زمان : 02 Farvardin 1391 - 01:17
شناسه : 48383
بازدید : 8993
40 پرونده داغ قضایی سال 90 40 پرونده داغ قضایی سال 90

40 پرونده داغ قضایی سال 90

مهر: هر چند دادستانی تهران با ورود به 40 پرونده داغ قضایی خبرسازترین نهاد قضایی پایتخت بود ولی سکوت دادستان در نیمه دوم سال موجب شد تا نتیجه دهها پرونده قضایی هنوز در هاله‌ای از ابهام بماند.

سال 90 هر چند بار مسئولیت دادستانی تهران بیش از سالهای گذشته بود ولی بنا به دلایلی اطلاع رسانی و نشستهای خبری دادستان تهران به شدت کاهش یافت تا جاییکه 6 ماه دوم سال 90 دیگر دادستان تهران هیچ نشست خبری برگزار نکرد و حدود 35 سوال مهم خبرنگاران بی پاسخ ماند.

دکتر عباس جعفری دولت آبادی دادستان 55 ساله پایتخت درتاریخ هشت شهریور ماه 1388 از سوی آیت الله صادق آملی لاریجانی به سمت دادستان پایتخت منصوب شد. وی پیش از این در سمتهایی همچون ریاست دادگستری کل استان خوزستان و همچنین سرپرست مجتمع قضایی خانواده مسئولیت داشت تا اینکه به صندلی یکی از جنجالی ترین پستهای  کشور تکیه زد.

اگر بخواهیم مهمترین اتفاقات و اخبار داغ دادستانی تهران را در سال 90 رسد کنیم حوادث روزنامه ایران در صدر این اخبار قرار خواهد گرفت ولی دادستانی تهران و شخص دادستان پرونده های مهم و کلیدی را در این سال پشت سر گذاشتند.
 
1- انتصاب نخستین قاضی زن در دادستانی تهران
 
فروردین ماه سال 90 دادستان تهران در یک اقدام خبرساز نخستین قاضی زن را وارد حیطه مسئولان عالی قضایی تهران کرد. تا 900 زندانی زن در زندانهای تهران بتوانند مشکلات خود را بهتر و راحت تر برطرف کرده و پرونده خود را دنبال کنند.
 
2- صدور کیفرخواست برای متهمان توزیع CD "ظهور نزدیک است"
 
در این پرونده دو اتهام اعم از توزیع بدون مجوز سی دی و نشر اکاذیب مطرح است که یکی از عوامل سی دی (امیری فرد)بازداشت و در مورد سایر متهمان پرونده پس از تحقیق نهایی شده و برای متهمان کیفرخواست صادر شد.
 
3- بازداشت سعید تاجیک
 
سعید تاجیک فردی است که به فائزه هاشمی در حاشیه یک مراسم فحاشی کرد و فیلم این فحاشی در اینترنت منتشر شد. وکیل فائزه هاشمی از این فرد شکایت کرد که در پی آن به دستور دادستان سعید تاجیک دستگیر شد .
 
4- سکوت دستگاه قضا در مورد شکایت دولت از سعید حدادیان و حاج منصور ارضی
 
فروردین ماه سال 90 بود که به علت اظهار نظر دو نفر از مداحان معروف تهرانی به یکی از مسئولان عالی دولت شکایتی از سوی دفتر رئیس جمهور در دادستانی تهران مطرح شد ولی پس از گذشت یکسال هنوز هیچ خبری از آخرین وضعیت پرونده منتشر نشده است.
 
5- توقف رسیدگی به پرونده سرقت مجسمه های تهران
 
سال گذشته ده ها مجسمه از پارکهای تهران ربوده شد و اخبار آن در صدر روزنامه ها و خبرگزاریهای کشور قرار گرفت. هر چند روزهای نخست پلیس و قوه قضائیه قول دادند دزدان مجسمه ها را پیدا کنند ولی دادستان تهران اعلام کرد هنوز گزارش قانع کننده ای از سوی پلیس در مورد سرقت مجسمه های تهران به دادستانی ارجاع نشده و در این پرونده باید پلیس پاسخگو باشد.
 
6- دستگیری 15 نفر از ضاربان دکتر عباسی و دکتر شهریاری
 
سال گذشته پرونده ترور دو تن از دانشمندان هسته ای در دستور کار دادستانی تهران قرار گرفت که یکی از عاملان دستگیر و در تلویزیون نیز اعترافاتش پخش شد. همچنین 15 نفر در ارتباط با این پرونده دستگیر شدند که همگی اعتراف کردند جاسوس اسرائیل بوده اند.
 
