زمان : 29 Dey 1403 - 04:33
شناسه : 208362
بازدید : 707
چطور زمان تنهایی را سپری کنیم؟ چطور زمان تنهایی را سپری کنیم؟ یزدفردا: تنها زمان‌هایی که تنها هستید می‌توانید به خودتان، اهدافتان فکر کنید و زمانی را برای استراحت خود اختصاص دهید. برای افرادی که معمولا دورشان شلوغ است و زیادی درگیر مسائل کاری هستند، معمولا وابستگی به خانواده و دوستان زیاد است و تنها ماندن برای چنین افرادی سخت است.

به گزارش یزدفردا: با این حال، این مسئله برای تغذیه روح و شادابی، موضوعی حیاتی است، با ایجاد فضایی مستقل روح خود را جلا ببخشید. 

گام اول – تهیه لیستی از کارها

۱ – کارهای خود را بر اساس اولویت در زمان تنهایی انجام دهید. به طور معمول تحت تاثیرات اجتماعی مانند انجام کارهایی در محل کار، گفتمان‌ها خانوادگی و دوستانه بوده اید. حتی زمان‌هایی که برای «مدت کوتاهی» تنها می‌شوید، ممکن است تمایل داشته باشید رسانه‌های اجتماعی (یعنی فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، اسنپ چت، وبلاگ و…) را بررسی کنید. اما نفوذ حال و هوای تنهایی از محیط لزوما به معنای بدی نیست و می‌تواند حس مستقل زیستن را افزایش دهد و در برخی مواقع موجب از دست رفتن هویت واقعی می‌شود. تنهایی برای بسیاری افراد به عنوان یک مسئله بد شناخته می‌شود. در حالی که به لحاظ طبیعی برای ذهن و بدن امری ضروری است. به خود اجازه دهید زمانی را برای تفکر درباره نحوه زندگی، دستیابی به اهداف اختصاص دهید و اینکه چگونه ممکن است به مقاصد بزرگتر دست یابید. در اینجا چند دلیل وجود دارد که نشان می‌دهند چرا زمان‌هایی را باید تنها وقت بگذرانید: 

• این مسئله باعث افزایش خلاقیت درونی و آگاهی می‌شود. هنگامی که به خودتان اجازه می‌دهید زمانی را تنها باشید، بخش‌هایی از ذهنتان فعال می‌شوند که با افزایش خلاقیت همراه هستند. در حقیقت اجازه می‌دهید تا عمیق‌تر فکر کنید و ایده‌های جدید را دریابید. 

• این امکان را فراهم می‌آورد که ذهن‌تان آرام گیرد و اطلاعاتی را که تا کنون دریافت کرده اید، پردازش کنید. برای افزایش باز دهی، ذهن نیازمند زمانی برای استراحت است، این امر حتی برای بدن نیز مفید خواهد بود. 

• تنها بودن به شما امکان می‌دهد که زمانی را به روح خود اختصاص دهید. زمانی برای شناخت خود دارید اینکه که هستید و دوست دارید چه کارهایی انجام دهید، تحت تاثیر چه فعالیت‌ها و زندگی‌هایی قرار گرفته اید. حال فرصتی را برای تفکر درباره نگرانی‌ها و مسائل شخصی ایجاد کنید. 

• شما را قادر می‌سازد اعتماد به نفس خود افزایش دهید و از وابستگی نسبت به اطرافیان بکاهید. 

۲ – یک فضای مناسب برای تنهایی خود پیدا کنید. در مورد راه‌های مناسب برای حفظ اوقات تنهایی کاری کنید مثلا درها را قفل کنید و یا به جایی بروید که کسی نتواند به سادگی شما را پیدا کند.

• الویت، وجود فضاهای مشخص حریم شخصی هستند. به عنوان نمونه می‌توانید از اعضای خانواده در خواست کنید در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه از ساعت ۶:۳۰ تا ۷:۱۵ مزاحم‌تان نشوند و حتی در موارد اضطراری کمی صبر کنند. 

• همچنین می‌توانید خانه را ترک کنید و به جاهایی مانند، پارک، کافی شاپ، کتاب خانه و یا گالری هنری بروید. 

۳ – نیازهای شخصیتان را به دیگران بگویید. اگر با خود به مشکل بر خورده اید، مستقیما درباره نیاز‌هایتان با دیگران صحبت کنید. اجازه دهید افراد دیگر شما را در این زمینه یاری کنند و انرژی بیشتری را صرف کارهای اجتماعی نکنید.

• اطمینان حاصل کنید که به طور مستقیم و صادقانه در مورد نیازهای‌تان صحبت می‌کنید. 

• اگر کسی شما را دعوت می‌کند تا با کمک‌شان کاری را انجام دهید و تمایلی برای همکاری ندارید، در پاسخ می‌توانید بگویید، از دعوت متشکرم، اما الان نمی‌توانم. 

۴ – غلبه بر گناه. زمانی که تنها هستید و زندگی مستقل خود را تشکیل داده اید، احساس گناه نکنید. بسیاری از افراد به طور پیوسته در حال قضاوت خود هستند، و معمولا از اینکه خانواده‌شان را رها کرده‌اند احساس گناه می‌کنند.

