زمان : 07 Farvardin 1391 - 02:57
شناسه : 48590
بازدید : 3595
مدت اعتبار گواهینامه رانندگی ۱۰ ساله شد مدت اعتبار گواهینامه رانندگی ۱۰ ساله شد

دولت به منظور کاهش تخلفات رانندگی، آیین نامه صدور انواع گواهینامه های رانندگی را ابلاغ کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران ، گروه اجتماعی هیئت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی، آیین نامه صدور انواع گواهینامه های رانندگی را ابلاغ کرد.

بر اساس این مصوبه، هر کسd بخواهد با هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی رانندگی کند باید گواهینامه رانندگی متناسب با آن وسیله را دارا باشد.

براین اساس،‌ انواع گواهینامه های رانندگی با شرایط زیر توسط راهنمایی و رانندگی صادر می شود:

شرایط شرکت در آزمایشها و صدور گواهینامه موتورسیکلت (برای رانندگی با موتور سیکلت های با حجم موتور تا دویست سی سی) داشتن حداقل هجده سال، ارایه گواهی سلامت جسمی و روانی از مراجع صلاحیتدار پزشکی، ارایه گواهی طی دوره های آموزش نظری و عملی از آموزشگاهها یا مراکز مجاز آموزش رانندگی و قبول شدن در آزمونهای تئوری آیین نامه و مهارت علمی رانندگی با موتور سیکلت دویست سی سی است.

همچنین شرایط شرکت در آزمایش ها و صدور گواهینامه پایه سوم(برای رانندگی با وسایل نقلیه موتوری با حداکثر مجموع وزن و ظرفیت بار ۵/۳ تن یا حمل حداکثر نه نفر سرنشین با احتساب راننده) داشتن حداقل هجده سال تمام، ارایه گواهی سلامت جسمی و روانی از مراجع صلاحیتدار پزشکی، ارایه گواهی طی دوره‌های آموزش کاربری با وسیله نقلیه مورد تقاضا از آموزشگاهها یا مراکز مجاز آموزش رانندگی و قبول شدن در آزمونهای نظری آیین نامه و مهارت عملی رانندگی با وسیله نقلیه مربوط است.

براساس این مصوبه،‌ مدت اعتبار انواع گوهینامه رانندگی ۱۰ سال است و پس از پایان اعتبار آن و در صورت احراز سلامت جسمی و روانی، برای دوره‌های ۱۰ ساله تجدید می شود. افرادی که سن آنها بیش از هفتاد سال تمام باشد، مکلفند هر پنج سال یک بار جهت احراز سلامت جسمی و روانی و در صورت لزوم، تعویض گواهینامه متناسب با شرایط جسمی و روانی خود به راهنمایی و رانندگی مراجعه کنند.

بر این اساس، دارنده گواهینامه موتورسیکلت پس از سه سال از اخذ گواهینامه و رسیدن به سن بیست و سه سال تمام می تواند با موتور سیلکت های با حجم موتور بیش از دویست سی سی نیز رانندگی کند.

دارندگان گواهینامه هر پایه به استثنای گواهینامه‌های ویژه و موتورسیکلت می توانند با هر نوع وسایل نقلیه در نظر گرفته شده برای پایه قبل، رانندگی کنند و برای رانندگی با وسایل نقلیه خدمات عمومی، ‌حسب مورد دارا بودن گواهینامه پایه دوم یا یکم الزامی است.

براین اساس، در صورتی که دارنده یک نوع گواهینامه بخواهد برای دریافت نوع دیگر گواهینامه اقدام کند، موظف است در آزمونهای مربوط شرکت کند. پس از قبول شدن، چنانچه گواهینامه قبلی پیش نیاز دریافت گواهینامه مورد در خواست باشد، گواهینامه قبلی از درخواست کننده اخذ و گواهینامه جدید صادر و به وی تحویل می شود.

براساس این مصوبه، رانندگی با هر نوع تاکسی و وسایل نقلیه عمومی در شهر‌ها و وسایل نقلیه عمومی جاده ای، علاوه بر گواهینامه رانندگی متناسب، حسب مورد نیازمند داشتن مجوز از شهرداری و یا دفترچه کار یا برگ صادر شده از سوی وزارت راه و شهرسازی است.

براین اساس، در صورت ارتکاب و تعدد تخلفات مهم و پرخطر رانندگی، براساس قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی- مصوب ۱۳۸۹ - با راننده متخلف رفتار خواهد شد.

همچنین نحوه، ‌شرایط و تعیین مسئول صدور گواهینامه راهبران انواع وسایل حمل و نقل ریلی شهری و حومه، برابر دستور العملی خواهد بود که به تصویب شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور می رسد.

براساس این مصوبه، دولت؛ راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی را مکلف کرده است تا پایان برنامه پنجساله پنجم توسعه - مصوب ۱۳۸۹ - برای الکترونیکی کردن خدمات صدور گواهینامه رانندگی اقدام کند.