به گزارش یزدفردا به نقل از Interesting Engineering، این ربات را تیم دانشگاه بیهنگ ساخته و BHMbot-B نام دارد. تیم سازنده ادعا میکند برای ساخت این ریزربات فقط از یک باتری، یک مدار کنترل برای عملکرد بیسیم و ۲ محرک الکترومغناطیسی برای ظرفیت بار بالا استفاده کرده است. این ربات میتواند با استفاده از ارتعاش فرکانس کنترلشده به جلو و عقب حرکت کند.
به گفته محققان، ریزربات BHMbot-B میتواند بهترتیب با سرعتهای ۳۶۰ میلیمتربرثانیه و ۳۳۸ میلیمتربرثانیه به جلو و عقب حرکت کند که توانایی بالای آن را در مانوردادن در شرایط چالشبرانگیز نشان میدهد.
حرکت روبهعقب این ریزربات را میتوان با تنظیم دستی ساختار آن مانند چرخاندن پاها یا چرخاندن بدن، فعال کرد اما کنترل از راه دور هنوز عملی نیست. یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی محققان یافتن راهحلهای مؤثر برای تغییر جهت ربات درلحظه است.
حشرات بهصورت غریزی هنگام مواجهه با موانع به عقب میروند. ریزربات BHMbot-B نیز برای حرکت به جلو و عقب بدون چرخش دقیقاً همین رفتار حشرات را تقلید کرده است.
این ربات ۱۵ میلیمتری با استفاده از محرک الکترومغناطیسی، کنسول و سیستم اتصال چهارمیلهای کار میکند. اعمال جریان متناوب به سیمپیچ، کنسول را به حرکت درمیآورد و باعث نوسان آهنربا میشود. ربات ممکن است با چرخاندن پاهای جلویی خود در جهات مختلف به جلو یا عقب حرکت کند اما حرکت بین حالتهای ارتعاشی مرتبه اول و مرتبه دوم تغییر میکند.
یکی از بزرگترین معایب رباتهای بزرگ این است که نمیتوانند محیطهای تنگ و کوچک را کاوش کنند و دامنه حرکتشان نیز محدود است اما استفاده از ریزرباتهایی همچون BHMbot-B میتواند این مشکل را حل کند.