دكتر قنادي، رييس پژوهشگاه علوم و فنون هستهيي كشورمان در همايش زنان پژوهشگر در عرصهي صنعت هستهيي عنوان داشت: كارخانهي توليد كيك زرد اردكان يزد به زودي راهاندازي ميشود.
در همايش زنان پژوهشگر در عرصهي صنعت هستهيي كه امروز (چهارشنبه) از سوي سازمان انرژي اتمي برگزار شد، خانم دكتر طبيب زاده، مشاور رييس جمهور و رييس مركز امور زنان و خانواده با اشاره به ابعاد گستردهي صنعت هستهيي كشور اظهار داشت: اين صنعت باعث رشد ديگر صنايع و ورود به تكنولوژيهاي برتر ميباشد و ما براي ورود به اين عرصه چارهاي جز آنكه در آن پا بگذاريم، نداريم.
وي با بيان اينكه "ما ميتوانيم بر فناوريهاي موجود دنيا بيفزاييم و اقتدار صد در صد ايراني را در بازارهاي دنيا جايگزين كنيم"، گفت: امروز جنگ بين دولتها جنگ سلاحها نيست بلكه كسب قدرت برتر علمي ميباشد كه ملاك تفوق دولتها شده است. وي با بيان اينكه انرژي هستهيي در تامين رفاه و پيشرفت زندگي بشر و تسلط بر طبيعت كاربردهاي ويژه داشته است، افزود: اين انرژي از مهمترين منابع تامين انرژي بشري در آينده نزديك خواهد بود. طي 70 سال آينده با پايان انرژي فسيلي با افزايش بيسابقه تقاضا براي انرژيهاي جايگزين روبرو خواهيم شد، اين مساله سبب شده است تا دولتها براي حفظ منافع خود رقابت سختي را براي تامين انرژيهاي جايگزين انجام دهند.
طبيب زاده گفت: پيدايش منابع جديد انرژي سبب ايجاد فرصتهاي جديد كار، توليد و تحقيق و تعالي استعدادهاي بشري خواهد شد. مشاور رييس جمهور ادامه داد: در حال حاضر بيش از 442 نيروگاه اتمي در جهان فعال هستند و هر روز بر تعداد آنها افزوده ميشود. آنچه در ايران حايز اهميت است و راهي كه ايران بايد در آن گام بگذارد در پرتو تلاش زنان و مردان سخت كوش بوجود آمده و رقم خواهد خورد.
وي ادامه داد: ايران در اثر اين تلاشها در انرژي هستهيي در بين ده قدرت برتر دنيا قرار گرفته است و امروز اين دانش "بومي و علمي خودي" است. رييس مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري اظهار داشت: اين موفقيتها تنها با اتكا به خداوند، استعدادهاي ذاتي و پشتكار به دست آمده است.
وي با اشاره به مخالفتهاي برخي كشورها با دستيابي ايران به فناوري صلح آميز هستهيي تصريح كرد: آنها در مقابل 200 كلاهك هستهيي اسراييل هيچ عكس العملي نشان نميدهند و نسبت به انتقال تكنولوژيهاي برتر به ساير كشورهاي دست نشاندهشان سكوت كردهاند اما در مقابل ايران را به خاطر اين حركت علمياش تهديد نظامي ميكنند و قطعنامه عليهاش صادر ميكنند و اين ملت حسيني را به مبارزه ميطلبند.
وي خاطرنشان كرد: اما ملتي كه با دست خالي و تنها با نيروي اتكا به خداوند در سه دهه اخير سربلند بوده است، در عرصه علمي هم چنان پيروز و سرافراز خواهد ماند. وي گفت: دانشمندان هستهيي ما بيادعا كار ميكنند و در ساير زمينههاي علمي توانستهاند گوي سبقت را از ديگر كشورها بربايند. رييس مركز امور زنان و خانواده اظهار داشت: اين سرافرازيها فراتر از جنسيتها رخ داده است و نام زنان دانشمند در كنار مردان دانشمند ايراني ديده ميشود و بيشك نقش آنها فراموش نشدني است.
