زمان : 21 Bahman 1385 - 22:48
شناسه : 5007
بازدید : 3371
مجموعه وضعيت مطبوعات استان يزد بحراني است مجموعه وضعيت مطبوعات استان يزد بحراني است

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد گفت: مجموعه وضعيت مطبوعات استان يزد بحراني است و اگر به همين منوال پيش رود به وزارت فرهنگ و ارشاد اعلام مي‌کنيم که تعداد بيشتري از نشريات استان تعطيل خواهند شد .

جلسه بررسي مشکلات و تنگناهاي پيش روي مطبوعات با حضور مديران مسئول نشريات محلي استان يزد و مدير کل فرهنگ و ارشاد استان يزد در محل خانه مطبوعات استان يزد برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمين احمد عجمين در اين جلسه در پاسخ به مسائل و مشكلات اصحاب مطبوعات در جمع آنان اظهار داشت: در اين جلسه نکته‌هاي بسيار پربار و مفيدي را يادداشت نمودم كه تكراري نيز نبود و اميدوارم با جمع بندي اين موارد آنها را به نتيجه برسانيم.

وي افزود: سه راهکار را براي به نتيجه رسيدن اين جلسه پيشنهاد مي نمايم اول اينكه جلساتي به صورت ماهيانه برگزار شده و در هر جلسه از يکي از مسئولين استان که دست اندر کار مطبوعات نيز هستند دعوت شده و در اين جلسات به بيان مشکلات و راهکارهاي حل آنها پرداخته شود.

مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد افزود: مهمترين مورد براي درمان به نظر من درد شناسي مي‌باشد و اينجانب مي دانم اگر عشق و انگيزه اصحاب مطبوعات و مخصوصاً مديران مسئول نشريات نبود، چاپ نشريات استمرار نداشت.

وي به دومين راه حل اشاره كرد و افزود: اداره کل ارشاد بايد قاطعانه با موارد خلاف قانون برخورد نمايد و من در همين جا از معاونت و مسئول امور مطبوعات مي‌خواهم قاطعانه و بدون گذشت با هر ارگاني که تخلفي در زمينه چاپ نشريه داشت به شدت برخورد نمايند و از شما نيز مي خواهم موارد تخلف را مثل امروز به اينجانب اعلام نموده و پيگير نتيجه آن باشيد و اگر برخوردي صورت نگرفت، به اينجانب گوشزد فرماييد.

حجت الاسلام و المسلمين عجمين اذعان داشت: سومين راه حل بحث حمايت از مطبوعات مي‌باشد که بايد امکانات مورد نياز را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بخواهيم و البته بخشي از حمايتها هم در خود استان بايد صورت گيرد كه اين امر برگشته به مسئولين استاني است که در اين رابطه بايد اداره ارشاد رايزني‌هايي را با مسئولين استان و وزارتخانه داشته باشد.

در اين جلسه مديران مسئول و اصحاب مطبوعات استان يزد به بيان مشكلات خود پرداختند كه از جمله آن رييس خانه مطبوعات و مدير مسئول هفته نامه يزد امروز، اظهار داشت: در حال حاضر هزينه چاپ يک شماره نشريه با تيراژ سه هزار نسخه جمعاٌ مبلغ يک ميليون و هشتصدو پنجاه هزار ريال مي‌باشد که در صورت فروش صددرصد نشريه فقط مبلغ هشتصد وپنجاه هزار ريال بازگشت هزينه مي‌باشد.

محمد فاضلي اذعان داشت: مطبوعات با هر منت و سنتي که باشد آگهي مورد نياز را جهت هر شماره نشريه جمع آوري نموده و بر فرض محال جمعاً مبلغ نهصد هزار ريال ديگر نيز به بازگشت هزينه انجام شده اضافه مي شود که تازه هنوز يکصد هزار ريال ديگر از اصل هزينه انجام شده اوليه باقي مانده است و واقعاً در اين ديار با اين هزينه‌ها، انتشارهر شماره نشريه به معجزه شباهت دارد و بقيه هزينه انجام شده ضرر محسوب مي‌گردد.

