زمان : 12 Dey 1389 - 00:12
شناسه : 28844
بازدید : 5360
 حجت‌الاسلام پناهيان:  مجازات فتنه‌گران نزديك شده است حجت‌الاسلام پناهيان: مجازات فتنه‌گران نزديك شده است

حجت‌الاسلام پناهيان:

مجازات فتنه‌گران نزديك شده است


خبرگزاري فارس: يك استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه به زمان اعمال قانون و مجازات فتنه‌گران نزديك‌ شده‌ايم، گفت: قوه قضائيه و نخبگان جامعه بايد دائم بر مجرم بودن فتنه‌گران تأكيد كرده و ترس از شمشير عدالت را بر بالاي سر آنها نگه دارند.


حجت‌الاسلام عليرضا پناهيان در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبري فارس «توانا» با اشاره به حماسه عظيم مردم در 9 دي 88، اظهار داشت: يكي از ويژگي‌هاي حماسه 9 دي كه آن را برجسته كرد پيش افتادن عموم مردم از بسياري خواص بود لذا بيداري و هوشياري مردم بيش از تصور و پيش‌بيني خواص و نخبگان جامعه تحقق يافت.


وي افزود: براي برخي خواص حماسه 9 دي عجيب بود در حالي‌كه كساني كه با مردم زندگي مي‌كنند، از بصيرت آنها خبر داشته و از خلق حماسه 9 دي تعجب نكردند.


حجت‌الاسلام پناهيان با بيان اينكه حماسه 9 دي قابل تقدير بوده اما نبايد مايه تعجب باشد، ادامه داد: حماسه 9 دي را بصيرت مردم خلق كرد و يكي از علل اين بصيرت، درك تاريخي و عبرت‌ آنها از تاريخ اسلام و رشد سياسي در 30 سال انقلاب است، هرچند در اين زمينه مي‌توان به اعتماد مردم نسبت به سخنان نخبگان خوب كه به آنها بصيرت ‌دادند، اشاره كرد.


وي با تأكيد بر اينكه ممكن است بسياري از خواص از مردم عقب‌‌تر باشند ولي مردم در ميان خود، نخبگان بسياري دارند، تصريح كرد: جامعه‌اي كه نخبگان آن در بين مردم روشنگري نمي‌كنند به‌ راحتي فريب مي‌خورد اما نخبگان بابصيرت و گمنام در جامعه ايران مسائل را تبيين و از فريب مردم جلوگيري كردند.


اين استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه نخبگان در ميان توده مردم زندگي مي‌كنند، خاطرنشان كرد: وجود اين نخبگان از ديگر عوامل ايجاد بصيرت در مردم است.


* جهالت فتنه‌گران مردم را به قيام عليه آنها واداشت


وي در همين زمينه با تأكيد بر اينكه كساني كه فتنه سال گذشته را برپا كردند، بسيار جاهلانه عمل كردند، يادآور شد: جهالت فتنه‌گران را بايد در نظر گرفت چرا كه آنها بسيار بي‌منطق عمل كردند بر همين اساس فتنه 88 آنچنان پيچيده نبود هرچند در ابتداي آن پيچيدگي‌هايي داشت اما زماني كه موضوع قانون و عقلانيت سياسي مطرح شد، كاملاً مشخص بود رفتار فتنه‌گران غلط است.


اين كارشناس مسائل سياسي با بيان اينكه درك رفتار غلط فتنه‌گران حتما نيازي به اعتقاد نسبت به آرمان‌هاي انقلاب، حزب‌اللهي بودن به معناي عميق آن و آشنايي با معارف ديني نداشت، افزود: فتنه‌گران عقل خود را براي مدتي از دست داده بودند چرا كه اگر اينگونه نبود دست به برخي اقدامات نمي‌زدند، بنابراين در اين زمينه مي‌‌توان به صدور بيانيه، سكوت برخي افراد عليه بيانيه‌نويس‌ها و سازمان‌دهندگان اين اقدامات اشاره كرد.


حجت‌الاسلام پناهيان با تأكيد بر اينكه فتنه‌گران در سال گذشته در اوج جهالت به سر مي‌بردند، ادامه داد: وقتي آنها در اين حد جاهلانه عمل كردند، مشخص است مردم به ‌سهولت عليه اقدامات آنها قيام كرده و در مقابل آن مقاومت مي‌كنند.


وي در خصوص ارزيابي وضعيت جريان فتنه در قبل و بعد حماسه 9 دي، اضافه كرد: قبل از 9 دي به‌مدت طولاني آتش فتنه خاموش شده و چيزي از آن باقي نمانده بود لذا افراد ضدانقلاب‌ فريب صبر و نجابت ملت بزرگوار ايران را خوردند چرا كه وقتي مشاهده كردند مردم با بزرگواري نسبت به اقدامات آنها برخورد مي‌كنند، خيال كردند مردم آمادگي طرفداري از فتنه‌گران يا پيگيري دروغ‌هاي آنها را دارند، در حالي كه مدت‌ها بود مردم فقط آنها را نگاه مي‌كردند.


