زمان : 31 Mordad 1391 - 13:33
شناسه : 56107
بازدید : 2647
 در طول شیفت کاری آب بنوشید/ از مصرف غذاهای حجیم پس از اتمام شیفت بپرهیزید چند توصیه به شاغلین در طول شیفت کاری آب بنوشید/ از مصرف غذاهای حجیم پس از اتمام شیفت بپرهیزید ناهید برخورداری کارشناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی یزد به اهمیت و ضرورت تغذیه و بهبود عملکرد نیروی انسانی پرداخت.

تغذیه نقش اساسی در سلامت و پیشگیری از بیماریها و بهبود عملکرد انسان دارد.یکی از ابزارهای مهم بهبود عملکرد نیروی انسانی در مجموعه های صنعتی ارتقاء سطح تغذیه کارکنان آن است که باعث بهبود کمی و کیفی شود.

تایج مطالعات نشان می دهد که برنامه غذایی نامناسب باعث بی حوصلگی و افسردگی شده،تمایل به کارو ارتقاء فردی را کاهش می دهد و با گذشت زمان بازده تولید را پایین خواهد آورد.

در اینجا یک سری از توصیه های تغذیه ای برای نوبت کاران  را بیان می کنیم.

1-به نوبت کاران توصیه شود دو وعده اصلی در بعدازظهر ونیمه زمان شیفت مصرف کنند.

وعده های غذایی سنگین سبب خواب آلودگی و افت کارایی میشود.نخوردن وعده های غذایی حجیم بلافاصله بعد از اتمام شیفت نیز توصیه میگردد.توانایی بدن جهت هضم و جذب موادغذایی حاوی کربوهیدرات ساده در طول شب کاهش یافته،از این رو توصیه مناسب ،محدودیت مصرف این منابع در طول شب است.

2-   در طول شیفت،پروتئین بیشترو کربوهیدرات کمتری مصرف کنید.موادغذایی پروتئینی مثل ماهی تن،تخم مرغ،انواع پنیر،کره بادام زمینی و سویا میتوانند باعث افزایش هوشیاری و تمرکز شوند، در حالیکه مواد غذایی کربوهیدراتی مثل نان،سیب زمینی و غلات مخصوصا اگر از ترکیب آنها با همدیگر استفاده شود اثرات آرامبخش و خواب آور دارند.در نتیجه از مصرف  زیادآنها در طول شیفت خود خودداری کنید. مصرف سبزیهای خام مانند هویج تازه ، کاهو،کرفس و... به دلیل محتوی اندک انرژی و غنی بودن از مواد مغذی به جای استفاده از غذاهای آماده فست فود در طول شیفت توصیه می گردد.

3-   در طول شیفت به میزان کافی آب بنوشید. دهیدراسیون می تواند به ایجاد سردرد و درد شکم منتهی شود که در طول شیفت موجب افت کارایی افراد  می گردد.

4-   بلافاصله بعد از اتمام شیفت،از وعده های غذایی حجیم استفاده نکنید،چراکه هنگام خواب این مواد در معده باقی مانده و به مشکلات سوء هضم منتهی میشوند.همچنین بدن کالریهای اضافی را نمیتواند بسوزاند و به چربی تبدیل میکند.5-وعده های غذایی و فعالیت های خود را درطول روز تنظیم کنید.

فاصله بین وعده ها نباید بیشتر از 4-5 ساعت باشد.6-افزایش تعدادوعده ها و کاهش حجم هر وعده غذایی به حفظ قندخون در زمان کار کمک خواهد کرد.-7 مصرف مواد غذایی ادویه دار را تا حد امکان محدود کنید و غذاهای کم چرب را انتخاب کنید.