زمان : 06 Shahrivar 1391 - 12:54
شناسه : 56371
بازدید : 2670
مشایی: همه پا در کفش ما می‌کنند! مشایی: همه پا در کفش ما می‌کنند!

روزنامه تازه‌ راه‌اندازی شده مغرب از آغاز فعالیتش، موضع‌گیری منتقدانه‌ای نسبت به دولت داشته که سرانجام امروز با واکنش ارگان مطبوعاتی دولت همراه شد و روزنامه ایران در ستون «دیگه چه خبر؟» خود در خبری با نام «نخستین گاف روزنامه پر طمطراق» به آن پرداخته و نوشته است: «روزنامه جدیدالتأسیس نزدیک به هاشمی رفسنجانی که با یک تیم اصلاح‌طلب آغاز به کار کرده و این شروع به کارش همراه با تبلیغات بی‌سابقه و بسیار گسترده بوده در دومین شماره خود نخستین گاف این روزنامه را و تیم به ظاهر حرفه‌ای را به جامعه مخاطبین خود تقدیم کرد! این روزنامه در گزارشی تحت عنوان «زوال محبوبیت» که درصدد بود وضعیت محبوبیت و مقبولیت رئیس جمهور را به چالش بکشد، واقعه خانه‌نشینی رئیس جمهور را به ماجرای معاون اولی اسفندیار رحیم مشائی مربوط دانست! این در حالی است که اولا رئیس جمهور به گفته صریح خودش، هیچ گاه قهر نکرد و به خانه نشینی نرفت و ثانیا ماجرایی که در رسانه‌ها از آن به عنوان خانه‌نشینی دکتر احمدی‌نژاد یاد می‌شود، مربوط به استعفای وزیر اطلاعات بوده و نه معاون اولی رئیس دفتر رئیس جمهور!».

اما روزنامه مغرب در شماره امروز خود نیز گزارش یک خود را با تیتر «مشایی: همه پا در کفش ما می‌کنند!» به حاشیه‌های حضور هیأت دولت در حرم امام (ره) اختصاص داد و دیده‌های خبرنگار خود در این برنامه را به صورت گزارشی منتشر کرد؛ گزارشی با جزییات فراوان که چه وزیرانی در نخستین ساعات حضور داشتند و چه کسانی دیر آمدند و اینکه سید حسن خمینی پس از احمدی‌نژاد رسیده و رئیس‌جمهور به او خوش آمد گفت.

در بخشی از این گزارش می‌خوانیم: «اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر احمدی‌نژاد اما، نه کنار احمدی‌نژاد با مردم بود و نه نزدیک سید حسن؛ در گوشه‌ای دیگر با همکارانش سخن می‌گفت. وقتی با این پرسش مواجه شد که چرا مدتی است سکوت کرده؟ با خنده‌ای معنادار و از گوشه چشم گفت: «آدم باید حرفی برای گفتن داشته باشد که بزند؛ وقتی حرفی ندارم چه بگویم؟» چند دقیقه بعد هم به سؤال کننده گفت: «در حال فکر کردن هستم تا ببینم می‌توانم چیزی جمع کنم و بگویم؟» مشایی همچنان هنگام خروج از پاویون به دنبال کفش خود بود که محمد‌زاده، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این لحظه گفت: «کدام مرد پیدا می‌شود که پا در کفش آقای مشایی کند؟» مشایی هم با صدای بلند پاسخ داد: «فعلا که پا در کفش ما می‌کنند. ظاهرا در جامعه مرد زیاد است».
 
نمایش خودروی شهدای هسته‌ای در حاشیه اجلاس تهران

قرار دادن خودروهای شهدای هسته‌ای کشورمان در محل اجلاس سران عضو جنبش عدم تعهد، به نظر بیشتر روزنامه‌های صبح امروز موضوع جالبی آمد و در صفحه نخست و صفحات داخلی بسیاری از روزنامه‌ها بازتاب داشت.

روزنامه ابتکار در این باره در صفحه نخست خود نوشت: «یکی از حاشیه‌های جالب اولین روز، مسئولان برگزاری شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد در اقدامی جالب و موثر خودرو‌های دانشمندان هسته‌ای شهید کشورمان را که توسط عوامل دستگاه‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی و غرب هدف ترور قرار گرفته‌اند را در ورودی محل برگزاری این اجلاس و در معرض دید هیأت‌های مدعو قرار داده‌اند. خودرو‌های منهدم شده شهیدان مسعود علی‌محمدی، مجید شهریاری و مصطفی احمدی روشن که توسط عناصر کوردل رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس به وسیله بمب‌های مغناطیسی به شهادت رسیدند، به عنوان سند اثبات قربانی بودن جمهوری اسلامی ایران و افشای دست‌های آلوده استکبار در ترور دانشمندان و نخبگان علمی کشورمان در محل برگزاری اجلاس «نم» قرار گرفته‌اند. گفتنی است، موضوع مبارزه با تروریسم و محکومیت اقدام کشورهایی که به صورت سازمان یافته از این ابزار ضد انسانی استفاده می‌کنند، یکی از موضوعات دستور کار اجلاس» نم در تهران خواهد بود. اجلاس عدم تعهد تا روز جمعه هفته جاری با حضور کار‌شناسان، وزیران امور خارجه و سران کشورهای عضو ادامه خواهد یافت».
 
