به گزارش یزدفردا: حجتالاسلام سید ناصر حیدری در نشست خبری ماهانه سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد، از اقدامات گسترده شهرداری در راستای بهبود زیرساختهای شهری خبر داد و در عین حال به مشکلات موجود در تحقق اهداف مالی خبر داد.
حجت الاسلام حیدری با اشاره به اهمیت ایمنی شهر در برابر بارشها و آبگرفتگیها گفت: یکی از دغدغههای اصلی شهروندان یزدی با نزدیک شدن به فصل بارش، ایمنی شهر در برابر سیلابها و آبهای سطحی است.
وی ادامه داد: در همین راستا، شهرداری اقدامات مهمی را برای کاهش خطرات ناشی از آبگرفتگیها انجام داده و اعتبارات خوبی نیز به این بخش اختصاص یافته است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد افزود: یکی از نیازهای اساسی شهر یزد، که در پهنهای گسترده واقع شده، حفر چاههای جذبی و ایجاد کانالهای هدایت آبهای سطحی است.
به گفته وی، طی سالهای اخیر با صرف اعتباری معادل 100 میلیارد تومان، 1213 حلقه چاه جذبی با عمق دو برابر نسبت به قبل حفر شده و همچنین 205 حلقه چاه قدیمی نیز اصلاح شدهاند.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر یزد ادامه داد: بیشترین تمرکز این اقدامات در منطقه بافت تاریخی یزد بوده است، جایی که 341 چاه جدید حفر و 85 چاه قدیمی اصلاح شدهاند.
حجت الاسلام حیدری گفت: یکی از چالشهای مهم در زمینه مدیریت آبهای سطحی، گسترش شهر یزد و محدودیت طول مسیل(رودخانه) شهر است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد خاطرنشان کرد: تاکنون 134 میلیارد تومان به اجرای طرح دفع آبهای سطحی اختصاص یافته و در مجموع 27 کیلومتر کانال در تمام مناطق شهر احداث شده است.
وی تأکید کرد: برخی پروژههای مهم، از جمله اتصال کانالهای بلوار شهید صدوقی و میدان باهنر به مسیل اصلی، همچنان ناتمام باقی ماندهاند.
به گفته نائب رئیس شورای اسلامی شهر یزد، برای تکمیل این پروژهها حدود 30 میلیارد تومان اعتبار لازم است که تاکنون 9 میلیارد تومان آن تأمین شده است.
حجت الاسلام حیدری تاکید کرد: آبهای جمعآوری شده از سطح شهر یزد از طریق کانالهای احداث شده به سمت اکوپارک برای استفاده در آبیاری فضای سبز منتقل میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که با تکمیل این پروژهها، دیگر شاهد مشکلات آبهای سطحی و خساراتی نظیر سیل دو سال پیش در یزد نخواهیم بود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد با بیان اینکه احیای مسیل(رودخانه) 9 کیلومتری یزد نیز یکی دیگر از پروژههای مهمی است که در دورههای اخیر شورای شهر در دست اجرا بوده، عنوان کرد: تاکنون حدود 200 متر از مسیل در دوره قبل و 1300 متر در دوره کنونی بازسازی و احیا شده است.
حجت الاسلام حیدری گفت: با اجرای این طرح، علاوه بر افزایش ایمنی در برابر سیلابها، از این مسیر میتوان برای فعالیتهای ورزشی و زیباسازی استفاده کرد.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر یزد به دیگر پروژههای عمرانی شهرداری در سه سال گذشته اشاره کرد و افزود: بر در این مدت 2 میلیون و 774 هزار مترمربع از معابر شهر زیرسازی شده و با اعتبار 656 میلیارد تومان آسفالت جدید در این مناطق اجرا شده است.
وی تصریح کرد: همچنین 148 هزار متر جدولگذاری و یک میلیون و 386 هزار مترمربع روکش آسفالت با اعتباری معادل 165 میلیارد تومان انجام شده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد میزان کل آسفالت انجام شده را بالغ بر چهار میلیون مترمربع دانست و بیان کرد: در مجموع، 1500 میلیارد تومان طی این سه سال برای زیرسازی، جدولگذاری، آسفالت و لکهگیری معابر هزینه شده است.
حجت الاسلام حیدری این رقم را نسبت به دورههای پیشین شورای شهر بسیار قابل توجه دانست و گفت: با یک مقایسه ساده بین میزان عملیات آسفالت شهر یزد بین این دوره از شورا و دورههای قبل، میتوان حجم خدمات گسترده شورای ششم به مردم در این حوزه را متوجه شد.
وی با ابراز نگرانی از کسری بودجه شهرداری در شش ماهه اول سال جاری، بیان کرد که درآمدهای شهرداری حدود 31 درصد کمتر از پیشبینیها محقق شده است.
به گفته نائب رئیس شورای اسلامی شهر یزد، این کاهش درآمدها ناشی از عدم تحقق فروش املاک، عدم دریافت تسهیلات بانکی و کاهش درآمدهای عمومی بوده که بخشی از آن به دلیل تغییرات دولت رخ داده و البته بخش قابل توجهی هم در شش ماهه دوم سال محقق میشود.
حجت الاسلام حیدری این کسری را حدود 800 میلیارد تومان برآورد کرد و افزود: همین کسری باعث شده است که برخی از پروژههای عمرانی با کندی پیش بروند و نارضایتیهایی از سوی پیمانکاران به وجود آید.
سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد تأکید کرد که علیرغم این چالشها، شورای شهر و شهرداری یزد تمام تلاش خود را برای بهبود زیرساختهای شهری و افزایش ایمنی در برابر سیلابها ادامه داده و امیدواریم با تأمین اعتبارات لازم، پروژههای نیمهتمام به زودی به اتمام برسند.