هل (Cardamom)
|
|||||
|
|||||
|
|||||
دانههای معطر و مطبوعی به رنگ قهوهای مایل به قرمز در آن وجود دارد كه به مصرف ادویه و خوشبو كردن مشروبات و غذاها میرسد. |
|||||
|
|||||
هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود ۴% میباشد ضمناً این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است. |
|||||
|
|||||
۱. هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است. |
|||||
۲. چون هل به شكل قلب میباشد بنابراین تقویت كنده قلب است. |
|||||
۳. بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج میسازد. |
|||||
۴. تقویت كننده بدن است. |
|||||
۵. ادرارآرو است. |
|||||
۶. قاعدهآور است. |
|||||
۷. مقوی سیستم هضم است. |
|||||
۸. باعث هضم غذا میشود. |
|||||
۹. زخمهای دهان را برطرف میكند بدین منظور دمكرده هل را در دهان مضمضه كنید. |
|||||
۱۰. خوشبوكننده دهان است. |
|||||
۱۱. برای تسكین گوشدرد، گرد هل را در گوش بریزید. |
|||||
۱۲. برای برطرف كردن دل بههم خوردگی و تهوع، از دمكرده هل استفاده كنید. |
|||||
۱۳. اشتهاآور است. |
|||||
۱۴. تب را پائین میآورد. |
|||||
۱۵. معالج سرماخوردگی است. |
|||||
۱۶. برای تسكین درد رماتیسم مفید است |
|||||
۱۷. ترشی معده را برطرف میكند. |
|||||
۱۸. ضد مسمومیت است. |
|||||
۱۹. برای رفع بیماریهای چشم مفید است. |
|||||
|
|||||
مقدار ۳۰ گرم هل كوبیده را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بكشد سپس صاف كرده و بنوشید. هل را همچنین میتوان به چائی یا دیگر مشروبات الكلی اضافه كرد. |
|||||
|
|||||
مقدار مصرف زیاد هل برای رودهها مضر است. برای رفع این اشكال آن را باید با كتیرا خورد. |