به گزارش ايسنا در افتتاحيه اين همايش دكتر محمد قنادي، رييس پژوهشگاه علوم و فنون هستهيي با اشاره به دست آوردهاي ايران در بخش معدن و اكتشاف اورانيوم اظهار داشت: تا حدود نود سال ديگر ميتوانيم از اورانيوم موجود در جهان با توجه به روند فعلي استخراج آن استفاده كنيم. آنچه مهم است اينكه در حدود 97 درصد از سوخت هستهيي باقي ميماند و قابل استفاده براي موارد بعدي است. اگر بتوانيم از اورانيوم و پلوتونيوم موجود در سوخت هستهيي به خوبي استفاده كنيم آمارهاي بينالمللي نشان ميدهد كه تا 1500 سال ديگر ميتوانيم سوخت هستهيي داشته باشيم. اين بر خلاف روندي است كه در انرژيهاي فسيلي استفاده ميشود. وي ادامه داد: مصرف سوخت در نيروگاههاي زغالي دو ميليون تن در سال ميباشد در حالي كه مصرف سوخت در نيروگاههاي اتمي 20 تن ميباشد كه اين ميزان عددي ارزشمند است.
قنادي گفت: مصرف اكسيژن در هر سال در يك نيروگاه زغالي 3800 هزار تن ميباشد در حالي كه براي نيروگاههاي اتمي اين رقم صفر است. همچنين در خصوص انتشار گاز CO2 پنج هزار و دويست هزار تن در نيروگاههاي زغالي است در حالي كه براي نيروگاههاي اتمي رقم صفر است. وي با اشاره به موفقيتهاي دانشمندان و متخصصان ايراني در صنايع هستهيي از جمله UCF اصفهان گفت: ما بهترين مخازن UCF اصفهان و آب سنگين اراك را در كشور ساختهايم و از اين لحاظ بينياز هستيم.
رييس پژوهشگاه علوم و فنون هستهيي كشور با تاكيد بر اينكه نميتوان نيروگاه هستهيي داشت اما چرخه سوخت نداشت، گفت: معتقدم اگر بتوانيم نان و پنيري را با بازوي خودمان بخوريم خيلي بهتر و دلنشينتر است تا كبابي را آماده جلويمان بگذارند. قنادي از راهاندازي كارخانه توليد كيك زرد اردكان تا مدتي ديگر خبر داد و افزود: ما به زودي ميتوانيم كيك زرد مورد نياز خود را تامين كنيم.
وي با بيان اينكه UCF اصفهان كليد فناوري هستهيي بود، اظهار داشت: اين مركز از سال 71 تا 79 براي ساخت آماده ميشد كه تنها ده درصد آن آماده شده بود اما از سال 79 كه براي ساخت اين مركز بدون چينيها شروع به كار كرديم توانستيم در عرض سه سال بدون آنكه از كمكهاي خارجي استفاده كنيم آن را راه اندازي كنيم و توانستيم در چهارم فروردين 1384 اولين محصول AUC را توليد كنيم. UCF اصفهان هفتمين كارخانه توليد UF6 در دنياست و پس از راهاندازي اين كارخانه اعتماد به نفس بسياري براي راهاندازي تاسيسات غني سازي نطنز به وجود آمد.
قنادي با بيان اينكه "كشور ما متعلق به وارثان صالح خداوند است"، گفت: اين كشور متعلق به امام زمان (عج) است و كشورهاي قدرتمند چه بخواهند چه نخواهند و يا با قلدري و حرف نميتوانند ما را از آنچه كه به دست آوردهايم و در آن گام برداشتهايم، بر حذر دارند. همچنين در اين مراسم از شش تن از مهندسين زن برجسته در سازمان انرژي اتمي تقدير و تجليل به عمل آمد
يزد فردا - ايسنا