زمان : 10 Mordad 1391 - 11:23
شناسه : 54989
بازدید : 7112
ظرفیت های اقتصادی یزد، فرصتی برای سرمایه گذاری ظرفیت های اقتصادی یزد، فرصتی برای سرمایه گذاری استان صنعتی و معدنی یزد، دارای ظرفیت ها و پتانسیل های خوب برای سرمایه گذاری است و وجود واحدهای صنعتی، معدنی، کارخانجات و واحدهای بزرگ تولیدی نظیر فولاد، کاشی و سرامیک، سنگ آهن و زغال سنگ، این استان را به قطب صنعتی و معدنی کشور تبدیل و بستر و زمینه لازم را برای سرمایه گذاری در این بخش فراهم نموده است.

سرمایه گذاری در این استان طی سالهای اخیر شتاب گرفته و رونق چشمگیری یافته است؛ به طوریکه طی سالهای اخیر، گروههای اقتصادی خارجی از کشورهای مختلف منجمله ترکیه، آلمان، ایتالیا، هند و پاکستان سرمایه گذاری مناسبی در این بخش داشته اند.

به اعتقاد صاحب نظران و کارشناسان، سرمایه گذاری، موجب رونق اقتصادی، افزایش درآمد و ایجاد اشتغال می شود و  استان یزد دارای ظرفیت ها و پتانسیل های اقتصادی خوبی برای رشد و توسعه این بخش است.

 

** یزد، درصد بالایی از سرمایه گذاری کشور را به خود اختصاص داده است

رییس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان و دبیر ستاد سرمایه گذاری یزد، گفت: این استان، سهم بالایی از سرمایه گذاری کشور به خصوص در بخش صنعت را به خود اختصاص داده است.

" مراد علی میر " یزد به دلیل وجود معادن، واحدهای تولیدی و صنایع مختلف، قرار گرفتن در مرکز و در مسیر کریدور شمال - جنوب کشور، از ظرفیت‌های خوب سرمایه‌گذاری برخوردار است که باید با هدایت و جذب سرمایه گذاران، زمینه شکوفایی بیشتر آن فراهم شود.

وی روند سرمایه گذاری در استان یزد طی سالهای اخیر را مثبت ارزیابی نمود و تصریح کرد: طی این سالها، سرمایه‌گذارانی از داخل و خارج از کشور، فعالیت اقتصادی خود را در این استان آغاز کرده‌اند.

این مقام مسوول، تسهیل در صدور مجوز سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، شناسایی ظرفیت‌های این بخش، مذاکره با هیات‌های خارجی و آمادگی کشورهای خارجی برای سرمایه‌گذاری در استان را از اقدامات و فعالیت های صورت گرفته برای رشد سرمایه گذاری در استان برشمرد.

وی با بیان اینکه دستگاههای مختلف در زمینه رشد سرمایه گذاری نقش ایفاء می کنند، بر حمایت از سرمایه گذاران تاکید کرد و افزود: در این زمینه، باید به گونه ای برنامه ریزی شود که سرمایه گذار رغبت بیشتری برای توسعه فعالیت های خود داشته باشد.

رییس سازمان اقتصاد و دارایی یزد با بیان اینکه این سازمان در راستای رفع موانع فراروی سرمایه گذاری تلاش می کند، توسعه و رونق سرمایه گذاری در بخش صنایع کم آب خواه را از سیاست های محوری استان برشمرد.

این مقام مسوول اظهار امیدواری کرد: با حمایت بیشتر از این بخش و رفع موانع و مشکلات، شاهد رونق بیشتر سرمایه گذاری در آینده در استان باشیم.

رییس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان یزد همچنین استقبال سرمایه گذاران خارجی برای انجام فعالیت های اقتصادی در این استان را خوب توصیف کرد و گفت: هم اینک پنج طرح سرمایه گذاری خارجی با سرمایه گذاری معادل 18 میلیون و 217 هزار دلار در یزد در دست اجراست.

وی با بیان اینکه  سال گذشته ، 140 پروژه سرمایه گذاری در این استان شناسایی شد و گفت: جذب سرمایه گذاری خارجی، راهکار اساسی برای توسعه و رونق اقتصادی جامعه و ایجاد اشتغال است و می تواند به عنوان اهرمی برای توسعه و رشد اقتصادی به کار گرفته شود.

