زمان : 06 Dey 1403 - 22:24
شناسه : 206018
بازدید : 2535
آمار روزانه سقط جنین در ایران چقدر است؟ آمار روزانه سقط جنین در ایران چقدر است؟ یزدفردا: نشست خبری «پویش نفس» با موضوع پیشگیری از سقط جنین و عوارض آن با حضور صدیقه حنطوش زاده رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران، سودابه کاظمی رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان و زهرا طاولی رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت و جمعی از متخصصین زنان و زایمان ظهر در ساختمان ولیعصر بیمارستان امام خمینی برگزار شد.

به گزارش یزدفردا: صدیقه حنطوش زاده، رئیس پژوهشکده سلامت در این نشست عنوان کرد: روزانه ۱۲۰۰ سقط صورت می‌گیرد. این سقط‌های بی دلیل می‌تواند به سلامت مادر و جنین ضرر بزند.

باید بدانیم که نمی‌توانیم برای حیات دیگر انسان‌ها تصمیم بگیریم. بسیاری از مادرانی که اقدام به سقط جنین می‌کنند، بعد‌ها دچار پشیمانی می‌شوند. برخی از مادران تصور می‌کنند جنین‌های هشت‌هفته‌ای انسان نیستند؛ در حالی که از نظر علوم فلسفی و دینی، هر موجودی که حیات دارد، حق زندگی نیز دارد.

وی درخصوص عوارض پس از سقط جنین گفت: عوارضی که ما متصور هستیم محدود به دوران باداری نیست. زمانی که جنین سقط می‌شود مادر در بارداری‌های بعدی دچار مشکل می‌شود. ممکن است او دچار چسبندگی‌های شدید شود. چسبندگی، عفونت، نازایی و... از جمله عوارض‌های پس از سقط برای مادر است.

دکتر حنظوش زاده درباره تغییر آمار فرزندان مبتلا به سندروم داون در آزمایش‌های غربالگری بیان کرد: در تحقیقی که در کشور هلند انجام شد پس از آزمایش غربالگری تغییری در تولد فرزندان مبتلا به سندرم داون ایجاد نشد. چون مادران تنها با تشخیص داون تصمیم به سقط نگرفتند بلکه سبک زندگی خود را تغییر دادند که با نگهداری فرزند مبتلا هماهنگی داشته باشد.

سودابه کاظمی، رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان درباره زمینه‌هایی که منجر به سقط جنین می‌شود عنوان کرد: زمینه‌هایی که مادران را به سمت سقط می‌برد را باید شناسایی کنیم. کاسبان سقط از مرحله تراژدی و مافیا گذشته است و به یک صنعت تبدیل شده است. شما با دو کلیک در اینترنت به قرص‌های سقط دسترسی دارید.

وی عنوان کرد: سالانه نزدیک به ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود؛ اما به دلیل تعداد بالای سقط‌های غیرقانونی، آمار دقیقی از کل سقط‌های کشور در دست نیست.

وی افزود: قانون جوانی جمعیت قوانین سفت و سختی گذاشته، اما کسانی که در سقط شهره هستند پرونده شأن به قوه قضائی ارسال می‌شود ولی سریعاً پرونده بسته می‌شود. نمی‌توان تمام تغییرات را گردن مادر انداخت. باید بین قوه قضائیه و نهاد‌های نظارتی همکاری باشد.

کاظمی درپاسخ به این سوال که آمار سقط در کدام استان بیشتر است توضیح داد: در استان گیلان، جایی که مشغول طبابت هستم، نرخ موالید بسیار پایین است. بسیاری از زنان به‌دلایل شغلی یا تحصیلی حاملگی خود را به تأخیر می‌اندازند، این در حالی است که بارداری در سن ۲۵سالگی بسیار راحت‌تر از ۳۸سالگی است.

در ادامه ستاره اخوان؛ متخصص زنان و زایمان، در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه برخی پزشکان نیز خودشان اقدام به سقط جنین مادر می‌کنند، اظهار کرد: همانطور که در تمامی حیطه‌ها تخلف انجام می‌شود در رشته زنان و زایمان و مامایی هم هستند کسانی که با هر حساب و کتاب و ذهنیتی این اقدام را انجام می‌دهند؛ آنچه که مهم است ارتقای سطح آگاهی مردم است.

وی در ادامه تأکید کرد: همکارانی که این کار را انجام می‌دهند نیازمند به دست آوردن آگاهی نسبت به عوارض سقط هستند.

اخوان توضیح داد: باید سطح آگاهی زنان جامعه ما افزایش پیدا کند. آنها باید بدانند اینکه جنین را نمی‌بینند دلیلی بر زنده نبودن و حق حیات نداشتن آن موجود نیست.

زهرا طاولی؛ رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، نیز در ادامه نشست بیان کرد: اگرچه مسائل اقتصادی ممکن است مادران را به سقط جنین تشویق کند، اما تجربه نشان داده است که وقتی مادران به‌خوبی مشاوره دریافت می‌کنند، در بسیاری از موارد از این تصمیم منصرف می‌شوند.

وی با اعلام اینکه بسته پیشگیری از سقط از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است، اضافه کرد: این بسته شامل آموزش‌های مشاوره پیشگیرانه برای همکاران حوزه سلامت است، همچنین در چارچوب تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت بهداشت و بسیج جامعه پزشکی، ۳۰۰ مرکز "نفس" (نجات فرزندان از سقط جنین) فعالیت می‌کنند تا با ارائه مشاوره‌های لازم، زنان را از تصمیم به سقط منصرف کنند.