به گزارش یزدفردا: کتاب «هیچ چیز، از صفر مطلق تا فراموشی کیهانی» نوشته جرمی وب با ترجمه محمدرضا توکلی صابری از سوی انتشارات کتاب جهان منتشر شد.
واژه «هیچ چیز» در موارد بسیاری به کار میرود و در هر مورد هم جنبه متفاوتی از حقیقت را نشان میدهد. آیا واقعاً چیزی میتواند از «هیچ چیز» به وجود آید؟ وقتی میخواهیم در مورد «هیچ چیز» فکر کنیم، در مغز ما چه چیزی رخ میدهد؟ اینها پرسشهایی هستند که دانشورزان پرسیدهاند و نتایج چشمگیری به دست آوردهاند.
به این ترتیب «هیچ چیز» به یک عدسی تبدیل میشود که با آن میتوانیم جهان اطرافمان و حتی چیستی انسان بودن را کاوش کنیم. «هیچ چیز» نگرشهای گذشته و شیوۀ تفکر حاضر را آشکار میسازد.
مهبانگ، نفرین مرگ، تلههای ضد ماده، ابررساناها، جوجه پنگوئن و گزنون در چه چیزی با هم مشترک هستند؟ پاسخ البته هیچ چیز nothing است.
باید بگویم که منظور این نیست که آنها هیچ گونه ارتباطی باهم ندارند. درست بر خلاف آن است. همگی آنها با مفهوم هیچ چیز مربوط شدهاند.
برای مثال، صفر را در نظر بگیرید که نماد فقدان چیزها است. بخشی از آن در حدود ٣٠٠ سال پیش از میلاد مسیح در بابل به وجود آمد. بقیه آن هزار سال بعد هنگامی که هندیان این اندیشه را با نماد باستانی نیستی درآمیختند. چهارصد سال دیگر گذشت تا اینکه به اروپا رسید و در آنجادر ابتدا به عنوان یک ابداع خطرناک طرد شد. در قرن ١٧ پذیرش یافته بود و امروزه برای تعریف هر عددی که به کار میبرید حیاتی است.
این کتاب مفهوم هیچ چیز را به زبانی ساده در زمینههای مختلف شرح داده و نتایج شگفتانگیز حاصل از آن را نشان میدهد. به این ترتیب «هیچ چیز» به یک عدسی تبدیل میشود که با آن میتوانیم جهان اطرافمان و حتی چیستی انسان بودن را کاوش کنیم. «هیچ چیز» نگرشهای گذشته و شیوه تفکر حاضر را آشکار میسازد.
کتاب «هیچ چیز، از صفر مطلق تا فراموشی کیهانی» نوشته جرمی وب با ترجمه محمدرضا توکلی صابری در ٢۶٧ صفحه از سوی انتشارات کتاب جهان منتشر شد.