میر افزود: سرمایه گذاری خارجی می تواند به اصلاح نظام مدیریت و تبادل تجربیات اقتصادی و به کارگیری فناوری نوین منجر شود.

وی تصریح کرد: همچنین این امر، فعال شدن اقتصاد کشور، افزایش اشتغال و استفاده از ظرفیت های خالی ، افزایش کمی و کیفی محصولات ، توسعه صادرات، بهبود شرایط زندگی مردم و شادابی اقتصادی جامعه را به همراه دارد.

این مقام مسوول،  بهبود روابط بین الملل، حضور در مبادلات بین المللی و ارتباط با بازارها و فرصت های جهانی و استفاده از امتیازات، تسهیلات و معافیت های بین المللی را از دیگر آثار مثبت سرمایه گذاری خارجی برشمرد.

دبیر ستاد و مرکز خدمات سرمایه گذاری استان یزد تصریح کرد: سرمایه گذاری خارجی به اندازه ای عامل شتاب دهنده رشد اقتصادی و توسعه کشورها محسوب می شود که برخی کشورها نظیر چین، امارات و عربستان علی رغم داشتن مقادیر قابل توجهی دخایر ارزی، بازهم نهایت کوشش خود را در جهت جذب سرمایه گذاری خارجی به کار می برند و از این طریق سعی در تضمین قدرت اقتصادی و سیاسی خود دارند.

وی اطلاع رسانی در خصوص جذب سرمایه گذاری خارجی را مورد تاکید قرار داد و از این امر به عنوان یک ضرورت در این بخش یاد کرد و گفت: شناخت متقاضیان داخلی از کانون های سرمایه در جهان و آشنایی با فنون مذاکره و اطلاع کانون های سرمایه گذار بین المللی از وجود طرح های خارجی از موضوعاتی است که در این مبحث باید دنبال شود.

رییس سازمان اقتصاد و دارایی استان یزد با اشاره به اینکه در راستای جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، ستاد و مرکز خدمات سرمایه گذاری در استان تشکیل و راه اندازی شده است، گفت: به منظور رونق این بخش و رشد سرمایه گذاری در استان، از سرمایه گذاران داخلی و خارجی دعوت به عمل آمده و تفاهم نامه هایی در این زمینه امضاء شده است.

رییس سازمان امور اقتصاد و دارایی استان یزد با اشاره به تحریم های دشمنان علیه  ایران، این تحریم ها را بی تاثیر خواند و تصریح کرد: علی رغم این سیاست خصمانه دشمنان، سرمایه گذاران داخلی با تجزیه و تحلیل مسایل اقتصادی، ترجیح می دهند در کشور خودمان سرمایه گذاری کنند.

میر افزود: به منظور جذب سرمایه گذاران خارجی، جلسات متعددی با سرمایه گذاران هندی، ترکی و سایر کشورها تشکیل و قرار دادهایی امضاء شده است و در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه سازمان اقتصاد و دارایی در راستای رفع موانع فراروی سرمایه گذاری تلاش می کند، توسعه و رونق سرمایه گذاری در بخش صنایع کم آب خواه را از سیاست های محوری این سازمان خواند و اضافه کرد: در زمینه استخراج سنگ آهن و احداث کارخانه فولاد با مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی تفاهم نامه هایی به امضاء رسیده است.

دبیر ستاد و مرکز خدمات سرمایه گذاری استان یزد با بیان اینکه مدافع بحث سرمایه گذاری در استان هستیم و از  فعالان و تلاشگران این بخش حمایت می کنیم، افزود: تمام تلاش خود را برای توسعه سرمایه گذاری و رونق آن در استان به کار خواهیم گرفت.

وی با بیان اینکه این سازمان در راستای رفع موانع فراروی سرمایه گذاری تلاش می کند، اظهار امیدواری کرد: با حمایت بیشتر از این بخش و رفع موانع و مشکلات، شاهد رونق بیشتر سرمایه گذاری  در استان باشیم.