آغاز به کار رسمی شانزدهمین اجلاس کشوره‌های عضو جنبش عدم تعهد

اجلاس جنبش غیر متعهد‌ها با حضور ۱۰۷ هیأت از کشورهای جهان در سالن همایش‌های صدا و سیما آغاز شد. نخستین نشست شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد با حضور کار‌شناسان ارشد از ۱۰۷ کشور عضو در سالن همایش‌های صداو سیما آغاز به کار کرد.

صفحات همه روزنامه‌های صبح امروز کشور به پوشش اخبار اجلاس پرداختند. روزنامه کیهان در سرمقاله امروز خود نوشت: «جنبش عدم تعهد در یک پویش تاریخی پنجاه‌وچند ساله اکنون به قله تهران رسیده است. نشست تهران هرچند شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد است، اما به یک معنا، منحصر به فرد‌ترین نشست این مجموعه بین المللی در نیم قرن گذشته است. اجلاس تهران به عبارتی نقطه تلاقی و تقاطع سه سؤال مهم است؛ اینکه مقصد «جنبش» عدم تعهد کجاست؟ این جنبش اکنون در پویشی پنجاه ساله کجا ایستاده است؟ و نقش ایران به عنوان رئیس جدید این جامعه بزرگ بین‌المللی در زمینه نزدیک کردن موقعیت فعلی با مقصد کدام است؟ در این میان پرسش چهارم رخ می‌کند و آن اینکه حاملان انقلاب اسلامی می‌توانند کدام ظرفیت را برای ایفای نقش تاریخی ایران فراهم کنند؟».

روزنامه اعتماد هم در گزارش یک خود با نام «ایران پرچمدار کاهش قدرت شورای امنیت» با اشاره به آغاز به کار نشست با سخنان صالحی نوشت: «وزیر امور خارجه در ادامه گفت: ما به عنوان اعضای جنبش غیرمتعهد‌ها ضمن برگزاری انسجام داخلی با آثار منفی نظم حاضر از جمله هر شکلی از بی‌عدالتی و تبعیض، درگیری‌های مسلحانه، سوءاستفاده از قدرت و اعمال خودسرانه در روابط جهانی، خشونت، تمامی اشکال استعمار و اشغال خارجی مخالفیم. سازمان ملل متحد پس از شش دهه از آغاز کار خود نیازمند اصلاحات اساسی برای تطبیق با تحولات نوین جهانی است. صالحی تأکید کرد: اگر بپذیریم که چندجانبه‌گرایی محور سازمان ملل است، این سازمان باید سازمانی بین‌الدولی تلقی شود که توسط همه اعضای آن هدایت و رهبری شود که این موضوع به خوبی در روش کار مجمع کنونی منعکس است».
 
جزییات تجارت ایران با غیرمتعهد‌ها

تازه‌ترین آمار گمرک، حکایت از رابطه تجاری ایران با ۱۰۵ کشور از میان ۱۲۰ عضو جنبش عدم تعهد در هشت سال گذشته دارد. به طور کلی در چهار ماه آغاز امسال، ایران به کشورهای عضو جنبش عدم تعهد بیش از ۳/۶ میلیارد دلار کالا صادر و بیش از ۸/۵ میلیارد دلار کالا وارد کرده است.

در یک سال گذشته، این ارقام نزدیک ۲۱ میلیارد صادرات و چهارده میلیارد دلار واردات بود. با نگاه به همین آمار، مسئولان امیدوارند اجلاس پیش رو، فرصتی مناسب برای گسترش تجارت ایران با دیگر کشور‌ها باشد. استفاده از فرصت‌های اقتصادی ایجاد شده در جریان اجلاس تهران از نگاه بسیاری از روزنامه‌ها در این روز‌ها جالب توجه بوده است.

دنیای اقتصاد، گزارش یک امروز خود را تشریح «جزییات تجارت ایران با غیرمتعهد‌ها» اختصاص داده و با ذکر جزییاتی از مبادلات صورت گرفته، این اجلاس را فرصت مناسبی برای دستیابی به فرصت‌های اقتصادی جدید می‌داند و می‌نویسد: «البته در حالی که ایران از بین ۱۲۰ کشور عضو جنبش عدم تعهد با ۱۵ کشور رابطه تجاری ندارد و با برخی کشور‌ها نیز رابطه بسیار محدودی دارد، اما مسئولان معتقدند که اجلاس پیش‌رو فرصتی جدید برای گسترش روابط تجاری کشور محسوب می‌شود. در این مورد حمید صافدل، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در توسعه روابط اقتصادی برگزاری شانزدهمین نشست سران جنبش غیرمتعهد‌ها را فرصتی استثنایی برای تعریف اقدامات مشترک اقتصادی و تعاملات تجاری میان کشورهای عضو عنوان می‌کند و می‌گوید: بهره‌گیری از توانمندی‌های بومی در رونق بخشی هر چه بیشتر به تجارت با هدف حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی در سایه دیپلماسی موفق بین‌المللـی میسر است و باید از این توانایی بهره برد».
 
