زمان : 17 Mordad 1391 - 17:36
شناسه : 55413
بازدید : 2685
نبرد حقیقت و خیال نبرد حقیقت و خیال محمد سعید صالحی فیروزآبادی حقیقت چیست و خیال کدام است؟ کدام تصورات انسانی نشانی از حقیقت در ذات خویش دارد و کدامیک رویا و سرابی بیش نیست؟

یزدفردا :محمد سعید صالحی فیروزآبادی - حقیقت چیست و خیال کدام است؟ کدام تصورات انسانی نشانی از حقیقت در ذات خویش دارد و کدامیک رویا و سرابی بیش نیست؟

1- چنانچه اندکی در مورد  خودمان  بیندیشیم می بینیم  ذات انسانی ما پیوسته در جدال با حقایق بیرونی و تصورات ذهنی  سرگردان است . در موارد بسیاری مرزهای بین حقیقت و مجاز ، واقعیت و رویا چنان در هم تنیده شده است که جدا کردن آنها به نظر ناممکن می رسد. یکی از دلایلی که باعث می شود دو گروه از انسانها با ایمان کامل و تا دم مرگ با یکدیگر مبارزه کنند همین درهم تنیدگی حقیقت بیرونی و مجازهای آمیخته با حقیقت و سراب درون ذهن ما آدمیان است . هر کسی از ظن خود دنبال یار خویش و اقتدا کردن به آن یار است.

2-چنانچه امکان بازشناسی مرزهای بین حقیقت و مجاز به راحتی وجود می داشت نبرد بین آدمیان دیگر اینگونه نبود. آدمیان به راحتی و بدون هیچگونه پیش داوری با یکدیگر گفتگو می کردند. به راحتی خود را در موقعیت دید طرف گفتگوی خود قرار میدادند.  با  ذوب کردن و ذوب شدن خود در دیگری امکان به دست آوردن راه حل آبرومندانه ای را  برای یکدیگر  فراهم می کردند.

3-به نظر می رسد رسیدن به چنین بلوغی هنوز دور از دسترس تمدن انسانی است. در حال حاضر نیز  آسانترین راه برای رسیدن به اهداف تمدنهای انسانی بهره گیری از ابزارهای نظامی و جنگ می باشد. بشر ، نخبگان جوامع انسانی و سیاستمداران نشان داده اند که استاد بزرگ کردن و سخت کردن  و به بن بست رساندن چالشهای  ناچیز بشری  می باشند.

4-تا رسیدن به چنین بلوغی ما آدمیان پیوسته در جنگ حقیقت و مجاز قرار داریم . تمدنهای متخاصم دائما در حال تلاش برای قالب کردن مجازهای خویش به عنوان حقیقت به یکدیگر می باشند . آوردگاه این تمدنها در چنین جنگ سرنوشت سازی  حوزه خبر و خبر رسانی می باشد.

5- چه کسی می تواند پیروز چنین میدانی باشد؟ به نظر می رسد حقیقت  خبر و اخبار  تنها بخش کوچکی  از  ابزار پیروزی در چنین نبردی را فراهم می نماید. بخش اصلی تر و مهم تر از لوازم پیروزی در چنین جنگی  در دو حوزه دیگر می باشد :

  -  اول : گستردگی شبکه های خبر رسانی که در اختیار طرفهای دعوا قرار دارند یکی از ارکان مهم پیروزی در این میدان است.

  -  دوم : تمرکز بر روی جزییات خبر . به یقین میتوان گفت که قدرت و موج انفجاری که جزییات خبر  و زیر ذره بین قرار دادن  خبر ایجاد می کند قابل مقایسه با قدرت قویترین  سلاحها مانند بمبهای اتمی  نیست  و قدرتی که جزییات خبر و تکرار این جزییات ایجاد می کند بسیار فراتر از قدرت چنین سلاحهایی می باشد.

حال با فرض درستی مطالب فوق آیا جامعه خبرنگاران به نقش بزرگ و بی همتای خود آگاهند؟  و آیا از آموزشهای لازم برخوردارند ؟ آیا جامعه به اندازه اهمیت نقش خبرنگاران  قدر دان آنها خواهد بود؟

روز خبرنگار را به تمامی کوشندگان حوزه خبر و آگاهی رسانی تبریک می گویم.