زمان : 23 Dey 1403 - 13:20
شناسه : 207778
بازدید : 921
اجرای طرح خانه به خانه واکسیناسیون فلج اطفال در یزد اجرای طرح خانه به خانه واکسیناسیون فلج اطفال در یزد یزدفردا: در طرح واکسیناسیون فلج اطفال در یزد به همه کودکان گروه سنی صفر تا ۵۹ ماهه در مناطق پرخطر دو قطره واکسن خوراکی فلج خورانده می‌شود.

به گزارش یزدفردا: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه در این عملیات جستجوی کودکان زیر پنج سال هر خانوار به صورت بازدید خانه به خانه همه منازل در مناطق پرخطر انجام می‌شود گفت: به همه کودکان گروه سنی صفر تا ۵۹ ماهه در مناطق پرخطر بدون توجه به سابقه ایمن سازی قبلی، مجددا دو قطره واکسن خوراکی فلج خورانده می‌شود و به فاصله چهار تا ۶ هفته تکرار می‌شود.

فرحزادی افزود: در این طرح تمامی مهاجران خارجی که در اردوگاه‌ها یا خارج از اردوگاه‌ها اقامت دارند، خانوار‌های ساکن در کلنی‌ها و محل تجمع عمده مهاجران خارجی، تمامی نقاط شهرستان، شهرک و کلنی‌هایی که احتمال می‌رود پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد واکسن دارند، تمام مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و تمامی کودکان زیر پنج سال که به احتمال زیاد همراه با مادران خود در زندان‌ها اقامت دارند، واکسینه می‌شوند. 

وی با اشاره به اینکه اولین مرحله این طرح چند روزیست به صورت سراسری در تمام استان به مرحله اجرا در امده است ادامه داد: نوبت دوم طرح نیز از تاریخ ۲۷ لغایت ۲۹ بهمن ماه به مرحله اجرا در خواهد آمد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: فلج اطفال یک بیماری ناتوان کننده بخصوص در دوران کودکی است تا قبل از تصویب برنامه ریشه کنی فلج اطفال سالانه بیش از چهل میلیون نفر به این بیماری مبتلا شده و صد‌ها هزار نفر از آنان برای همیشه فلج باقی می‌ماندند. مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت در چهل و یکمین اجلاس خود در سال ۱۹۹۸ در قطعنامه‌ای ریشه کنی فلج اطفال را به تصویب رساند و سازمان جهانی بهداشت را موظف کرد تا سال ۲۰۰۰ ویروس وحشی فلج اطفال را در سراسر جهان ریشه کن نماید. بکارگیری استراتژی‌های مصوب با عث گردید تعداد کشور‌های پولیو آندمیک از ۱۲۵ کشور به ۲ کشور (افغانستان و پاکستان) در سال ۲۰۲۴ تقلیل یابد. در ایران از سال ۱۳۴۶ واکسن فلج اطفال در برنامه جاری ایمن سازی کودکان قرار گرفت و اخرین مورد فلج اطفال در ایران در سال ۲۰۰۰ شناسایی و گزارش گردید و ایران در وضعیت عاری از پولیو قرار گرفت. 

فرحزادی افزود: ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال یکی از راهبرد‌های چهارگانه (نظام مراقبت فلج شل حاد – ایمن سازی روتین فلج اطفال- ایمن سازی تکمیلی و پاسخ به طغیان‌های فلج) ریشه کنی است که لازم است تا زمان ریشه کنی جهانی، با توجه به وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری در جهان و کشور ایمن سازی تکمیلی انجام گیرد. (وضعیت برنامه ایمن سازی تکمیلی با توجه به وضعیت مذکور به صورت روز‌های ملی ایمن سازی در کل کشور (NID) در قسمت‌هایی از کشور (SNIDS) و یا ایمن سازی لکه گیری و پاکسازی در مناطق پرخطر (Mooping-up) است). 

وی گفت: هدف این راهبرد، متوقف کردن گردش ویروس فلج اطفال در نقاط کانونی و وارده است. با توجه به بومی بودن ویروس بیماری در کشور‌های افغانستان و پاکستان، اجرای عملیات ایمن سازی تکمیلی سالانه برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در ایران الزامی است.