زمان : 14 Mordad 1391 - 17:28
شناسه : 55267
بازدید : 6679
کباب کردن خطرناک‌ترین و بخارپزی بهترین شیوه پخت موادغذایی است با بخار پخت و پز کنید کباب کردن خطرناک‌ترین و بخارپزی بهترین شیوه پخت موادغذایی است

یزدفردا، منیره زارع زاده خبرنگار بهداشت و درمان/ کارشتاس تغذیه مرکز تحقیقات درمانی دیابت یزد گفت: به دلیل ارتباط نزدیک نوع تغذیه و بروز سرطان گوارش، افراد جامعه باید میزان استفاده از سبزیجات، غذاهای بخار پزو روغن‌های گیاهی را افزایش دهند و همچنین غذاهای آماده و کباب پز شده را به حداقل برسانند

ناهید برخورداری در گفت و گو با خبرنگار یزدفردا، اظهارداشت: امروزه استفاده از غذاهای کم چرب، کم کالری و روغن‌های گیاهی درعدم ابتلا به سرطان گوارش سودمند

وی ادامه داد: در اثرکباب شدن، چربی‌ها شکسته و هیدروکربن ایجاد می‌شودو هرچه قدر زمان پخت گوشت به صورت کبابی بیشتر باشد، سرطان زا بودن آن بیشتر می‌شود.

برخورداری با بیان این مطلب که استفاده ازسبزیجات، پیاز، گوجه فرنگی، فلفل و موادنگهدارنده باعث خنثی شدن موادشیمیایی موجود در گوشت می‌شود و در ‌‌نهایت میزان سرطان زایی را کاهش می‌دهد تصریح کرد:  از نظر پزشکی بهترین روش پخت، بخارپزکردن است. با این حال در روش آب پز کردن تمام ویتامین و اسیدفولیک موجود در موادغذایی وارد آب می‌شود و ارزش غذایی آن کم می‌شود.

این کارشناس تغذیه عنوان داشت: در بخار پزکردن سبزیجات، بهترین کار این است که یک سبد فلزی را روی قابلمه قرار دهید، سبزیجات را داخل سبد بچینید و در قابلمه را ببندید و اجازه بدهید همراه با پخت غذا سبزیجات مورد نظر نیز پخته شوند یا یک ظرف آب روی گاز بگذارید و در یک فاصله بسیار کم غذا را روی این ظرف قرار دهید و در آن را هم ببندید تا با بخار آب مواد غذایی بپزند.

وی با اشاره به این مطلب که برخی از مواد غذایی را هم می‌ توان به وسیلهٔ آب خودشان تهیه کرد ولی باید حرارت اجاق را پایین آورد افزود: در این مورد ابتدا  پیاز، هویج، بادمجان، کدو و انواع سبزیجات را می‌‌توان خرد کرد، در ظرف گذاشت و در آن را بست و با حرارت حداقل اجازه داد آن‌ها با آب خود بپزند. این شیوهٔ پخت بسیار بهتر از طبخ آن‌ها در روغن است.

این کارشناس متذکرشد: بعد از اینکه این سبزیجات به این روش بخارپز شدند، می‌‌توان مقداری روغن زیتون یا چاشنی‌های دیگر را به آن‌ها اضافه کرد تاآماده مصرف شوند.

برخورداری کارشتاس تغذیه مرکز تحقیقات درمانی دیابت یزد در پایان توصیه کرد: به دلیل ارتباط نزدیک نوع تغذیه و بروز سرطان گوارش، افراد جامعه باید میزان استفاده از سبزیجات، غذاهای بخار پزو روغن‌های گیاهی را افزایش دهند و همچنین غذاهای آماده و کباب پز شده را به حداقل برسانند.