طبس- سیدابوالفضل حقانی: نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سوال یک از خبرنگاران که "نظر صریح و شفاف شما درباره تقسیمات جغرافیایی طبس چیست؟" اظهار داشت: ممکن است من هم دارای یک نظر و تحلیل شخصی درباره تقسیمات جغرافیایی طبس باشم، اما قطعاً نظر من کامل، همهجانبه و کارشناسانه نخواهد بود.
دکتر "محمدعلی عبداله زاده" ضمن تاکید بر فضای آرام و اتحاد و همدلی گفت: مهمترين و قوي ترين ديدگاه براي اجراي طرح الحاق و انتزاع طبس از استانی به استان دیگر، مردم هستند كه در اين رابطه نظرسنجي مردمي و يا راهكاري موازي اين پيدا خواهم كرد و قطعأ در اجراي اين طرح نظر مردم لحاظ خواهد شد.
نماینده مردم شهرستانهای طبس، فردوس، بشرویه و سرایان تصریح کرد: نظر مردم را بر نظر دولت، بزرگان و کارشناسان ترجیح میدهم که برای یافتن نظر اکثریت مردم، بزودی راهکاری اندیشیده شده و این کار در پروسه خود دنبال خواهد شد.
وکیل مردم طبس در خانه ملت به قانون اصلاح حوزه های انتخابيه که در مجلس هشتم مطرح شد، اشاره نمود و گفت: با توجه به اقدام ديرهنگام تكميل و ارائه لايحه اصلاح حوزه ها توسط وزارت كشور موجب شد تا در مجلس هشتم با مخالفت مواجه شود كه البته اين لايحه ضعف هايي هم داشت که بايد برطرف شود.
وي با اشاره به اینكه طرح اصلاح جدول حوزه های انتخابیه در سال اول مجلس نهم مطرح خواهد شد گفت: حوزه فردوس، طبس، سرایان و بشرویه حوزه ای گسترده و بسیار ویژه محسوب می شود و با توجه به پراكندگي این حوزه در دو استان یزد و خراسان جنوبی با 4 شهرستان و يك نماينده می طلبد تا نگاه ویژه دولت در اصلاح جدول حوزه های انتخابیه، به شهرستان طبس، ویژه باشد.
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، سرایان و بشرویه تاکید کرد: اين حوزه خواهان يك نگاه منصفانه و شهرستان طبس درخواست استقلال دارد که در لايحه قبلي طبس و بشرويه به عنوان يك حوزه در استان خراسان جنوبي مستقل مي شد كه با توجه به ضعف آن لایحه پیگیری می کنم تا انشالله شاهد محقق شدن خواست مردم حوزه انتخابیه در تفکیک صحیح و منطقی آن باشیم.
وی در خصوص انتزاع طبس از استان یزد، یادآور شد: آنچه را که نظر اکثریت مردم و به مصلحت شهرستان بوده و تقویت و نفع طبس در آن باشد انجام خواهم داد.
دکتر عبداله زاده، بحث "استان شدن طبس" که پیش از این مطرح و شایع شده بود را غير كارشناسي دانست و گفت: فرمانداري ويژه مدت هاست برای شهرستان طبس مطرح است، اما چون بحث استقلال حوزه انتخابيه در مجلس از دستور كار خارج شد و با توجه به اینکه دو طرح (فرمانداری ویژه و استقلال حوزه انتخابیه) با هم پیگیری می شود و مد نظر دولت است، همچنان مسكوت مانده است كه اجرا و استقرار فرمانداری به استقلال حوزه انتخابيه مستقل برمي گردد.
شهرستان طبس در سال 1380 از استان خراسان بزرگ جدا شده و به استان یزد پیوسته که اخیراً حرفها درباره جدایی طبس از یزد و الحاق این شهرستان به استان خراسان جنوبی در جامعه مطرح است.