 

** یزد، دارای ظرفیت های بالقوه اقتصادی و سرمایه گذاری است 

سرپرست معاونت امور اقتصادی سازمان امور اقتصادی و دارایی استان یزد در خصوص ظرفیت های سرمایه گذاری در استان یزد می گوید: این استان، دارای ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه سرمایه گذاری در بخش های مختلف به خصوص در بخش صنعت است که باید شکوفا شود.

" عبدالرضا شفیعی " افزود: اگر می خواهیم صنعت توسعه پیدا کند و این توسعه بر پایه سرمایه های موجود باشد؛ باید به فضاها و زیرساخت های موجود در این بخش توجه و نگاه ویژه ای داشته باشیم.

وی اضافه کرد: امکانات، شرایط و فضاهای مناسب صنعتی بلااستفاده در شهرک های صنعتی استان وجود دارد که باید آن را شناسایی کرده و در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم.

سرپرست معاونت امور اقتصادی سازمان امور اقتصادی و دارایی استان یزد خاطر نشان کرد: استفاده از این زیر ساخت ها، این امکان را به سرمایه گذار می دهد که بهتر بتواند  فعالیت اقتصادی خود را در بخش صنعت و تولید آغاز کند.

شفیعی با اشاره به سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی استفاده از  فضاهای یاد شده را گامی مهم در راستای تحقق این شعار برشمرد و گفت: باید در راستای رونق فعالیت های اقتصادی ، به جای توسعه شهرک های صنعتی، از فضاهای موجود که زیر ساخت های آن نیز آماده است به بهترین نحو استفاده شود.

وی اضافه کرد: این امر کاهش هزینه های دولت و افزایش بهروری بدنبال را دارد و موجب کوتاه شدن زمان سرمایه گذاری، ایجاد زیر ساخت ها و تسریع در روند ایجاد و راه اندازی واحدهای صنعتی در استان می شود.

** 960 طرح صنعتی در استان یزد در دست اجراست

رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان یزد  با بیان اینکه بیش از سه هزار و 200 واحد تولیدی و صنعتی در استان یزد فعالیت دارند گفت:  هم اكنون 960 طرح  صنعتی در این استان در دست اجراست.

" محمد مهدی زارع " افزود: این طرح ها بین 20 تا 90 درصد پیشرفت فیزیكی دارند و برای تکمیل و بهره برداری از آن بیش از 20 هزار میلیارد ریال اعتبار ارزی و ریالی مورد  نیاز است که امیدواریم كه بخش عمده ای از این اعتبارات در سالجاری تامین شود.

وی، تعداد معادن دارای پروانه اکتشاف و بهره برداری در استان را 750 مورد بیان كرد و افزود: این استان در زمینه صنعتی، معدن و صادرات به ترتیب رتبه ششم ، دوم و هشتم كشور را دارد که این امر نشان از قابلیت ها و ظرفیت های استان در بخش های صنعت، معدن و صادرات است.

وی رفع مشكلات واحدهای صنعتی را از اولویت های کاری این سازمان برشمرد و گفت: مشکلات این واحدها با همکاری دستگاههای ذیربط شناسایی شده و برنامه ریزی های خاص برای رفع آن  صورت گرفته است.

این مقام مسوول ، برون سپاری برخی از فعالیت های صنعتی و معدنی، تشکیل ستاد تسهیل، تامین نقدینگی بخش عمده واحدهای صنعتی و پرداخت تسهیلات بازسازی و نوسازی برای واحدهای كوچك را از جمله اولویت های سالجاری این سازمان ذكر كرد.

وی از برپایی نمایشگاههای بین المللی صنعت ساختمان در آفریقایی جنوبی در سالجاری خبر داد و افزود: صادرات استان طی 10 سال گذشته، 30 درصد رشد داشته كه متوسط این رقم در كشور 26 درصد است.

این مقام مسوول با اشاره به اینكه از ابتدای سالجاری تاكنون 30 مورد پروانه اكتشاف در استان صادر شده است، تصریح كرد: عمده این پروانه ها در زمینه سنگ های ساختمانی و خاك های صنعتی در شهرستان های بافق ، بهاباد، اردکان  و ابركوه بوده است.