زمان : 29 Bahman 1385 - 21:51
شناسه : 5144
بازدید : 904
سه تن از مشهورترين روزنامه نگاران آمريكايي و سپاه قدس سه تن از مشهورترين روزنامه نگاران آمريكايي و سپاه قدس
پس از اظهارات بوش در كنفرانس مطبوعاتي اش درباره سپاه قدس و دشمن دانستن اين نيرو سه تن از مشهورترين روزنامه نگاران آمريكايي كه حوزه تخصص آنان امنيت خاورميانه است، در اقدامي بي سابقه مشتركا در گزارشي به بررسي اين ادعا پرداختند.

مايكل هرش، بابك دهقان پيشه و مارك هوسنبال از نويسندگان هفته نامه معتبر نيوزويكهستند كه در گزارش مشتركي به بررسي ادعاهاي آمريكا عليه نيروهاي سپاه قدس پرداخته اند و در انتها نتيجه گرفته اند كه سازمان هاي امنيتيو نظامي آمريكا تقريبا هيچ اطلاعاتي از فعاليت هاي سپاه قدس ندارند! گفتني است هفته گذشته رهبر حكيم انقلاب آمريكا را تهديد كردند در صورت تجاوز به ايران، منافعش در تمام نقاط دنيا به خطر خواهد افتاد. پس از اين بيانات شدت جنگ لفظي مقامات آمريكايي عليه ايران به شدت كاهش يافت، به گونه اي كه بوش سخن گفتن از حمله به ايران را مزخرف خواند!

به نوشته اين هفته نامه ، رييس جمهوري آمريكا در كنفرانس خبري اخير خود، نيروهاي قدس يكي از يگان هاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران را از دشمنان جديد واشنگتن معرفي كرد و گفت كه اين نيروها تجهيزات پيشرفته انفجاري در اختيار شبه نظاميان عراقي قرار مي دهند.
اين هفته نامه نوشت: پس از يك هفته نقض مكرر افشاي ادعاهاي دولت آمريكا در مورد تهديد ايران، بوش در نشستي مطبوعاتي مدعي شد، ادعاهاي او بر اساس واقعيت شناخته شده استوار است.

« به گفته بوش تسليحات بسيار پيشرفته اي كه در عراق عليه نيروهاي آمريكايي مورد استفاده قرار مي گيرد همگي توسط نيروي قدس تامين شده اند.

بوش خاطر نشان كرد ما اين مساله را مي دانيم و از اين مساله نيز آگاه هستيم كه نيروي قدس بخشي از دولت ايران است. ولي آنچه مشخص نيست اين است كه آيا سران ارشد دولت ايران دستور انجام چنين عملياتي را داده است يا خير!»

نيوزويك در ادامه اين پرسش را مطرح كرده كه به راستي نيروي قدس چه كساني هستند؟ و اطلاعاتي كه ما واقعا در مورد آنها در اختيار داريم چه اندازه خوب است؟

« تحقيقات هفته نامه نيوزويك نشان مي دهد مدارك موجود عليه نيروهاي قدس بسيار سئوال برانگيز است و حتي برخي از سياستمداران عراقي همچون جلال طالباني كه واشنگتن به آنها تكيه زيادي دارد، با اين گروه ارتباط بسيار نزديكي دارند.

آمريكا نيز هم اكنون خود را وضعيتي يافته است كه نيروي قدس پس از حملات11 سپتامبر در مبازه عليه طالبان قرار گرفته بود. در آن زمان نيروي قدس از احمد شاه مسعود رهبر ائتلاف شمالي افغانستان حمايت مي كرد.

نيروي قدس در سال هاي پاياني جنگ ايران و عراق در دهه1980 توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامي تاسيس شد. هدف از تاسيس آن انجام عمليات در داخل سرزمين هاي عراق، به خصوص در منطقه كردستان اين كشور بود.

هدف انقلابيون مسلماني كه گروه قدس را تاسيس كردند اين بود كه پس از گرفتن بغداد، بيت المقدس را تسخير كنند. حتي پس از پايان جنگ ايران و عراق در سال1988 ، نيروي قدس يا گردان قدس، سه دسته از عمليات هاي خارجي خود را حفظ كرد كه عبارت بودند از حمايت از كردهاي عراق در مقابل صدام، حمايت از مسلمانان بوسني در مقابل صرب ها و همكاري با احمد شاه مسعود و ائتلاف او در افغانستان.

مقامات آمريكايي مي گويند پس از ترور شاه مسعود در 9 سپتامبر2001 توسط عوامل القاعده، اعضاي يگان قدس به آمريكا در كمك كردن به ائتلاف شمالي براي عبور از رودخانه كوكچا بين تاجيكستان و افغانستان و پيشرفت به سمت كابل براي مبارزه با طالبان كمك كرده بودند.

