به گزارش یزدفردا: بانک جهانی با اشاره به اینکه اقتصاد جهانی در مقایسه با دوره پیش از کرونا، ضعیفتر خواهد بود، افزود: انتظار میرود، رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه، ثابت بوده و در حدود چهار درصد باشد.
در این گزارش آمده است که این سطح از رشد «برای تقویت پیشرفتهای لازم در زمینه کاهش فقر و دستیابی بیشتر به اهداف توسعه کافی نیست.»
«ایندرمیت گیل» اقتصاددان ارشد بانک جهانی در بیانیهای درباره کشورهای در حال توسعه گفت: بسیاری از نیرویی که زمانی به رشد این اقتصادها کمک میکرد، از بین رفته است. بار سنگین بدهیها، سرمایهگذاری ضعیف، کاهش رشد بهرهوری، افزایش هزینهها و تغییرات جوی جای این نیرو را گرفته است.
گیل تاکید کرد که کشورهای در حال توسعه برای احیای رشد اقتصادی باید اصلاحات داخلی انجام دهند.
وی تشویق سرمایهگذاری گسترده در بخش خصوصی، تعمیق روابط تجاری و گسترش «استفاده بهینهتر از سرمایه، استعدادها و انرژی» را از جمله راهکارها برای احیای رشد اقتصادی معرفی کرد.
بانک جهانی پیشبینی کرد که رشد اقتصادی در شرق آسیا و اقیانوسیه و همچنین اروپا و آسیای مرکزی به دلیل تضعیف تقاضای داخلی در چین و اروپا کاهش پیدا کند.
اما افزایش تقاضا در آمریکای لاتین، کشورهای زیر منطقه صحرا در آفریقا، خاورمیانه و شمال آفریقا باعث رشد بیشتر اقتصادی خواهد شد.