به گزارش یزدفردا: دکتر «غلامرضا یاسائی» اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه، توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، ۲۰۰ گواهی بهداشت صادرات برای محصولات غذایی و آشامیدنی و ۵۹۶ گواهی بهداشت انطباق برای محصولات خام کشاورزی صادر شده است.
وی افزود: این گواهیها بنا به درخواست واحدهای تولیدی یا متقاضیان صادر شده و طیف گستردهای از محصولات را پوشش میدهد.
یاسائی با اشاره به این که گواهی بهداشت انطباق بیشتر برای محصولات خام کشاورزی نظیر خیار، گوجهفرنگی، بادمجان، فلفل سبز و غیره صادر شده است، گفت: گواهی بهداشت صادرات نیز عمدتاً به فرآوردههای کنجدی مانند ارده و حلواارده، شیرههای گیاهی همچون شیره خرما، انگور و توت و فرآوردههای آردی و قنادی شامل بیسکوییت و ویفر تعلق داشته است.
وی با اشاره به این که تمامی واحدهای تولیدی که موفق به اخذ پروانه ساخت بهداشتی برای محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی میشوند، موظف به رعایت شرایط بهداشتی در فرآیند تولید و عرضه محصولات هستند، تاکید کرد: پس از صدور یا تمدید پروانه، تولید محصولات تنها با نظارت و تایید مسئول فنی امکانپذیر است و محصولات پس از کنترل مسئول فنی وارد بازار میشوند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی یزد خاطرنشان کرد: علاوه بر این، کارشناسان معاونت غذا و دارو به منظور نظارت بر رعایت اصول بهداشتی، فرمولاسیون مواد غذایی، برچسبگذاری و سایر الزامات، بهصورت تصادفی، ادواری یا موردی از واحدهای تولیدی بازدید میکنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مطابق با ضوابط سازمان غذا و دارو اقدام میشود.
وی با اشاره به این که گواهی بهداشت صادرات و گواهی بهداشت انطباق محصولات خام کشاورزی دارای اعتبار زمانی مشخص است، تصریح کرد: متقاضیان ملزم به رعایت تمامی شرایط بهداشتی و استانداردهای دمای نگهداری محمولهها هستند و ارسال این محمولهها از طریق گمرک تحت پایش و نظارت مسئولین فنی واحدها و کارشناسان معاونت غذا و دارو انجام میشود.
یاسائی با اشاره به این که در بازه زمانی ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه، واحدهای تولیدی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو، در تمامی مراحل تولید و فرآوری تحت پایش و بازرسی فنی قرار گرفتهاند، اظهار کرد: در این مدت، دو هزار و ۴۷۱ بازدید تصادفی و مستمر، یک هزار و ۳۹۵ بازدید موردی و عملیاتی، و ۵۰۹ بازدید ارزیابی PRPs از واحدهای تولیدی استان انجام شده است.
وی ضمن بیان این که به منظور کنترل کیفیت محصولات، تعداد هزار و ۲۴۲ نمونه از محصولات غذایی و آشامیدنی در واحدهای صنعتی و کارگاهی برداشت شده است، گفت: کارشناسان معاونت غذا و دارو در سطح عرضه و بازار نیز اقدام به پایش و نمونهبرداری کردهاند که تا پایان آذرماه امسال تعداد ۲۴۵ نمونه در این بخش برداشت و مورد ارزیابی قرار گرفته است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی یزد در پایان با اشاره به این که در حوزه مشاغل خانگی، از ابتدای سال تا پایان آذرماه تعداد ۱۹ پروانه ثبت اظهار برای متقاضیان صادر شده است، گفت: در زمینه صدور سایر مجوزها، این معاونت موفق به صدور ۱۲۹ پروانه ثبت منبع برای واحدهای کارگاهی و صنعتی و دو هزار و ۱۱۰ پروانه ساخت بهداشتی برای تولید محصولات غذایی و آشامیدنی در واحدهای صنعتی و کارگاهی شده است.