به گزارش یزدفردا: فاطمه رضاپور امروز ۱۵ دیماه در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه شورای سیاستگذاری ثبت میراث ناملموس کشور که در وزارت میراث فرهنگی برگزار شد پنج پرونده اثر ناملموس تهیهشده کارشناسان این ادارهکل مطرح و پساز تصویب به ثبت رسید.
مسئول ثبت آثار ناملموس میراثفرهنگی کرمان افزود: این آثار شامل آیینه آب قالی و بهار روستای احمد آباد دیلمقانی زرند معروف به آیین قاب، جشن آش شیر چهلم بهار کوهشاهخیرالله سیرجان، روش تهیه دوشاب انگور روستای کروم شهربابک، آیین سنتی حلیم سیهبنوییه رابر و ساخت دستبند طلا ارابهای در کرمان است.
او در ادامه در خصوص این آیین و رسوم بیان کرد: تهیه دوشاب شهربابک به روش سنتی با داشتن انگور به عنوان محصول عمده روستای کروم که در این منطقه پخت میشود دارای قدمت دیرینه است، آیین پخت آششیر چهلم بهار کوهشاهخیرالله سیرجان که ۴۰ روز بعد از نوروز در بیرون شهر پاریز و در دامنه کوهشاهخیرالله، همراه با اجرای موسیقی سنتی و بازیهای بومی محلی است و به عنوان جشن شکرانه نعمت خداوند و ترویج بخشش و انفاق برای برکت روزی از طرف دامداران منطقه برگزار میشود.
رضاپور اظهار کرد: آیین آب قالی و بهار معروف به قاب روستای احمدآباد دیلمقانی زرند در راستای گرامیداشت آیین ملی نوروز با اجرای مراسم شستوشوی قالیهای دستبافت برای استقبال از بهار و نوروز با همراهی و همیاری اهالی روستا در سومین جمعه اسفند ماه برگزار میشود.
مسئول ثبت ناملموس میراثفرهنگی کرمان بیان کرد: آیین سنتی پخت حلیم روستای سیهبنوییه شهرستان رابر روایتگر عشق مردم منطقه به اباعبدالله الحسین (ع) بوده و چند روز مانده به اربعین با گندم محصول خود نسبت به پخت حلیم اقدام و با گره زدن این رسم دیرینه با آیین عاشورا و اربعین حسینی آن را جزء جدا ناشدنی از عزاداری این ایام کردهاند.
او در پایان گفت: فن و دانش ساخت دستبند طلا ارابهای کرمان بهعنوان زینت دست زنان از دیرباز و با استفاده از شمش طلا برای مرغوبیت بهتر ساخته و بهدلیل شباهت دستبند به زنجیر ارابههای جنگی به این نام معروف شدهاست.