زمان : 17 Dey 1403 - 19:47
شناسه : 207178
بازدید : 2532
ابتلای بیش از هزار یزدی به آنفلوانزا ابتلای بیش از هزار یزدی به آنفلوانزا یزدفردا: معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد: از ابتدای سال تاکنون هزار و ۱۱۵۰ مورد مثبت قطعی آنفلوانزا داشتیم و ۲۳ نفر نیز فوت شدند.

به گزارش یزدفردا: دکتر مسعود شریفی گفت: بیماری آنفلوانزا یکی از بیماری‌های فصلی است که هر سال معمولا در فصل پاییز و زمستان شایع می‌شود. امسال هم مطابق سال‌های قبل این بیماری را در استان داشتیم، با این تفاوت که شیوع بیماری دیرتر آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین موارد بیماری در سال گذشته در آبان بود، افزود: امسال در نیمه دوم آذر و نیمه اول دی ماه بیشترین موارد بیماری ثبت شد و شیوع به اوج خود رسید.

معاون فنی مرکز بهداشت استان درباره علائم این بیماری تصریح کرد: علائم این بیماری همانند سایر بیماری‌های تنفسی نظیر سرماخوردگی است، اما علائم آن خصوصا تب و لرز و درد استخوان بیشتر بوده و مدت ابتلای آن نیز بیشتر است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون هزار و ۱۱۵۰ مورد مثبت قطعی آنفلوانزا داشتیم، ولی نسبت فوتی‌ها در مقایسه با سال گذشته کمتر بوده و ۲۳ مورد فوتی داشتیم.

شریفی با اشاره به ارائه خدمات درمانی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون سه هزار و ۵۰۰ نفر که با علائم تنفسی به مراکز منتخب مراجعه کرده‌اند، تحت درمان با داروی ضدویروسی قرار گرفتند که البته این خدمات به صورت رایگان ارائه شد.

وی واکسیناسیون گروه‌های پرخطر را از دیگر اقدامات انجام گرفته عنوان کرد و گفت: واکسن آنفلوانزا هر ساله به صورت رایگان توسط واحد‌های بهداشتی به افراد مشمول نظیر زنان باردار، بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص، کارکنان بهداشت و درمان، کارکنان زندان‌ها و ساکنان خانه‌های سالمندان تزریق می‌شود.

معاون فنی مرکز بهداشت استان از واکسیناسیون هشت هزار و ۳۰۰ نفر در سال جاری خبر داد و افزود: ۳۰ هزار دوز واکسن هم در داروخانه‌ها عرضه شده که مردم خریداری و تزریق کردند.

وی بهترین زمان برای تزریق این واکسن را اواخر شهریور تا نیمه‌های آبان خواند و تصریح کرد: خودداری از خود درمانی و استفاده از آنتی بیوتیک از اهمیت فراوانی برخوردار است، چرا که آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است که و نیازی به آنتی بیوتیک ندارد.

شریفی ادامه داد: خیلی از افراد خصوصا نوجوانان و جوانان و میانسالان بدون مراجعه به پزشک و با استراحت و استفاده از مایعات بهبود می‌یابند، اما توصیه ما به گروه‌های پرخطر اینست که حتما به پزشک مراجعه کنند.