7- شکایت مجمع تشخیص مصلحت از شهرداری تهران
 
شهرداری تهران سال گذشته یکی از املاک مجمع تشخیص مصلحت نظام را تخریب و درختان آن  را قطع کرد تا آن را تصاحب کند که بر اساس گزارش، مجمع تشخیص از اقدام شهرداری شکایت کرده و پرونده در دادسرای ناحیه 7 مطرح شد ولی نتیجه پرونده هنوز اعلام نشده است.
 
8- پرونده بیماران رها شده در تهران
 
سال گذشته انتشار تصویر از رها شدن سه بیمار در حاشیه تهران خبرساز شد. دادستانی تهران به سرعت وارد عمل شد و دادستان پایتخت اعلام کرد: از بهزیستی و آسایشگاه کهریزک و همچنین برخی مسئولان بیمارستانی در این خصوص بازجویی شده که در نهایت 11 متهم دستگیر و زندانی شدند.
 
9- پرونده امیر قرائی
 
امیر قرایی یکی از ورزشکاران کشور در یک حادثه شخصی را به قتل رساند. دادستان تهران در این پرونده اعلام کرد: دو نفری که در بازداشت هستند به نامهای امیر و صادق قرائی قاتلان واقعی پرونده نیستند البته پدر این ورزشکاران هم به اتهام مواد مخدر دستگیر شده و تحقیقات انجام شده حاکی از این است که قاتل اصلی هنوز فراری است و قتل متوجه یکی از برادران بوده که هنوز خود را معرفی نکرده و افراد بازداشت شده تا زمانی که قاتل خود را معرفی نکند در بازداشت خواهند ماند.
 
10- پرونده قتل پسر و عروس شهید هاشمی
پسر و عروس شهید هاشمی یک روز صبح به طرز فجیعی به قتل می رسند و پرونده وارد دادسرای تهران می شود تا اینکه با صدور کیفرخواست پرونده وارد دادگاه می شود ولی هنوز نتیجه پرونده اعلام نشده است.
 
11- پرونده قتل دکتر سرابی و دکتر سودبخش
 
در یک ماجرای قتل سریالی دو پزشک به قتل می رسد. قاتل دکتر سرابی به سرعت محاکمه و اعدام می شود ولی پرونده دکتر سودبخش هنوز در هاله ای ابهام بوده و دادستانی توضیحی نداده است.
 
12- پرونده متهمان دیدار تیم فوتبال پیروزی تهران و الاتحاد عربستان
 
در بازی تیمهای فوتبال پیروزی تهران و الاتحاد عربستان که منجر به شعارهای ضد اخلاقی و سیاسی شد عده‌ای که شعار داده بودند آزاد شدند ولی تعدادی از آنها که حامل مواد مخدر بودند محاکمه شدند.
 
13- پرونده ماموران متخلف در حادثه میدان کاج
 
در میدان کاج تهران جوانی بر سر یک اختلاف عشقی منجر به قتل یک مرد جوان شد. پس از پخش فیلم این قتل معلوم شد که ماموران انتظامی شاهد ماجرا بوده و اقدامی انجام نداده اند. پرونده ماموران انتظامی در دادسرای نظامی مطرح شد.
 
14- محاکمه علی اکبری مدعی انرژی درمانی
 
شخصی به نام علی اکبری به دلیل ادعای انرژی درمانی و کسب درامدهای کلان از این راه و شکایت شاکیان بازداشت شد. قرار بود محاکمه این متهم علنی برگزار شود ولی در دادگاه اول متهم حاضر نبود و وکیل متهم حضور داشت. دیگر دادستانی تهران در مورد آخرین وضعیت پرونده توضیحی ارائه نکرد.
 
15- پرونده کودک آزاری هانیه و نیما
 
تلخ ترین حادثه کودک آزاری در سال 90 مربوط به پرونده هانیه بود که پدری فرزندش را به طرز فجیعی کتک زده بود که پرونده مراحل قانونی خود را طی کرد. پس از این حادثه کودک آزاری دیگری رخ داد که به پرونده نیما نام گرفت که پس از طی مراحل قانونی نیما به شیرخوارگاه آمنه منتقل شد. هر چند پس از مدتی دوباره به خانواده بازگشت.
 
16- حادثه گودبرداری غیراصولی و ریزش ساختمان در آریا شهر
 
در این پرونده پیمانکار و مهندس ناظر بازداشت شدند و کارشناسی‌ها آغاز شد ولی دادستانی تهران تاکنون نتیجه پرونده را ارائه نکرده است.
 
17- پرونده دستگیری خبرنگار الجزیره
 
خانم هما دروتی خبرنگار الجزیره در تهران بازداشت و پس از مدتی آزاد شد. این فرد به سوریه رفته بود و به علت برخی مسایل گذرنامه‌ای سوریه آن را دیپورت کرد و چون خانم دروتی ملیتی ایرانی- کانادایی داشت سوریه نامبرده را به مقامات ایران تحویل داد و پس از بررسی‌ها مشخص شد که گذرنامه وی مشکلی نداشته برای همین آزاد شد.
 