در ادامه مدير مسئول روزنامه خاتم يزد ضمن تائيد سخنان محمد فاضلي در رابطه با مشکلات مالي اعلام نمود: به اين مشکلات بايد مشکلات محيط را هم اضافه نمود که متأسفانه محيط نامساعد و بسيار سختي براي مطبوعات محلي وجود دارد و کانون‌هاي تبليغاتي با چاپ نيازمندي‌هاي تبليغاتي همانند ويژه نامه روزنامه‌ها البته با ويژگي مورد نظر خودشان کاري خلاف قانون انجام مي‌دهند.

دکتر مزيدي بيان داشت: متاسفانه اداره كل فرهنگ و ارشاد يزد هيچ گونه اقدامي جهت برخورد با كانون‌هاي تبليغاتي انجام نمي‌دهد و يا بعضي از دوستان مجوز هفته نامه دارند ولي هفته‌اي چند شماره ويژه نامه تبليغاتي منتشر مي‌کنند.

وي در ادامه گفت: از مطبوعات محلي نبايد فقط اين توقع را داشت که از عملکرد ادارات و نهادها تمجيد نمايند و مطبوعات بايد مشکلات مردم را نيز منعکس نموده و پيگير بر طرف نمودن آن مشکلات باشند و نياز مخاطبين فقط خبر نيست و مردم علاوه بر اخبار مي خواهند بدانند پشت پرده اخبار چه خبر است و بايد در نشريات گزارش‌هاي خبري و تحليلي نيز انعکاس داده شود.

وي افزود: بايد مديران استان با مطبوعات همراه شوند و البته مشکلاتي هم در مطبوعات وجود دارد که بايد رفع گردد .

مدير مسئول روزنامه پيمان يزد در ادامه ضمن سپاسگزاري از تخصيص وقت از سوي مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي اذعان داشت: گلايه اي دارم ازاين که بارها در مصاحبه‌هاي وي مشاهده مي‌نماييم که مطبوعات محلي را به نوعي مورد کم لطفي قرار مي‌دهند در حالي که ما به اندازه بضاعت خودمان سعي مي‌کنيم که بهترين باشيم.

محمد مسعود ارکان افزود: تيراژ بعضي از نشريات سراسري نيز در يزد به اندازه نصف تيراژ يکي از کيوسک‌هاي مطبوعاتي تهران مي‌باشد و ما خودمان را در فعاليت مطبوعاتي محوله موفق مي‌دانيم.

مدير مسئول هفته نامه آيينه يزد گفت: در بحث مطبوعات محلي بايد دو بخش را مد نظر قرار داد اول فروش نرفتن نشريه و دوم مخاطب نشريه و بايد پيگيري شود که اين مشکلات به خاطر مسئولين استان است و يا مردم.

سلطان زاده بيان داشت:‌ بايد راهکارهايي ارائه شود که توجه مردم به مجموعه مطبوعات بيشتر شود و اگر استقبالي از چاپ نشريه اي نشود، پس چرا بايد به انتشار آن ادامه داد.

وي در ادامه افزود: بايد ترتيبي اتخاذ شود تا مطبوعات انعکاس دهنده مسائل و مشکلات مردم باشند البته با رعايت خط قرمزها و مواردي که در قانون مشخص شده است.

مدير مسئول هفته نامه آيينه يزد افزود: براي اولين بار است که با مديران مسئول نشريات جمع شده‌ايم و اگر با هم هماهنگ و همراه باشيم مشکلات نيز قابل حل خواهد بود و متاسفانه به نظر مي‌رسد مجموعه اداري استان و مخصوصاً در رده‌هاي بالاي اداري استان توجهي به مطبوعات محلي ندارند.

مدير مسئول هفته نامه افق کوير، محمد حسين تشکري گفت: هر نظامي براي تقويت خود بايد اهرم‌هايي را داشته باشد و ما براي تقويت نظام اخبار را منعکس نموده و نظام را از خود مي‌دانيم و البته توقعاتي نيز داريم که از ما حمايت شود.

مدير مسئول هفته نامه نسيم يزد گفت: قريب به پنج ماه است که ما نشريه را منتشر نمي‌کنيم ولي هنوز براي ما دعوتنامه شرکت در جلسات از طرف ادارات ارسال مي‌شود و مسئولين ادارات فکر مي‌کنند که ما مجبوريم آسايش خود و خانواده مان را فداي تبليغ براي عملکرد آنها نماييم.

