به گزارش یزدفردا: بسیاری از کشورها و مناطق دنیا، فلفل را به عنوان جزئی جداییناپذیر از آشپزی خود پذیرفتهاند و غذاهایی پر از طعمهای آتشین خلق کردهاند.
در ادامه، با تندترین غذاهای کشورهای مختلف جهان آشنا میشویم.
آشپزی سیچوان در جنوب غربی چین، با ترکیب فلفلهای سبز تازه، قرمز خشک، روغن چیلی، و دانه فلفل سیچوان شناخته میشود. این منطقه به خاطر طعمهای تند و بینظیرش شهرت دارد.
از سوپها گرفته تا کیسدیا (نوعی تاکو) و حتی دسرها، مکزیک یکی از تندترین آشپزیهای دنیا را ارائه میدهد. فلفلهای هالاپینو و هابانرو نقش اصلی را در طعمدار کردن غذاهای این کشور ایفا میکنند.
هند با آشپزی متنوع خود، طعمهای تند را به سطحی دیگر میبرد. مواد اصلی مانند فلفل، سیر، زنجبیل، هل و فلفل سیاه در بیشتر غذاهای هندی حضور دارند.
فلفل اصلی پروییها آجی آماریا (aji amarillo) نام دارد که اغلب به شکل سس استفاده میشود. این فلفل غذاهایی مانند سِویچه و همچنین سوپ معروف این کشور، آجی د گالینا (aji de gallina) را مزهدار میکند.
مخلوط ادویههای برِبِرِه (berbere) شامل پودر فلفل قرمز، سیر، زنجبیل، میخک و جوز هندی، عامل اصلی تندی غذاهای اتیوپیایی مانند خوراک دورو وات (doro wat) است.
یکی از تندترین غذاهای مالزی، اوتاک-اوتاک (otak-otak) است که ترکیب فلفل قرمز خشک و ماهی چرخ شده است که در برگ موز پخته میشود.
سوپها و غذاهای سرخشده تایلندی اغلب با فلفل و ادویههای قوی، طعمی متفاوت و آتشین ارائه میدهند.
اگرچه ایتالیاییها چندان به غذاهای تند علاقه ندارند، در کالابریا میتوانید غذاهایی با فلفل معروف پپرونچینو پیدا کنید.
حریصه، رب فلفل قرمز تند همراه با سیر و ادویه، طعمی گرم و پرادویه به غذاهای تونسی میبخشد.
ژاپنیها با رامِن تند، به ویژه رامن میسو همراه با روغن فلفل قرمز، طرفداران غذاهای تند را راضی میکنند.
سبلاک (seblak)، غذایی خیابانی در اندونزی، با ترکیب مرغ، غذاهای دریایی یا گوشت و فلفل فراوان تهیه میشود.
جیگای (jigae)، خوراک سنتی کرهای، معمولاً با رب فلفل و موادی مانند گوشت خوک یا توفو تازه تهیه میشود.
مرغ گریلشده تند جامائیکا، که با فلفل اسکاچ بنِت (Scotch bonnet) مزهدار شده است، یکی از معروفترین غذاهای تند این کشور است.
غذاهای کاجون Cajun و کریول Creole در ایالتهای جنوبی آمریکا، با فلفل کاین و ادویههای قوی شناخته میشوند.
اگر عاشق گوشت بره و غذاهای تند هستید، مراکش بهترین مکان برای شماست. میتوانید به سراغ یک بره سوخاری یا یک خورش طاجین بروید که با فلفل کاین، پاپریکا و سایر ادویهها پر شده است.
آشپزی تبت با تأثیرپذیری از سیچوان و غذاهای هندی، طعمهایی تند و خوشمزه ارائه میدهد.
خوراکهای کاری سریلانکا، چه با گوشت، ماهی یا سبزیجات، همیشه طعمی تند و پرادویه دارند.