زمان : 10 Dey 1389 - 18:31
شناسه : 28788
بازدید : 6465
تکنوژی : Swype چیست؟ تکنوژی : Swype چیست؟

تکنوژی : Swype چیست؟

یزدفردا "سرویس فن آوری و اطلاعات :محسن ملاحسینی :همه‌ی ما با صفحه کلید QWERTY آشنا هستیم. این نوع صفحه کلید که رایج‌ترین نوع چیدمان حروف را دارد، در بسیاری از گجت‌ها استفاده می‌شود. از این نوع صفحه کلید هم به صورت سخت‌افزاری و هم به صورت مجازی (برای گجت‌های صفحه لمسی) استفاده می‌شود. در آزمایش‌های متعددی که برای سرعت تایپ با صفحه کلیدهای مختلف انجام شده، نوع QWERTY به صورت سخت‌افزاری مقام اول را به دست آورده است. از آن‌جا که بسیاری از گجت‌ها صفحه کلید سخت‌افزاری ندارند، تایپ کردن با صفحه کلید مجازی زمان‌بر می‌باشد؛ خصوصا در تبلت‌ها. از این‌رو بسیاری از محققین به دنبال راهی بودند تا بتوان با صفحه کلیدهای QWERTY به صورت مجازی هم سرعت تایپ کردن را افزایش داد. فن‌آوری   Swypeبرای همین منظور به وجود آمد.  در ادامه با صفحه کلیدهای مجهز به Swype بیشتر آشنا می‌شویم.



  • Swype چیست؟

همان‌طور که بیان شد، صفحه کلیدهای QWERTY مجازی، سرعت پایینی برای تایپ کردن دارند. در این گونه صفحه کلیدها مشکل کمی سرعت این است که برای تایپ کردن هر کلمه،‌ مثلا یک کلمه‌ی  ۵ حرفی باید ۴ مرتبه انگشت دست را بین حروف جابه‌جا کرد. این اصلی‌ترین مشکل پایین بودن سرعت تایپ با این گونه صفحه کلیدها ست. پس راه حل اساسی این است که برای نوشتن یک کلمه، انگشت دست را از روی صفحه کلید بر نداشت. این تفکر باعث به‌‌وجود آمدن فن‌آوری Swype در صفحه کلیدهای مجازی شد. فن‌آوری Swype در حقیقت یک روش نگارش در گجت‌های صفحه لمسی است. این فن‌آوری در ابتدا به صورت یک پروژه بود و به مرور توسط برنامه‌نویسان XDA گسترش یافت و رفته رفته کامل شد؛ از آن حالت اولیه خود خارج و به یک فن‌آوری بسیار پیشرفته در صفحه کلیدهای مجازی تبدیل شد. در انتهای پروژه، این فن‌آوری به صورت انحصاری در اختیار شرکت Swype قرار گرفت. لازم به ذکر است که نوکیا و سامسونگ هم در این پروژه سهیم بودند.

  • نحوه‌ی کار و عملکرد Swype

در صفحه کلیدهایی که مجهز به فن‌آوری Swype هستند؛ برای تایپ کردن یک کلمه، انگشت خود را روی حرف ابتدایی کلمه می‌گذارید و بدون برداشتن انگشت از روی صفحه نمایش، به سمت دومین حرف آن کلمه حرکت می‌کنید. به همین ترتیب ادامه می‌دهید تا به آخرین حرف آن کلمه برسید. حال انگشت خود را برمی‌دارید و کلمه بر روی صفحه درج می‌شود. بعد از این که انگشت خود را از روی صفحه نمایش برمی‌دارید، برنامه در فهرست لغات خود به دنبال کلمه‌ای می‌گردد که اولا با حرف ابتدایی شروع و با حرف انتهایی تمام شود و دوم این که شامل آن حروفی شود که انگشت دست بر روی آن‌ها حرکت کرده است. به این ترتیب کلمه مورد نظر شما بر روی صفحه نمایش درج می‌شود با کمترین زمان ممکن. البته همچنان سرعت تایپ کردن با صفحه کلید‌های سخت‌افزاری بالاتر است اما صفحه کلیدهای مجازی که از فن‌آوری Swype بهره می‌برند، سرعت بالاتری نسبت به مدل‌های معمولی دارند. در تصویر زیر نمودار سرعت تایپ کردن با صفحه کلیدهای مختلف را مشاهده می‌کنید.

  • قابلیت‌های Swype

علاوه بر فهرست لغات ۶۵۰۰۰ کلمه‌ای که به صورت پیش‌فرض در برنامه ذخیره شده، می‌توان تا ۴۰۰۰ لغت را به آن اضافه کرد. همچنین می‌توان لغات را ویرایش کرد. برای این منظور کافی ست تا بر روی کلمه‌ی به نمایش درآمده دوبار کلیک کرد. آن‌گاه یک پنجره به نمایش درمی‌آید و از آن‌جا می‌توان کلمه را ویرایش کرد.

این برنامه قابلیت پشتیبانی از اعداد و نشانه‌ها را نیز دارد. همچنین Swype از میان‌برهای URL، همچون: .com .net .gov .org .edu .cu .uk http:// www. پشتیبانی می‌کند.

سرعت نگارش متن با این شیوه‌ی نگارش بنا به ادعای شرکت Swype حدود ۴۰ کلمه در دقیقه است که بسته به ابعاد صفحه نمایش و خود دستگاه می‌تواند بیشتر یا کمتر باشد.

زبان‌های پشتیبانی شده شامل: انگلیسی، دانمارکی، هلندی، فرانسوی، آلمانی، یونانی، ایتالیایی، نوروژی، روسی، اسپانیایی و پرتغالی می‌باشد. متاسفانه فعلا از زبان شیرین فارسی در این نرم‌افزار پشتیبانی نمی‌شود؛ اما می‌توان به صورت فینگلیش کلمه‌ها را به فرهنگ لغت برنامه اضافه کرد و سپس از آن‌ها استفاده نمود.

  • ساختار اصلی برنامه

برنامه‌ی Swype از سه لایه تشکیل شده است. این لایه‌ها شامل:

- بخش تحلیل مسیر حرکت انگشت بر روی صفحه نمایش

- بخش موتور جستجوگر کلمه‌ها

- رابط گرافیکی برنامه

  • سیستم عامل‌های پشتیبانی شده

برنامه‌ی Swype تا به حال با سیستم عامل‌های ویندوز موبایل، اندروید، سیمبیان^۳ و سری ۶۰ نسخه‌ی ۵ پشتیبانی شده است. البته نسخه‌های مربوط به سیمبیان هنوز در حالت بتا هستند.

از جمله گجت‌هایی که این فن‌آوری از آن‌ها پشتیبانی می‌کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

SAMSUNG: Galaxy Tab, Galaxy S, GT i9000

HTC: HD2

MOTOROLA: Droid X, Droid 2, CLIQ

NOKIA: 5800, 5230, N97, C6-00, C7, X6, N8

منبع: پریانا