ابرقويي بيان داشت: در زمان استانداري مهندس کلانتري اخبار استانداري به صورت مرتب چاپ مي‌شد و تعامل نزديکي بين مطبوعات محلي و استاندار برقرار بود ولي در حال حاضر براي ملاقات با استاندار يزد، دكتر عاصي چندين دفعه مراجعه مي‌شود ولي متاسفانه موفق به ديدار ايشان نگرديدم و به جرات مي توانم بگويم دكترعاصي نيز هنوز نمي‌داند نشريه ما منتشر مي‌شود و يا تعطيل شده است.

مدير مسئول ماهنامه سرو ابرکوه گفت: مسئولان به صورت خنثي و در حد يک پديده فرهنگي به مطبوعات نگاه می‌ کنند و اگر به صورت مثبت در حد يک ضرورت فرهنگي به مطبوعات نگاه کنند مشکلات حل خواهد شد، مثلاً به صدا و سيما به عنوان يک ضرورت فرهنگي نگاه مي‌شود و دولت هزينه‌هاي زيادي براي آن انجام مي‌دهد و بايد مشخص شود که رسانه‌هاي محلي نيز يک پديده فرهنگي هستند.

قديريان گفت: بسياري از ادارات هزينه‌هاي کلاني را جهت انعکاس عملکرد خود در صدا و سيما انجام مي‌دهند اما وقتي نوبت به نشريات مي‌رسد فريادشان بلند مي‌شود که پول نداريم.

مدير مسئول ماهنامه صحيفه کوثر، عصمت خدايي گفت: مشکل مخاطب فقط مشکل نشريات يزد نيست و دامنگير تمام نشريات کشور مي باشد .

مدير مسئول هفته نامه بشارت نو گفت: ارگان‌ها و ادارات ويژه نامه ‌ايي را منتشر مي‌کنند که هيچ کدام مجوز مورد نياز را از اداره ارشاد نگرفته‌اند و کانون‌هاي تبليغاتي نيز با چاپ ويژه نامه‌هاي تبليغاتي در قطع روزنامه عمل خلاف قانون انجام مي‌دهند و اداره ارشاد به عنوان مسئول مطبوعات بايد پيگير اين موارد باشد.

جوا د آذر نگار اذعان داشت: برخي از نمايندگي‌هاي روزنامه‌هاي سراسري نيز ويژه نامه‌هايي منتشر مي‌کنند که خلاف آيين نامه مطبوعات مي‌باشد.

مدير مسئول ماهنامه ارمغان اشکذر، علي‌محمد دهقان گفت: در بحث حمايت از نشريات بايد تمهيداتي انديشيده شود تا کساني که تمکن مالي ندارند بيشتر مورد حمايت قرار گيرند و کساني که فعاليت اصلي آنها مطبوعات مي‌باشد مورد حمايت ويژه قرار گيرند.

مدير مسئول هفته نامه نداي يزد، مهدي عسکري کامران گفت: بايد جلساتي به صورت ماهيانه برگزار گردد تا دست اندر کاران مطبوعات بتوانند مشکلات خود را به مسئولين ارشاد منعکس نمايند.

مدير مسئول نشريه جام يزد، محمد حسين صداقت گفت: اخباري در نشريه ما منعکس شده بود که نه ماه بعد از چاپ مطلب با ما تماس گرفته بودند و پيگير آن مطلب شدند و تازه متوجه شديم از وزارت نهاد مربوطه در تهران به آنها اطلاع داده شده بود و مدير روابط عمومي نهادي که نمي‌داند نشريه‌اي چندين ماه است تعطيل شده و براي خبرنگار آن دعوت نامه شرکت در جلسه مطبوعاتي مي‌فرستد، باعث تاسف است .

شايان ذکر است؛ در اين جلسه معاون فرهنگي و احمدي رياست اداره مطبوعات و تبليغات و ترقي نژاد رياست روابط عمومي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد و همچنين سعيد نامه مدير مسئول فصل نامه مهرطلبان حضور داشتند

یزدفردا