لذا شايد تاكنون هيچ كس به اندازه جلال طالباني رييس جمهوري كنوني عراق كه از متحدان نزديك آمريكا نيز به شمار مي آيد از حمايت هاي يگان قدس بهره مند نشده باشد. در دهه1980 نيز حزب اتحاديه ميهني كردستان به رهبري طالباني نيز از متحدان اصلي ايران در شمال عراق بود.

در دهه1990 كه گروه هاي مختلف كرد در عراق دچار درگيري شدند، يگان قدس به حمايت از اتحاديه ميهني پرداخت. در آن زمان گروه مسعود بارزاني نيز از صدام درخواست كمك كرده بود.

دولت ايران مدعي است مقامات آن تنها با دعوت دولت عراق به اين كشور وارد مي شوند.
جواد ظريف سفير ايران در سازمان ملل نيز در مصاحبه با هفته نامه نيوزويك اعلام كرد: تضعيف دولت كنوني عراق به نفع ايران نيست.

ظريف كه اين مساله را مهم ترين مساله تلقي كرده،خاطر نشان كرد، حتي بر اساس تحقيقاتي كه اخيرا توسط دولت آمريكا انجام شده، خشونت هاي عراق بيشتر توسط خود عراقي ها به وجود مي آيد و ايران نقشي در ايجاد خشونت در عراق ندارد.

پريشاني در مورد اينكه واقعا يگان قدس در عراق مشغول به چه كاري است و آن ها چگونه در اين موقعيت قرار گرفته اند، يك ابهام بسيار خطرناكي را در مورد عوامل ايران به وجود آورده است كه هم اكنون توسط نيروهاي آمريكايي مورد هدف قرار گرفته اند.

اين مساله در سال گذشته مشخص شد كه برخي از سياستمداران كليدي عراق به نيروهاي آمريكايي اعتراض كردند كه دو ايراني كه توسط آنها دستگير شده اند ميهمان دولت عراق هستند. اين اتفاق تنها اندكي پس از آن صورت گرفته بود كه طالباني با مقامات ايراني به يك توافقنامه امنيتي دست يافته بود.

در ماه دسامبر نيز دو تن از مقامات سپاه پاسداران به همراه فرد ديگري به نام محسن چيزري كه گفته مي شود سومين فرد برجسته يگان قدس است به عراق دعوت شدند.

نيروهاي آمريكايي نيز باوجودي كه اين افراد گذرنامه ديپلماتيك در اختيار داشتند آنها را دستگير كردند، طالباني نيز خواستار آزادي فوري آن ها شد و تاييد كرد كه آنها توسط دولت عراق دعوت شده بودند.

در شب قبل از دستگيري، مقامات ايراني با هادي العامري رييس سازمان بدر كه زماني شاخه نظامي مجلس اعلاي انقلاب اسلامي در عراق بود، ديدار كرده بودند.

العامري كه رياست كميته امنيتي پارلمان عراق را نيز برعهده دارد، به نيوزويك گفت: دو مقام ايراني براي بحث در مورد مسائل امنيتي به عراق سفر كرده بودند.

به گفته وي برهام صالح معاون نخست وزير و موفق الربيع مشاور امنيت ملي عراق از دولت ايران خواسته بودند براي مهار ارتش مهدي كه يكي ديگر از گروه هاي شبه نظامي شيعي عراق است به آنها كمك كند.

تصور مي شود مقتدا صدر رييس ارتش مهدي مسئوليت برخي حملات عليه نيروهاي آمريكايي، برخي خشونت هاي فرقه اي و جوخه هاي مرگ را برعهده دارد.

العامري به نيوزويك گفت: نوري المالكي نخست وزير عراق خواستار كمك ايران در مورد اين مساله بود و گفته بود آنها مي توانند بر اين مساله از نفوذ خود استفاده كنند. به همين علت ايرانيان گروهي را به همراه گذرنامه هاي ديپلماتيك به عراق اعزام كردند.

وي خاطر نشان كرد: آنها با من در مورد چگونگي تحت فشار قرار دادن ارتش مهدي بمنظور عدم حمله به سني ها، چگونگي جلوگيري از فعاليت هاي ارتش مهدي عليه دولت عراق و جلوگيري از افزايش غيرقانوني تسليحات آنها گفت وگو كردند.

سرلشگر ويليام كالدول سخنگوي نيروهاي ائتلاف در عراق نيز پس از آن اعلام كرده بود نيروهاي آمريكايي فهرست طولاني از تسليحات را در مقر مجلس اعلاي انقلاب اسلامي در عراق كه مقامات ايراني در آن حضور داشتند به دست آورده اند.

به گفته وي ،نمايندگان مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق به آمريكايي ها گفته اند اين تسليحات را بخاطر محافظت از خود در اختيار داشته اند.

حال نكته جالب اين است كه در حالي كه نيروهاي آمريكايي يگان قدس و سپاه پاسداران را به همه نوع بدرفتاري متهم مي كنند، به نظر مي رسد بالاترين مقامات عراقي كه مورد حمايت آمريكا نيز هستند همين تسليحات را از ايرانيان دريافت مي كنند و در مورد مسائل امنيتي از آنها درخواست كمك كرده اند.

