زمان : 03 Dey 1403 - 11:26
شناسه : 205652
بازدید : 1375
مرمت ۵۰ هزار مترمربع از معابر منطقه بافت تاریخی یزد با صرف 450 میلیارد ریال مرمت ۵۰ هزار مترمربع از معابر منطقه بافت تاریخی یزد با صرف 450 میلیارد ریال یزدفردا: مدیر منطقه تاریخی شهرداری یزد مجموعه تاریخی و مذهبی جوی هُرهُر را یکی از گورستان‌های مقدس کشور برشمرد و گفت: این گورستان بعد از وادی‌السلام نجف و تخت فولاد اصفهان، از جمله آرامستان‌های مقدس محسوب می‌شود.

به گزارش یزدفردا: علیرضا نقوی در جریان برنامه «اتوبوس خبر» در جمع خبرنگاران در مورد مجموعه تاریخی مذهبی جوی هُرهُر گفت: این مجموعه یکی از آرامستان‌های تاریخی کشور و بعد از وادی الاسلام نجف و تخت فولاد اصفهان، از گورستان های مقدس به شمار می‌رود به طوری که بنا بر روایات نقل شده در مفاتیح الجنان به دلیل مدفن «فاطمه کربلایی» موسوم به همسر استاد اشرف آهنگر در این گورستان، عذاب از کسانی که در این آرامستان دفن شده‌اند، برداشته شده است.

وی افزود: این مجموعه بزرگ که پارک وحشی بافقی و بوستان اخوان کرباسی نیز جزو آن است، هم اکنون شش هکتار وسعت دارد که ساماندهی آن در هفت فاز تعریف شده است.

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد با بیان این که فاز نخست این طرح شامل بوستان اخوان کرباسی و آرامگاه خانوادگی آیت‌الله صدوقی و دکتر مرتاض با همکاری این خانواده‌ها بهسازی شده است، افزود: فازهای دوم و سوم این طرح نیز که بعد از سیل چند سال قبل آسیب جدی دیده بود در حال مرمت و بهسازی است و سر در ورودی مجموعه که با الگوگیری از باغ‌های ایرانی در حال ساخت است تا دهه فجر امسال آماده بهره بردای خواهد شد.

نقوی ادامه داد: فاز بعدی این مجموعه شامل مطالعات حدود ۴ هزار مترمربع از گورستان قدیمی جوی هُرهُر در مجاورت خیابان مهدی است که در نهایت به یک فضای معنوی تبدیل خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در سال گذشته 15 میلیارد ریال و امسال نیز 15 میلیارد ریال برای مرمت این مجموعه صرف شده و هرچند برای سال آینده همین میزان اعتبار برای آن منظور شده است، امیدواریم سایر دستگاه‌ها نیز در این طرح شهری مشارکت لازم را داشته باشند.

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد گفت: مجموع اعتبار در نظر گرفته شده برای ساماندهی مجموعه‌ی جوی هُرهُر 220 میلیارد ریال است.

نقوی در بازدید از طرح اجرای آزادسازی خیابان شهید نقیب زاده نیز گفت: این طرح با اعتباری بالغ بر 600 میلیارد ریال در حال انجام است.

وی گفت: عملیات اجرایی فاز اول ساخت این خیابان که به موازات بلوار آیت الله طالقانی، بلوار شهید منتظر قائم را به خیابان فرخی یزدی متصل می‌کند و بخش زیادی از بارترافیکی بلوار آیت الله طالقانی را پوشش خواهد داد، مراحل پایانی خود را طی می کند و به زودی به بهره برداری خواهد رسید.

وی از آزادسازی ۲۱ پلاک در مسیر فاز اول این خیابان به مساحت ۵۵۰۰ مترمربع خبر داد و افزود: ۲۷۰۰ مترمربع آسفالت، چهار هزار مترمکعب حجم خاکبرداری و هزار مترمربع پیاده روسازی از اقدامات انجام شده برای ایجاد این معبر است.

نقوی گفت: به طور همزمان، آزادسازی فاز دوم این معابر نیز با اعتباری بالغ بر 500 میلیارد ریال در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم با تکمیل این طرح، گام موثری در جهت کاهش بار ترافیکی شهری و رفاه شهروندان عزیز در شهر میراث جهانی یزد برداریم.

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد در جریان بازدید از کف‌سازی و بدنه‌سازی محله تاریخی میرقطب به وسعت ۱۷۰۰ مترمربع با اعتبار 360 میلیارد ریال نیز گفت: طی چند سال اخیر ۵۰ هزار  مترمربع از معابر محلات منطقه تاریخی با اعتباری بالغ بر 450 میلیارد ریال بدنه سازی و کف سازی شده است.

وی در بازدید خبرنگاران از زمین ورزشی خلف باغ به مساحت دوهزار مترمربع که با اعتبار 30 میلیارد ریال و بازپیرایی بوستان چهارده معصوم به وسعت دو هزار و ۲۰۰ مترمربع که با اعتبار 37 میلیارد ریال در حال انجام است، گفت: تاکنون زمین‌های ورزشی در محلات چهار منار، سرسبیل و پنبه‌کاران ایجاد شده و امیدواریم زمین ورزشی محله‌ خلف باغ نیز تا پایان سال آماده بهره برداری شود و فاز دوم این طرح که شامل یک سالن ورزشی برای بانوان است، وارد عملیات اجرایی شود.

نقوی در ادامه این بازدیدها که شامل پیاده‌روسازی بلوار پاک‌نژاد حد فاصل سه راه آب‌نما تا چهارراه فرهنگیان به طول ۵۰۰ متر با اعتبار 18 میلیارد ریال، کف‌سازی پارکینگ حسینیه حاجی یوسف در خیابان قیام به وسعت ۶۰۰ مترمربع و اعتبار پنج میلیارد ریال، بازپیرایی بوستان لاله‌عباسی به وسعت ۸۵۰ مترمربع و اعتبار سه میلیارد تومان و نیز زمین ورزشی محله پنبه‌کاران در بلوار بسیج به وسعت ۱۳۰۰ مترمربع بود، تأکید کرد: کلیه مناقصات، مزایده‌ها و استعلام‌ها شهرداری از طریق سامانه ستاد انجام می‌گیرد و پیمانکاران از این طریق می‌توانند در این فعالیت ها مشارکت کنند و عملاً هیچ عامل انسانی در این زمینه دخیل نیست.