• اطرافیان نیز همانند شما از تنهایی خود بهره خواهند برد. بنابر این نیازی به احساس گناه نیست. 

• برای غلبه بر احساس گناه، سعی کنید به یاد بیاورید که چقدر انرژی و زمان برای خود گذاشته اید. این چیزی بوده که از زندگی انتظارش را داشتید. 

• یا می‌توانید در مورد تمامی کارهای که در روز انجام دادید، فکر کنید. لیستی از کارها خود را برای تجسم بهتر تهیه کنید. این عمل کمک می‌کند احساس گناه کمتری کنید. 

گام دوم - ایجاد مرزها

۱ – برای همه روشن سازید زمان‌هایی را به تنهایی خود اختصاص داده اید. آشکارا بیان کنید که باید تنها باشید، به عنوان نمونه هنگامی که در اتاق‌تان هستید، از اعضای خانواده بخواهید که مزاحم‌تان نشوند. 

• می‌توانید با استفاده از علامت روی درب اتاق بنویسید، «درحال مطالعه، لطفا مزاحم نشوید». 

۲ – اجازه دهید همه بدانند که اوقات تنهایی برای شما اهمیت ویژه‌ای دارند. توضیحات و دلایل شما به افراد دیگر کمک می‌کند تا این مسئله خیلی بی‌ربط به نظر نرسد و حتی ارزش آن را بالا ببرد. از برادر، خواهر، والدین، همسر خود مودبانه خواهش کنید که برای مدتی کوتاه این تنهایی را بپذیرند و از کنجکاوی بی‌جا اجتناب کنند. بحث در مورد اهمیت زمان‌های شخصی به درک بهتر ماجرا کمک می‌کند.

• سعی کنید چیزی بگویید مانند، «می دانید که دوستتان دارم، اما گاهی اوقات باید زمان کمی را به خودم اختصاص دهم» 

• یا زمان‌هایی که تنها هستم باعث می‌شود کارها را زودتر به پایان برسانم. 

۳ – با تنهایی خود به شیوه‌ای مثبت ارتباط بر قرار کنید. اگر به طور مثبت به افراد دیگر پاسخ دهید، آن‌ها نیز برای اوقات تنهایی شما احترام بیشتری قائل خواهند بود. سعی کنید تمامی دلایل، مسئولیت‌ها، سر خوردگی‌ها و افسردگی‌ها را توضیح ندهید، در عوض در مورد چگونگی بازیابی انرژی خود صحبت کنید و اینکه تمایل دارید بیشتر با چه افرادی در ارتباط باشید.

• به جای اینکه بگویید، «از زندگی خسته شده ام»، سعی کنید چیزی شبیه این بگویید «زمان‌هایی که تنها هستم باعث می‌شود از زمان لذت بیشتری ببرم و بازده کاری‌ام نیز افزایش یابد». 

گام سوم – فضای شخصی خود را بسازید

۱ – زمان‌های شخصی روزانه خود را بسازید. هر روز برای شروع روز از دوچرخه خود استفاده کنید و یا با کارانجام عملیی که دوست دارید، روز خود را آغاز کنید. ایجاد یک روال روزانه صحیح، درست همان چیزی است که انتظارش را دارید. 

• لیستی از فعالیت‌های شخصی خود تهیه کنید و روزانه آن‌ها را انجام دهید، به خصوص در رابطه با ورزش و مسائلی که با سلامتی مرتبط اند. 

• فعالیتی که می‌خواهید به تنهایی انجام دهید شناسایی کنید انجامش دهید. این می‌تواند، نوشتن یک داستان، تمرین نقاشی، خواندن یک کتاب، پیاده روی در طبیعت و یا تماشای یک فیلم سینمایی باشد. کافی است فعالیتی را که انتخاب کرده‌اید دوست داشته باشید و از انجامش لذت ببرید. 

۲ – تقسیم وظایف. اگر در اختصاص دادن زمان به خود مشکل دارید، این بدین معناست که در زندگی روزانه مشغله‌های زیادی دارید. با دوستان و اعضای خانواده درباره احساس سر درگمی‌تان صحبت کنید، از آن‌ها بخواهید که به شما در رابطه با این مسئله کمک کنند.

• اعطای وظایف به دیگر اعضای خانواده. این امر سبب اتحاد و همکاری خانواده می‌شود، و نه تنها برای شما بلکه برای آن‌ها نیز مفید است. 

۳ – از تنهایی خود لذت ببرید. اغلب افراد درگیر مشغله‌های زندگی خود هستند و لذت بردن از زندگی را به کلی فراموش کرده اند، از وقت‌تان لذت ببرید و زمانی را برای استراحت و افزایش باز دهی ذهن خود اختصاص دهید.

• سعی کنید فعالیت‌های مراقبتی روزانه داشته باشید – مانند تمرین یوگا، ماساژ و اصلاح مو. این چیزها می‌توانند احساس آرامش بیشتری را انتقال دهند.

• مهم‌تر از همه، خاموش کردن گوشی در هنگام شرکت در فعالیتی هدفمند و اجتناب در استفاده از تماس رسانه اجتماعی، تلفنی و پیام ها.

منبع: wikihow