به گزارش یزدفردا: در چین، پس از کشف این که در آب و بصورت مایع کاربرد دارد از آن برای درست کردن معجونهای دارویی استفاده میکردند.
در ترکیب گیاه زنجبیل مادهای به نام zingiberen وجود دارد که علاوه بر ایجاد طعم و مزه خوب در غذا، از رشد سلولهای سرطانی در روده بزرگ پیشگیری میکند. از این رو درمانگران طب سنتی هند مصرف این ادویه را در تهیه غذاهای رژیم روزانه به مخاطبان خود توصیه و تجویز میکنند.
درمانگران طب سنتی چین برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی شربتی خانگی و بسیار موثر را تجویز میکنند. این شربت که از ترکیب زنجبیل و چند ماده طبیعی دیگر به دست میآید، خواص درمانی قابل ملاحظهای در درمان سرماخوردگی و تسکین دردهای ناشی از آن دارد.
استفاده از زنجبیل برای درمان تهوع و استفراغ ناشی از دوران بارداری بسیار موثر است، اما همواره در این زمینه تاکید شده که خانمهای باردار از مصرف خودسرانه این گیاه دارویی در ایام بارداری پرهیز کنند.
مصرف برگهای زنجبیل در تسکین التهاب و تورم گلو و مجاری تنفسی بسیار موثر است. برای این منظور درمانگران توصیه میکنند در زمان ابتلا به سرماخوردگی چند برگ از گیاه زنجبیل را در دهان بگذارید و آهسته بجوید یا عصاره به دست آمده از جوشانده برگهای زنجبیل را غرغره کرده و از خواص آن برای درمان التهابها وتسکین دردهای گلو استفاده کنید.
تونیک زنجبیل نیز یکی دیگر از فرآوردههای این گیاه دارویی است که برای از بین بردن اسپاسمها و گرفتگی عضلات از سوی درمانگران طب مکمل و جایگزین توصیه میشود.
آنتی بیوتیکها نقش مهمی در کنترل فعالیت عفونت در بدن ایفا میکنند. داروی گیاهی درست شده از عسل و زنجبیل به عنوان ضد میکروبی موثر استفاده میشود.
ترکیب زنجبیل و عسل نه تنها خوشمزه است بلکه به عنوان نوشیدنی روزانه مصرف میشود. همچنین برای سلامتی به ویژه در تقویت سیستم ایمنی مفید است. ترکیب عسل و زنجبیل میتواند تولید گلبولهای سفید را افزایش دهد که در واقع باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود.
خانمهای باردار و خانمهایی که به نوزادان خود شیر میدهند، باید از مصرف خودسرانه این گیاه در این دوران پرهیز کنند. مصرف زنجبیل در این دوران تاثیراتی را در ساختار بدن و تولید شیر میاندازد و ممکن است موجب تغییر مزه و بوی شیر مادر و ممانعت نوزاد از مصرف آن شود.