غذایی (الیاف گیاهی) موجود در یک دانهی سیب، موجب میشود تا سطح قندخون یا همان گلوکز خون ثابت بماند.ازآنجا که مصرف بیش از حد از هر ماده غذایی باعث افزایش قند خون می شود، مصرف سیب هم به میزان 1-2 عدد در روز توصیه می شود.
برخورداری عنوان داشت: اگر سیب خام با پوست خورده شود، اندکی ملین و محرک دستگاه خواهد بود. فیبر یا الیاف گیاهی موجود در سیب موجب میشود مواد غذایی به آسانی در طول دستگاه گوارش حرکت کنند. بنابراین افرادی که به طور منظم سیب مصرف میکنند، به تنظیم کارکرد دستگاه گوارش کمک بسیاری مینمایند.
وی متذکرشد: پکتین موجود در میوهی سیب باعث کاهش میزان کلسترول بد خون از طریق کاهش جذب چربی بدن می شود. همزمان پکتین میزان کلسترول خوب شما را که برای مصارفی مانند تولید هورمونها مورد نیاز هستند، افزایش میدهد وافزایش کلسترول خوب منجر به کاهش خطر بیماریهای قلبی-عروقی می شود.
کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان گفت: مطالعات پژوهشگران نشان می دهد خوردن روزانه یک عدد سیب به پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ و کولون کمک زیادی می کند.