18- پرونده فرقه‌های انحرافی و عرفانهای کاذب
 
این پرونده در یک مورد از یک سال پیش در دادستانی تشکیل شد که اتهام متهم توهین به مقدسات، نشر اکاذیب، دخالت در امور پزشکی، دایر کردن کلاسهای آموزشی غیرمجاز، اخذ وجه و ... بوده است.  هرچند که وی چند بار آزاد شد ولی تکرار جرم موجب شد تا دوباره متهم بازداشت شود. اکنون فرد بازداشت شده اعتراف کرده و پرونده در دادگاه در حال بررسی است ولی دادستانی تهران نتیجه پرونده را اعلام نکرده است.
 
19- پرونده شکایت دولت از علی مطهری و قالیباف
 
دولت از یک نماینده مجلس و شهردار تهران شکایت کرد. در پی این شکایت یک جلسه تحقیقات انجام شد.  قالیباف هم در جلسه آمد و بررسی‌ها انجام شد ولی از نظر دادستان کافی نبود. نتیجه این پرونده و دلایل شکایت هنوز از سوی دادستانی تهران اعلام نشده است.
 
20- پرونده پالیزدار و سعید مرتضوی
 
پرونده پالیزدار متهمانی داشت که برخی تبرئه شدند و سه متهم دیگر به ترتیب به شش سال، سه سال و دو سال حبس محکوم شدند که البته آنها ادعاهای را مطرح کردند تا حکمشان اجرا نشود و بخشیده شوند ولی برای اجرای حکم احضار شدند. در مورد پرونده سعید مرتضوی این پرونده از سوی دادگاه منوط به وجود یک استعلام از یک مرجع بوده است اما مرجع صدور استعلام هنوز پاسخی نداده است. هر چند که مرتضوی در روزهای پایانی سال رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور شد.
 
21- پرونده دستگیری افراد در خاکسپاری ناصر حجازی
 
افراد دستگیر شده به خاطر شرکت در مراسم خاکسپاری نیامده بودند بلکه عده محدودی بودند که قصد داشتند در نظم عمومی اخلال ایجاد کرده و شعارهای نامناسبی می دادند که 6 نفر از این افراد بازداشت شده و الباقی آزاد شدند ولی دادستانی هنوز در مورد نتیجه پرونده اطلاع رسانی نکرده است.
 
22- پرونده 30 جاسوس سیا
 
30 جاسوس سیا در تهران بازداشت شدند که بخشی از این پرونده در دادسرای تهران رسیدگی شد و بخشی دیگر در وزارت اطلاعات ولی نتیجه پرونده ها هنوز اطلاع رسانی نشده است.
 
23- پرونده 6 مدیر نفتی/ بزرگترین پرونده اقتصادی کشور
 
6 نفر از مدیران بازنشسته نفتی بازداشت شده و با قید وثیقه آزاد شدند. این پرونده از مهمترین پرونده های کشور بوده که در این پرونده بعضا جنبه های بین المللی هم دیده می شود. ولی هنوز دادستانی تهران اطلاعات جدیدی و نتیجه پرونده را اعلام نکرده است.
 
24- پرونده یک روزنامه
 
مطلب منتشر شده در یکی از روزنامه‌ها و نسبت دادن اقتدارگرایی به رئیس قوه قضائیه، فرمانده سپاه و آیت الله مصباح یزدی موجب شد تا مدیر مسئول روزنامه مذکور به دادسرا احضار شود.
 
25- پرونده روحانیون آمر به معروف
 
گروهی اراذل و اوباش در مناطق مختلف تهران به چند روحانی آمر به معروف حمله کرده و موجب ضرب و جرح روحانیون شدند. در پرونده اول اساسا روحانی به کسی تعرض نداشته و در حال عبور بوده است. دو نفر به روحانی تعرض می کنند زمانی که روحانی از آنها می پرسد چرا به من توهین می کنید با جسم سختی به او حمله ور می شوند که بر اثر آن چشم چپ او نابینا می شود  در حادثه دوم هم به روحانی حمله می شود. ولی در حادثه سوم روحانی به نام علی خلیلی با ضربه چاقو مورد حمله قرار می گیرد. متاسفانه پرونده برخی از این متهمان هنوز نهایی نشده است.
 
26- پرونده رئیس سابق ایران خودرو
 
آقای "غ" با شکایت چند شخص شاکی خصوصی احضار شده و چند نفر دیگر هم در ارتباط با این پرونده بازداشت شدند که البته رئیس سابق ایران خودرو آزاد شد. این پرونده از دو سال قبل مطرح بوده و بازپرس بعد از جمع آوری دلایل متهمان را احضار کرده است.
 