در عين حال اگر عناصر يگان قدس در قاچاق تسليحات دست داشته باشند، مشخص نيست كه آيا آنها دستورات خود را از تهران دريافت مي كنند يا به صورت آزادانه عمل كرده اند.

پس از پايان جنگ بوسني در دهه1990 مشخص شد كه برخي از اعضاي سابق يگان قدس ظاهرا بدون هماهنگي با مركز فرماندهي خود در قاچاق تسليحات دست داشته اند.

تا هفته جاري مقامات آمريكايي بي پرده دولت ايران را به دست داشتن در حملات عليه نيروهاي آمريكايي كه توسط شبه نظاميان شيعي عراق انجام شده است متهم كرده بودند.

'فيليپ زليكوو 'كه تا ماه ژانويه كه از سمت خود استعفا كرد، يكي از ارشدترين مشاوران كاندوليزا رايس وزير امور خارجه بود، اظهار داشت: اين اتهامات بيش از يك سال بود كه در حال جوشيدن بوده و شرايط روز به روز بدتر مي شد.

وي كه پيش از اين به صورت مرتب در جريان اطلاعات مربوط به عراق قرار مي گرفت، در مصاحبه با نيوزويك گفته بود: هرچند ايران مسئول اصلي وجود هرج و مرج در داخل عراق يا انجام حملات عليه نيروهاي آمريكايي نيست، اصلا خوب نيست كه دولت ها بخصوص هنگامي كه ما سعي نمي كنيم سربازان آنها را به قتل برسانيم، سربازان ما را به قتل برسانند و از مصونيت برخوردار باشند. لذا ما بايد راهي را بيابيم كه به ديگران بگوييم هزينه هايي را براي چنين رفتاري بايد متحمل شوند.

اين درحالي است كه زليكوو و ديگر مقامات آمريكايي ممكن است با اغراق در مورد دانسته هاي خود باعث تضعيف ادعاهاي خود شده باشند.

سه تن از مقامات آمريكايي هفته گذشته در يك جلسه توجيهي بدون اشاره به نام خود اقدام به ارائه مداركي كردند كه در آنها ادعا شده بود يگان قدس برخي مهمات بسيار پيشرفته از جمله ها را در اختيار شبه نظاميان شيعي عراقي قرار داده كه از آن ها براي منفجر كردن خودروهاي زرهي آمريكاييان استفاده مي شود.

يكي از اين مقامات آمريكايي كه از وي به عنوان يك تحليلگر اطلاعاتي نام برده شد، گفته بود باتوجه به اينكه يگان قدس مستقيما گزارش هاي خود را در اختيار آيت الله خامنه اي رهبر انقلاب اسلامي ايران قرار مي دهد لذا بايد گفت فعاليت هايي كه توسط يگان قدس در عراق انجام مي شود مورد تاييد ايران است.

هرچند اين واقعيت دارد كه يگان قدس بايد تحت نظارت آيت الله خامنه اي باشد كه استراتژي هاي كلي خود را با رحيم صفوي فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران تعيين مي كند.

امروزه بخش گسترده اي از جامعه اطلاعاتي آمريكا از جمله سازمان سيا و سازمان مديريت اطلاعات ملي كه ظاهرا بر اين سازمان ها نظارت دارد به اين نتيجه رسيده اند كه تسليحاتي كه در بغداد در معرض نمايش قرار گرفته بود در ايران ساخته شده و به نوعي توسط يگان قدس به عراق انتقال داده شده است.

باوجود تمامي اين مسائل مداركي كه آمريكا در اختيار دارد هنوز معدود است و ترديدهاي زيادي در مورد اين مدارك وجود دارد به خصوص كه نوشته هايي كه بر روي اين تسليحات وجود داشته است به زبان انگليسي و نه زبان فارسي بوده است.

ظريف، سفير ايران در سازمان ملل نيز اظهار داشت تاريخ حكاكي شده بر روي اين تسليحات نيز به سبك نوشتن تاريخ در آمريكا است كه ماه در ابتدا قرار مي گيرد.

به گفته وي، همه دلايل حاكي از ان است كه اين مدرك جعلي است. اين درحالي است كه مقامات آمريكايي مي گويند ظاهرا اين سلاح ها براي بازار بين المللي ساخته شده اند.

نيوزويك درپايان گزارش خود نوشته است :يكي از مقامات اطلاعاتي آمريكا در پاسخ به اين سئوال كه چرا همه نوشته هاي موجود روي اين تسليحات به زبان انگليسي بوده ، گفت: اين يك سئوال بسيار خوب است زيرا اين تنها يكي از بسيار سئوالاتي است كه در مورد يگان قدس وجود دارد و هنوز پاسخي به آن داده نشده است