- هر گاه كامپيوتر خود را براي كاري رها مي كنيد آن را در حالت Lock قرار دهيد يا در ويندوز XP آنرا Log off كنيد. حتي اگر كامپيوتر را براي چند دقيقه تنها مي گذاريد اين زمان براي سرقت اطلاعات شما كافي است.
- هيچگاه در دسكتاپ كامپيوتر خود يك ميانبر به اطلاعات شخصي و محرمانه قرار ندهيد. چون اينكار سبب مي شود خرابكاران در كوتاه ترين زمان ممكن به اهداف خود دست يابند.
- وقتي از كامپيوتر خود استفاده نمي كنيد، اتصال خود با اینترنت را قطع كنيد. كسانيكه از تكنولوژي DSL يا ADSL يا اينترنت سرعت بالا استفاده مي كنند، معمولاً مدت زيادي كامپيوتر خود را در اين وضعيت قرار مي دهند، كه ريسك بالايي دارد. چون خرابكاران و ويروس ها دائماً شبكه ها و اينترنت را براي شناسايي كامپيوتر قرباني اسكن مي كنند و حال اگر كامپيوتر شما مدام به اينترنت متصل باشد احتمال نفوذ به آن بسيار بيشتر است.
- زمانيكه به اينترنت متصل هستيد از فعال بودن فايروال خود اطمينان حاصل نماييد.
- تنظيمات حفاظتي خود را ارزيابي كنيد. بيشتر نرم افزار ها از قبيل مرورگر ها، برنامه هاي چك ايميل و ... كه در اينترنت استفاده مي شوند همواره تسهيلاتي ارائه مي دهند كه به شما كمك مي كند نياز هاي امنيتي خود را مديريت كنيد. فعال كردن برخي قابليت هاي اين نرم افزار ها باعث راحتي در استفاده از آنها مي شوند ولي ممكن است آسيب پذيري كامپيوتر شما را افزايش دهند.
- تنظيمات امنيتي ( Security Setting ) نرم افزار هاي خود را حتماً چك كنيد.
- نرم افزار هاي زيادي وجود دارند كه مي توانند اطلاعات يك فولدر را در عرض چند ثانيه مخفي و دوباره با وارد كردن يك رمز عبور آشكار كنند. اگر اطلاعات حساسي داريد مي توانيد از اين نرم افزار ها استفاده كنيد. يكي از اين نرم افزار ها كه كارايي بالايي دارد Folder Lock است. البته بهتر است نرم افزار هاي مختلف را تجربه كنيد. چون براي نرم افزار هاي معروف راه هاي شكستن رمز عبور بيشتري وجود دارد.
- در سايتهاي شخصي يا در هنگام chat اطلاعاتي مانند آدرس خود يا شماره تلفن خود را در اختيار ديگران قرار ندهيد.
- اگر chat مي كنيد يا با شخصي بوسيله e-mail ارتباط داريد و به او اطمينان كامل نداريد منطقه مورد سكونت خود را به او اطلاع ندهيد.
- اطلاعات شخصي از قبيل آدرس يا شماره حساب بانكي يا شماره كارت اعتباري را در email ها وارد نكنيد يا آنها را در فيلدهاي خواسته شده در يك سايت غير ايمن وارد نكنيد بنابراين هميشه قبل از دادن اين اطلاعات مطمئن شويد در يك سايت ايمن هستيد و بعد شماره كارت اعتباري خود را براي خريد وارد كنيد. تشخيص يك سايت ايمن از غير ايمن معمولاً بسيار ساده است زيرا يك سرور ايمن با "https://" در فيلد آدرس ظاهر مي شود و حال آنكه يك سرور غير ايمن با "http://" شروع مي شود سرورهاي ايمن اطلاعات شما را به رمز در مي آورند.بنابراين هيچكس به غير از شما و كامپيوتري كه در سمت ديگر است نمي تواند اين اطلاعات را در يافت كند.
- از یك ويروس ياب استفاده كنيد. از سايتهاي غير مطمئن يا email هاي مشكوك فايلي Download نكنيد. حتي اگر يك ويروس ياب داريد خيلي مواظب باشيد زيرا ممكن است با ويروس جديدي مواجه شويد كه نرم افزار ضد ويروس شما نتواند آن را تشخيص دهد براي يك حفاظت خوب هميشه آنتي ويروس خود را up to date)به روز( نگه داريد.
- مطمئن شوید که صفحه ورود ایمیل و انتقال اطلاعات ایمیلتان از رمزگذاری SSL استفاده میکند
- زمانی که ضمیمههای یک نامه (Attachment) را باز میکنید و فایلهایی را از جانب خانواده و دوستان دانلود میکنید یا ایمیل های ناشناخته را میپذیرید، مراقب باشید
- اگر از برنامه پیغام رسان فوری (مانند یاهو مسنجر) برای ارتباط با دوستان و خانواده استفاده میکنید، هنگام ارسال اطلاعات شخصیتان مراقب باشید. با استفاده از نام مستعار در پیغام رسان فوری از خودتان محافظت نمایید
- کلاهبردارهای فیشینگ از پست الکترونیک جعلی و وبسایتهای تقلبی، با ظاهری بسیار شبیه شرکتهای تجاری قانونی استفاده میکنند، تا کاربران ناآگاه را برای افشای اطلاعات لاگین یا حساب کاربری شخصی فریب دهند. برای اطمینان، اگر ایمیلی از یک شرکت تجاری دریافت داشتید که شامل لینکی به یک وبسایت است، اطمینان یابید که وبسایتی که شما از آن بازدید میکنید، قانونی و قابل اطمینان باشد
- گاهی اوقات یک کلاهبردار شما را به وبسایت یک سازمان حقیقی هدایت میکند، اما سپس یک صفحه بازشوی غیرمجازِ ساخته شده توسط کلاهبردار با کادرهای خالی ظاهر میشود تا بدین شکل اطلاعات شخصی شما را کسب نماید. اگر شما جاهای خالی را پر نمایید، اطلاعاتتان تقدیم کلاهبردار خواهد شد. نرم افزار مسدود کننده منوهای پاپ آپ را نصب نمایید که به پیشگیری از این نوع حملات کمک میکنند