به گزارش یزدفردا: براساس گزارش گاردین، محققان دانشگاه تولین آمریکا تأثیر قهوه بر سلامتی را 10 سال روی بیش از 40 هزار بزرگسال بررسی کردند و دریافتند افرادی که قهوه صبحگاهی مینوشند، 16 درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی و 31 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی هستند.
پروفسور «لو چی» (Lu Qi)، کارشناس تغذیه و اپیدمیولوژی در دانشگاه تولین، میگوید:
«اینکه قهوه مینوشید یا چقدر مینوشید مهم نیست، بلکه زمانی که قهوه مینوشید، مهم است. معمولاً در راهنماییهای تغذیه خود درباره زمانبندی توصیهای نمیکنیم اما شاید باید در آینده به این موضوع هم فکر کنیم.»
این پژوهش براساس عادات غذایی (مانند میزان قهوه مصرفی و زمان مصرف) 40 هزار و 725 بزرگسال که بین سالهای 1999 تا 2018 در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده شرکت کرده بودند، انجام شد. حدود 36 درصد آنها قهوه خود را صبح مینوشیدند و 16 درصد آنها قهوه خود را در ساعات دیگر روز مصرف میکردند.
محققان دریافتند افرادی که قهوه صبحگاهی مینوشند، چه متوسط (2 تا 3 فنجان قهوه در روز) چه بیشتر از آن، کمتر در معرض خطر مرگ قرار دارند. البته فواید سلامتی برای کسانی که فقط یک فنجان قهوه در صبح مینوشیدند، کمتر بود.
درکل، این پژوهش نشان میدهد مصرف صبحگاهی قهوه برای قلب مفیدتر از نوشیدن آن در عصر است البته محققان دلیل آن را توضیح ندادهاند. توضیح احتمالی این است که نوشیدن قهوه در اواخر روز میتواند ریتم شبانهروزی و سطح هورمونهایی مانند ملاتونین را مختل کند که بر خواب، التهاب و فشار خون تأثیر میگذارد و همه اینها میتواند به سلامت قلب آسیب بزند.
همچنین محققان میگویند برخی مواد در خون که باعث التهاب میشوند، اغلب در صبح به اوج خود میرسند و ترکیبات ضدالتهابی قهوه میتواند با آنها مقابله کند. این فواید برای قهوههای بدون کافئین نیز صدق میکند.
یافتههای این پژوهش در European Heart Journal منتشر شده است.