اين كارشناس مسائل فرهنگي با بيان اينكه بزرگواري و سعه‌صدر نظام و مردم به فتنه‌گران باعث شد آنها خيال كنند كه مي‌توانند به مسير خود ادامه دهند، گفت: اين مسئله در جايگاه‌هاي ديگري از تاريخ انقلاب هم ديده شده كه در اين زمينه مي‌توان به رها كردن بني‌صدر از سوي مردم اشاره كرد؛ يعني بني‌صدر از اين موضوع خبر نداشت و روي 11 ميليون رأي خود حساب مي‌كرد.


وي در همين زمينه به دوران دوم خرداد اشاره و عنوان كرد: مردم مدت‌ها بود كه از جريان سياسي دوم خرداد رويگردان شده بودند اما رهبران اين جريان خبر نداشتند و وقتي آراء مردم در انتخابات مجلس و رياست جمهوري بعدي را مشاهده كردند، به تنها ماندن خود در عرصه سياسي پي بردند.


* فتنه‌گران پيش از 9 دي فريب صبر و بزرگواري مردم را خوردند


اين استاد حوزه و دانشگاه اضافه كرد: بنابراين دوران پيش از 9 دي، زمان صبر و بزرگواري مردم ايران و فريب خوردن جريان فتنه از اين صبر و بزرگواري مردم بود و آنها فكر كردند مي‌توانند جايگاه خود را حفظ كرده يا آن را احيا كنند.


وي تصريح كرد: فتنه‌گران پس از 9 دي همانند هميشه دچار يأس و سرخوردگي شدند، يأسي كه ضد‌انقلاب 30 سال است همواره آن را تجربه كرده اما مي‌خواهد به روي خود نياورد.


حجت‌الاسلام پناهيان با اشاره به اينكه اگر حمايت استكبار جهاني از ضد انقلاب نبود، در حال حاضر حتي يك ضد‌انقلاب اميدوار نيز وجود نداشت، خاطرنشان كرد: البته ضد‌انقلاب اميدواري وجود ندارد اما جريان استكبار جهاني با پشتيباني خود به آنها اميد واهي داده و اين افراد را اميدوار مي‌كند.


وي اضافه كرد: در جريان فتنه، استكبار با شبكه‌هاي ماهواره‌اي خود به ميدان مبارزه عليه جمهوري اسلامي آمد و هيچ شبكه تلويزيوني ضدانقلاب، به‌طور مستقل در اين زمينه عمل نكرد چراكه دولت آمريكا و انگليس حامي آنها بود.


اين كارشناس مسائل سياسي با تأكيد بر اينكه در حال حاضر ضد‌انقلابي كه بخواهد با جريان با عظمت انقلاب اسلامي مقابله كند، وجود ندارد، تصريح كرد: در اين زمينه فقط مي‌توان به عناصر وابسته‌ و عضو سازمان‌هاي استكباري اشاره كرد كه عليه انقلاب اسلامي فعاليت مي‌كنند.


* نظام با عدم دستگيري فتنه‌گران در ابتداي كار فرصت مظلوم‌نمايي را از آنها گرفت


وي در خصوص محاكمه سران فتنه به عنوان يك درخواست مردمي در 9 دي 88 عنوان كرد: اينكه دستگاه قضايي به‌سرعت فتنه‌گران را محاكمه نكرد با رهنمود‌ها و تدبيرهاي مقام معظم رهبري صورت گرفته و اين تدبير زيبا را به‌وجود آورد، از اين رو عدم محاكمه سران فتنه دلايل متعددي دارد.


حجت‌الاسلام پناهيان بر همين اساس دلايل عدم محاكمه سران فتنه را برشمرد و ادامه داد: فتنه‌گران بناي كار خود را بر اساس فريب قرار دادند لذا آنها مي‌توانستند با دستگير شدن مظلوم‌نمايي كرده و فريب ديگري را تحميل كنند اما نظام اين فرصت را از آنها گرفت.


وي با ذكر دومين دليل عدم دستگيري سران فتنه، يادآور شد: نظام به فتنه‌گران فرصت داد تا نهايت وجود خود را نشان دهند چرا كه اگر بيانيه‌هاي اين افراد ادامه پيدا نمي‌كرد، شدت سقوط آنها مشخص نبود.


اين استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: سومين دليل آن نيز اين است كه افراد بسياري به دليل سوابق به ظاهر خوب بعضي از آقايان فريب خورده بودند بنابراين نظام براي كساني كه به سران فتنه اعتماد كرده بودند، احترام قائل شد.