27- هشدار دادستان تهران به معاون اول رئیس جمهور عملی نشد
 
در جریان پرونده بیماران رها شده معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد که بحث رها سازی بیماران توطئه ای بوده تا وزارت بهداشت را بدنام کنند ولی دادستان تهران گفت: ادعاهای آقای رحیمی مصداق نشر اکاذیب داشته و اگر ثابت نشود مصداق نشر اکاذیب دارد.
 
28- پرونده 3 جاسوس آمریکایی
 
در این پرونده دو مرد و یک زن با نام خبرنگاری و گردشگری وارد ایران می شوند ولی مشخص می شود تجهیزات آنها جاسوسی است. این افراد پس از دستگیری محاکمه شده و به 8 سال زندان محکوم شدند و پس از مدتی نخست زن (سارا شودر) به علت بیماری و پس از آن سایر متهمان شامل رافت اسلامی شده و همگی آزاد شدند. 
 
29- پرونده ترور شهید رضایی نژاد
 
شهید رضایی نژاد دانشجویی بود که ترور شد و پرونده در بخش قضایی مورد بررسی قرار گرفت ولی هنوز نتیجه پرونده اعلام نشده است.
 
30- پرونده مظنون به قتل دختر نماینده سابق مجلس
 
دختر نماینده سابق مجلس در دوره سوم و چهارم در منطقه کهریزک به قتل می رسد. جسد دخترک کشف می شود ولی مضنون فرار می کند. هنوز دادستانی اطلاعی از آخرین وضعیت پرونده اعلام نکرده است.
 
31- دستگیری عباس تقی زاده
 
این شخص برای اجرای حکم دستگیر شده است ولی مدعی است که پول ها را برگردانده است. عباس تقی زاده چند سال قبل به جرم قاچاق در فرودگاه پیام دستگیر شد.
 
32- پرونده ترور شهید علی محمدی
 
"علی جمالی فشی" دانشمند هسته ای به نام شهید علیمحمدی را ترور کرد. این متهم بعد از ترور دکتر علیمحمدی دستگیر شد و پس از تحقیقات مفصل در دادستانی چهار اتهام در کیفرخواست این متهم ثبت شد که نتیجه نهایی صدور حکم محاربه این متهم بود. این متهم با سفر به اسرائیل و گذراندن دوره‌های ویژه در موساد با اخذ 120 هزار دلار قرار شد دکتر علی محمدی را ترور کند. علی جمالی یک بار موتورسیکلت حاوی بمب را به جلوی درب منزل علیمحمدی می برد ولی همدستانش می‌گویند امروز این کار انجام نشود بهتر است و در نوبت دوم موتور را به محل موعود برده و اقدام تروریستی را انجام می‌دهد.
 
33- پرونده 15 جاسوس
 
در این پرونده‌ها 15 متهم به اتهام همکاری با شبکه جاسوسی رژیم صهیونیستی نقش داشته‌اند. متهمان با کسب اطلاعات پنهان از حوزه‌های مختلف دولتی فریب سازمان‌های جاسوسی را خورده و مرتکب جرم شده‌اند. ولی نتیجه پرونده از سوی دادستانی تهران اعلام نشد.
 
34- پرونده خاتون (روزنامه ایران)
 
روزنامه ایران اقدام به انتشار نشریه ای به نام خاتون کرد و آن را در ضمیمه روزنامه به شهروندان ارائه نمود که دادستانی در متن کیفرخواست عنوان کرده که مطالب روزنامه توهین به مقدسات و چادر و حجاب بوده است. این پرونده به دلیل متهم شدن مشاور رئیس جمهور و مدیر روزنامه ایران جنجال زیادی به راه انداخت تا اینکه دادگاه حکم یک سال حبس را برای علی اکبر جوانفکر صادر کرد ولی هنوز حکم اجرایی نشده است.
 
در جریان این پرونده حوادث عجیب و غریبی رخ داد که یکی از آنها اقدام برای بازداشت جوانفکر در دفترش و ممانعت  خبرنگاران روزنامه ایران بود.
 
35- پرونده ببرهای باغ وحش تهران
36- پرونده گودبرداریهای غیراصولی در تهران
37- اعدام قاچاقچیان مواد مخدر
38- پرونده آتش سوزی در پاساژ تهران
39- پرونده ریزش ساختمان در سعادت آباد
40- پرونده روزنامه های توقیف شده
 
به گزارش خبرنگار مهر، هرچند فعالیت دادستانی تهران در سال 90 چشمگیر بوده است ولی متاسفانه هنوز سرانجام ده ها پرونده قضایی اعلام نشده است.