سرمقاله امروز روزنامه جمهوری اسلامی هم در این خصوص است و در مطلبی با نام «اقتصاد، اولویت اجلاس سران عدم تعهد» نوشت: «حضور تعداد زیادی از سران و هیأت‌های مختلف سیاسی از کشورهای متعدد در هر سطح و اندازه‌ای که باشد به خودی خود می‌تواند گام مؤثری در نافرجام ساختن بیش از پیش برنامه‌های دشمنان کشورمان در راستای منزوی ساختن ایران باشد. بی‌تردید حضور این هیأت‌های پرتعداد تنها به منظور شرکت در جلسات اجلاس نیست و ملاقات‌های پردامنه و وسیعی در حاشیه و خلال اجلاس میان اعضای هیأت‌ها و مقامات، مسئولان و فعالان غیردولتی ایرانی نیز انجام می‌شود که خروجی این دیدار‌ها، انعقاد تفاهم نامه‌ها و قراردادهای متعدد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی خواهد بود. به همین جهت، کاملاً به جاست اگر نفس برگزاری این اجلاس و ملزومات و پیامدهای آن را رویداد مثبتی در راستای حضور بیش از پیش ایران در مراودات و معادلات جهانی ارزیابی کنیم».
 
نگرانی‌ها غرب از چرخش مصر به شرق

تغییرات ایجاد شده در نظام سیاسی مصر و نگاه متفاوت این کشور به مناسبات سیاسی سال‌های گذشته، باعث شده تا متحدان گذشته مصر از آینده روابط خود با این کشور نگران شوند. پاسخ منفی قاهره به درخواست کاخ سفید برای توقیف کشتی ایرانی حین گذر از کانال سوئز در روز گذشته، یکی از مهمترین اخبار این حوزه بود.

تهران امروز در این باره نوشت: «یک مقام مصری از مخالفت قاهره با درخواست واشنگتن برای توقیف یک کشتی ایرانی حین عبور از کانال سوئز خبر داده و گفته که دلیلی برای توقیف وجود نداشته است. «مهاب ممیش»، فرمانده سابق نیروی دریایی مصر که به تازگی بازنشسته شده و در مسئولیت جدید ریاست اداره کانال سوئز منصوب شده است، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الحیات مصر به تشریح ماجرا پرداخت و گفت که این کشتی ایرانی عازم سوریه بود و آمریکا با طرح برخی اتهامات خواستار توقیف آن شد لیکن ما بررسی کردیم و دیدیم که این کشتی در قالب تجارت قانونی، در حال تردد است و به آن اجازه عبور دادیم. این برای نخستین بار است که مصری‌ها با این شدت به درخواست آمریکا برای اعمال محدودیت بر تردد کشتیهای ایرانی در کانال سوئز پاسخ منفی می‌دهند. پیش از این هم عبور برخی کشتیهای جنگی ایران از کانال سوئز با واکنش منفی آمریکا و اسرائیل مواجه شد لیکن دولت جدید مصر به این مخالفت‌ها توجه نکرد. مخالفت جدید مصر با درخواست آمریکا در آستانه سفر محمد المرسی، رئیس جمهور این کشور به ایران رخ داده است».

همشهری هم در مطلبی با نام «نگرانی غرب از چرخش سیاست خارجی مصر به سمت شرق» نوشت: «اکنون اما حداقل در زمینه سیاست خارجی به خوبی مشخص شده است که دولت جدید قاهره قصد ندارد مسیر سابق رژیم مبارک را برود. اعلام خبر سفر محمد مرسی به چین و پس از آن به تهران برای شرکت در اجلاس سران عدم‌تعهد اکنون به‌ شدت کشورهای غربی به‌ ویژه آمریکا را درباره تغییر روابط مصر دچار نگرانی کرده است.

مرسی نخستین رئیس‌جمهور مصر به‌ حساب می‌آید که از سال ۱۹۷۹ به تهران سفر می‌کند. انجام این سفر به‌ ویژه پس از دیدار مرسی از چین برای کشورهای غربی پیام چرخش در سیاست خارجی مصر را دارد و نزدیکی قاهره به شرق، به‌ ویژه آمریکا را که پیش از این مصر را متحد راهبردی خود در منطقه می‌دانست، دچار دلهره کرده است».

منبع:تابناک