به گزارش یزدفردا به نقل از تاس، وی در پاسخ به سؤال پاول زاروبین، خبرنگار رادیو تلویزیون روسیه درباره احتمال تقویت روابط مسکو-واشنگتن گفت: «شما اگر اراده داشته باشید میتوانید هر کاری انجام دهید. ما هیچگاه این اراده را از دست ندادیم.»
وی در این باره گفت که در روابط بینالملل همهچیز به غیر از منافع کشور تغییر میکند. پوتین افزود: «اگر ما ببینیم که شرایط به شیوهای در حال تغییر است که فرصتها و چشماندازهایی برای ایجاد روابط با دیگر کشورها فراهم باشد، ما برای آن آماده هستیم. این مسئله ما نیست، بلکه مسئله آنها است.»
رئیسجمهور روسیه افزود که این کشور آماده مصالحه بوده، اما تنها در صورتی حاضر به عادیسازی روابط است که «به ضرر منافع فدراسیون روسیه نباشد.»
این اظهارات در حالی مطرح شده است که در هفتههای اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهور آینده آمریکا به برقراری آتشبس میان روسیه و اوکراین تأکید کرد و گفت که مایل به مذاکرات با پوتین برای حل جنگ اوکراین است.
پوتین در ادامه اظهار داشت که غربیها تنشها را تشدید میکنند و روسیه همیشه و به هر گونه چالشی واکنش نشان خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رئیسجمهور روسیه به کاهش تواناییهای روسیه به خاطر اقدامات سیاستمداران اسبق روسی اشاره کرد و گفت که پس از این اقدامات، دیگر کشورها به جای آن که روسیه را در «دنیای متمدن» مشارکت دهند، تلاش کردند که کار روسیه را یکسره کنند.
به گزارش راشاتودی، ولادیمیر پوتین در پاسخ به سؤال خبرنگار درباره احتمال جنگ جهانی سوم گفت که «خطرات بسیاری وجود دارد و در حال افزایش است»، اما لزومی ندارد دیگران را در این باره بترسانیم.
وی در واکنش به افزایش کمکهای ایالات متحده آمریکا به اوکراین بیان کرد: «ما میبینیم که رقبای کنونی ما چکارهایی میکنند. آنها شرایط (تنشها) را تشدید میکنند. اگر آنها در این حد خواستار آن هستند، اگر زندگیشان اینقدر بد است، بگذارید تشدید کنند. روسیه به هر چالشی واکنش نشان خواهد داد.»
رئیسجمهور روسیه افزود: «وقتی رقبای کنونی ما و شاید هم شرکای احتمالی ما، این مسئله را سرانجام بشنوند، درک کنند و متوجه شوند، به نظر من در آن هنگام این درک ایجاد خواهد شد که آنچه مورد نیاز هست، دستیابی به سازش است.»
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در هفتههای اخیر به شدت کمکهای مالی و نظامی ایالات متحده به اوکراین را افزوده است و به گفته رسانهها قصد دارد تا پیش از تحویل قدرت به دونالد ترامپ از تمامی امکانات و ظرفیتهای ممکن برای حمایت از کییف استفاده کند.
برخی از کشورهای اروپایی نیز سیاستی مشابه اتخاذ کردهاند، چرا که نگرانند رئیسجمهور آینده آمریکا در مذاکرات احتمالی صلح میان روسیه و اوکراین، به کییف فشار آورد تا به خاطر برقراری صلح از خواستههای خود عقبنشینی کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، تاکنون سه طرح مختلف برای برقراری صلح در اوکراین به دونالد ترامپ ارائه شده که شامل امتیازات ارضی به روسیه و عدم دعوت از اوکراین به ائتلاف نظامی ناتو میشوند.
این بدان معنا است که پس از حدود سه سال جنگ اوکراین، کییف نه تنها به هدف خود (عضویت در ناتو) نرسیده، بلکه ممکن است تا ۲۰ درصد از سرزمینهای خود را نیز از دست بدهد.