به گزارش یزدفردا: اکبری با بیان اینکه سرچشمۀ همۀ رودهای بزرگ، و منشا نیمی از آبهای شیرین جهان، کوهستان است افزود:کوهستان ها، زیستگاه گونههای بی شمار گیاهی و جانوری، خاستگاه بخش مهمی از تنوع زیستی و پناهگاه بسیاری از گونههایی هستند که در دشتها نابود شدهاند.
اکبری بیان کرد: در سال (۲۰۰۲) مجمع عمومی سازمان ملل متحد در پنجاه و هفتمین جلسه خود در ژانویه ۲۰۰۳ روز ۱۱ دسامبر را به عنوان روز جهانی کوهستان تعیین و از سازمان خوار بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) دعوت کرد تا مسئولیت هماهنگی این روز در سطح جهان را بر عهده بگیرد. فائو هر سال با تعیین یک موضوع، از کشورهای کوهستانی و اعضای مشارکت برای کوهها (MP) دعوت مینماید تا با اجرای آیینهای ویژه نظیر گرد همایی و اجرای برنامههای کوهنوردی در بزرگداشت این روز و تاکید هر چه بیشتر بر اهمیت و نقش کوهستان بکوشند.
وی گفت:کوهها از زیباترین و ارزشمندترین پدیدههای طبیعی زمین هستند که نهتنها چشماندازهای خارقالعادهای خلق میکنند، بلکه نقش حیاتی در زندگی انسانها و محیط زیست دارند. این سازههای عظیم طبیعی، منبع اصلی تأمین آب شیرین، محل زندگی گونههای متنوع گیاهی و جانوری هستند. مدیرکل محیط زیست استان یزد اظهار داشت:کوهها همچنین مقصدی الهامبخش برای عاشقان طبیعت، کوهنوردان و ماجراجویاناند که تجربهای از آرامش و هماهنگی با طبیعت را به ارمغان میآورند.
اکبری در ادامه افزود: کوهها در برابر چالشهایی، چون تغییرات اقلیمی، فرسایش خاک و تخریب منابع طبیعی بسیار آسیبپذیرند. وی افزود: حفاظت از این میراث طبیعی نه تنها ضامن بقای اکوسیستمهای کوهستانی است، بلکه آینده حیات بر روی زمین را هم تضمین میکند؛ بنابراین گرامیداشت کوهها یعنی آگاهیبخشی، احترام به طبیعت و تلاش برای حفاظت از منابع ارزشمند آن برای نسلهای آینده اهمیت بالایی خواهد داشت.
اکبری اشارهای هم به کوهستان ارزشمند شیرکوه یزد کرد و افزود: کوهستان شیرکوه در فلات مرکزی ایران با ارتفاع ۴۷۰۵ متر از سطح دریا با وسعتی بیش از دویست هزار هکتار منبع تامین کننده آب استان یزد به خصوص در دشت یزد- اردکان است.
وی گفت: از ۹۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده در استان یزد ۶۲۵ گونه در کوهستان شیرکوه زیست میکنند که ۹۱ گونه آن اندمیک هستند.
اکبری در ادامه گفت: در کوهستان شیرکوه بیش ۲۰۰ گونه جانوری هم زیست میکنند.