صدام حسين، ديكتاتوري كه با خشونت تمام، ربع قرن بر عراق حكمراني كرد، بامداد امروز (شنبه) اعدام شد.
صدام در حالي به صورت ناگهاني اعدام شد كه بخش اصلي جنايات او عليه سه ملت ايران، عراق و كويت ـ كه با همكاري آمريكا انجام شده بود ـ مورد رسيدگي قرار نگرفت.
به گزارش «آسوشيتدپرس»، «برزان ابراهيم تكريتي»، برادر نانتي صدام و «عواد حامد البندر»، قاضي دادگاه انقلاب رژيم بعث هم با صدام اعدام شدند.
به گزارش تلويزيون عراق، ابتدا صدام، بعد برزان و بعد بندر اعدام شدند.
«مريم الرايس» كارشناس حقوقي و عضو سابق بلوك شيعي مجلس عراق گفت: از اين مراسم به طور كامل فيلمبرداري شده و احتمال دارد پخش شود.
«نوري المالكي» در اين مراسم حضور نداشت، ولي نمايندهاي را فرستاده بود.
اعدام صدام، 56 روز پس از صدور حكم مرگ وي به خاطر كشتار 148 شيعه يك شهر به خاطر اقدام به ترور صدام انجام شد.
او در حال محاكمه به خاطر نسلكشي حدود 180 هزار كرد در شمال عراق بود. صدام علاوه بر اين صدها هزار شيعه را در جريان انتفاضه سال 1990 عراق و نيز صدها هزار نفر از جوانان ايران را به شهادت رساند و هنوز صدهاهزار تن از مردم ايران از لطمات ناشي از جنايات او در زمان جنگ تحميلي، رنج ميبرند.
بسياري از شيعيان عراق، علاقه زيادي داشتند تا مرگ و اعدام مردي را كه رژيم سني حاكم او، فشار زيادي بر آنان و كردها وارد كرده بود، ببينند.
روز پنجشنبه دو برادر نانتي صدام، او را در سلولش ملاقات كردند و صدام متعلقات شخصي خود را به آنها داد. او وصيتنامه خود را نيز به يكي از آنها داد.
مجازات مرگ در عراق بعد از حمله سال 2003 آمريكا در اين كشور لغو شد اما دولت جديد دو سال پيش به اين دليل كه باعث جلوگيري از ارتكاب جرم ميشود آن را دوباره به اجرا درآورد.
مجازات اعدام در رژيم صدام نيز سالها به عنوان عامل سركوب مخالفان سياسي مورد استفاده بود. صدام در چند ماه نخست پس از رسيدن به قدرت در 16 جولاي 1979 صدها نفر از اعضاي حزب خود و ارتش را اعدام كرد. او در سال 1996 دستور اعدام دو داماد خود را اعلام كرد آنها به اردن فرار كرده بودند و پس از اينكه به آنها تضمين جاني داده شد، به بغداد بازگشتند.
«يونايتد پرس اينترنشنال» نيز گفت که هم اکنون يکي از دغدغه هاي اصلي مقامات آمريکايي و عراقي نمايش يا عدم نمايش جسد صدام است.