وي با بيان اينكه در جمع دوستان خود افراد بسياري به سران فتنه اعتماد كرده و باور نداشتند كه آنها دروغ بگويند، اضافه كرد: افرادي كه به اين آقايان اعتماد كرده بودند، انسان‌هاي محترمي بودند چرا كه اين اعتماد آنها به خاطر حضرت امام (ره)، اشتباهات موجود و به دليل حسن‌ظن به حرف‌هاي فتنه‌گران بود، بنابراين نظام با احترام به اين افراد اجازه داد آنها از آگاهي كافي برخوردار شده و فتنه‌گران را بشناسند.


* سكوت نخبگان از دلايل عدم محاكمه به‌موقع سران فتنه است


حجت‌الاسلام پناهيان عدم همراهي نخبگان ساكت و به‌ موقع فرياد نزدن آنها را دليل ديگر عدم محاكمه به‌موقع سران فتنه دانست و تصريح كرد: زماني كه بسياري از افراد سال گذشته جزء عوامل شعله‌ور ساز آتش فتنه بودند، انتظار مي‌رفت آنها عواقب شوم اين فتنه را دقيق‌تر درك كرده و به‌سرعت به فرياد عليه فتنه‌گران اقدام كنند اما سكوت خواص ترديد افراد مردد را بيشتر ‌كرد.


وي تأكيد كرد: سكوت خواص اعمال قانون را به تأخير انداخته و روند روشنگري را كند كرد، بنابراين بخشي از هزينه‌هاي تحميلي به مردم بر اثر فتنه ناشي سكوت خواص بود؛ اين مسئله به عهده نخبگاني است كه با سرعت و قدرت با فتنه‌گران برخورد نكردند، هرچند سكوت خواص دلايل متعددي دارد كه بايد در جامعه به آن پرداخته شود.


اين استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان كرد: مجموعه اين دلايل باعث شد كه سران فتنه به سرعت دستگير نشوند كه اميد است با برطرف شدن اين موانع، روشنگري كامل كه در حال حاضر صورت گرفته و پديد آمدن بصيرت لازم در بين مردم زمان اجراي قانون با تمام قدرت فرا رسيده باشد.


وي تأكيد كرد: مسلم است كه هرچه پيش مي‌رويم به زمان اعمال قانون و مجازات فتنه‌گران نزديك مي‌شويم.


حجت‌الاسلام پناهيان بيان داشت: انتظاري كه وجود دارد اين است كه قوه قضائيه و نخبگان جامعه دائم بر مجرم بودن فتنه‌گران تأكيد كرده و تهديد‌هاي قانوني خود را اعمال كنند تا ترس از شمشير عدالت بالاي سر فتنه‌گران بماند، چراكه اين امر حداقل انتظاري است كه از دستگاه‌هاي قانوني وجود دارد.


وي تأكيد كرد: چنانچه دستگير شدن فردي هنوز مصلحت نيست،‌ حداقل انتظار اين است كه جرم‌هاي سنگين سران فتنه در جامعه تبيين شود و اين امر به عهده دستگاه‌هاي قانوني است، از اين رو ممكن است اثر اين كار بيشتر از دستگيري باشد.


* تنفر مردم در 9 دي از فتنه‌گران بسيار عميق بود


اين استاد حوزه و دانشگاه به درخواست مردم كه در رسانه‌ها منعكس نشده است اشاره و عنوان كرد: اميدواريم با گذشت يك سال از حوادث سال گذشته درخواست عمومي و فراگير مردم مبني بر مجازات فتنه‌گران محقق شود.


وي با بيان اينكه كساني كه در سال گذشته به برخي كانديداها رأي داده بودند در 9 دي خواستار مجازات فتنه‌گران شدند، افزود: مردم با هيچ‌كس عقد اخوت نبسته‌اند، همانطور كه اكثريت قاطع آنها به بني‌صدر رأي دادند اما همه او را لكه ننگي براي جامعه ايران مي‌دانند.


حجت‌الاسلام پناهيان خاطرنشان كرد: زماني‌كه حضرت امام (ره) خطاب به بني‌صدر فرمودند «براي نجات از قعر جهنم بايد توبه كني»، تمام مردم از او بيزار شدند.


وي با تأكيد بر اينكه تنفر مردم در 9 دي از فتنه‌گران بسيار عميق بود، گفت: در تهران و تمام شهرستان اين تنفر از فتنه‌گران وجود داشت، از اين رو چنين مسئله‌اي بايد بيشتر بازتاب داده شود هرچند عدم انعكاس درخواست مردم مبني بر محاكمه سران فتنه از بزرگواري نظام است كه هنوز راه بازگشت را براي منحرفين باقي گذاشته است.


وي در خاتمه اضافه كرد: از وضعيت فتنه‌گران مشخص است كه آنها بازگشتي نخواهند داشت لذا اين حق مردم است كه فرياد‌هاي آنها در جامعه منعكس شود.