به گزارش یزدفردا: آیت الله علیرضا اعرافی در مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزههای علمیه استان یزد با بیان اینکه ذکر درون آدمی را میسازد و جهان درونی را جهان دیگری میسازد، اظهار کرد: حوزه منادی این مهم به جهان است.
وی با بیان اینکه نباید حوزه را دست کم بگیریم، زیرا ریشه در تاریخ بیش از هزار ساله داریم، عنوان کرد: اگر به گذشته بزرگ حوزهها نگاه کنیم، میبینیم که حوزه گنج بزرگ الهی است که ما میراث دار این گنج بزرگ هستیم.
آیت الله اعرافی ادامه داد: ذکر انسان را از سطح طبیعت به یک افق فراتر سوق میدهد و خداوند در همه زمانها پرچمداران ذکر را بر میانگیزد.
رئیس حوزههای علمیه کشور عنوان کرد: تلاش ما این است که با خدا مناجات کنیم، اما اینکه کسی اوج بگیرد و به مقامی برسد که خدا با او نجوا میکند، قابل فهم برای افراد متعارف نیست.
وی ادامه داد: حوزه سابقه کهن بیش از هزار ساله دارد و در گذر زمان خدمات گستردهای به جهان ارائه کرده و زمانی که دانشگاه نبود، حوزه پایگاه همه علوم بود و نقصی که همه مراکز آموزشی با آن مواجه شدند به دلیل جدایی از گفتمان کلام دین و ارزشهای الهی در قلمروزهای مختلف علمی و دانشی و فناوری است و این فاصله خسارتهای بزرگی برای بشریت به وجود آورد.
آیت الله اعرافی عنوان کرد: ما که سخن از تمدن غرب به میان میآوریم، هرگز نگاه تند و افراطی نداریم و حتما تحولاتی که علم و دانش امروز رقم زد را حتما میپذیریم، اما سخن ما آن است ضمن آنکه تحولات و دستاوردهای تمدن جدید بشر را میپذیریم، نقدهای اساسی و بنیادین هم داریم و یکی از نقدهای اساسی، جدایی گفتمانهای علمی و فناوری و در نتیجه، سبکهای زندگی از یک گفتمان آسمانی و قدسی است.
وی ادامه داد: حوزههای علمیه باید هم میراث بزرگ فلسفی، فقهی، قرآنی و حدیثی را صیانت کند و هم بر آن بیفزاید و هم اینکه این ذخائر را در دنیای معاصر و در مواجهه با این همه پرسشها فعال کند که کار بسیار دشواری است.
آیت الله اعرافی بیان کرد: ذخیره فقه ما بسیار ارزشمند است و در برابر مکاتب حقوقی بزرگ دنیا حرف برتر دارد، فلسفه ما سخنان بلندی دارد، اما اینها باید امتداد پیدا کند، بازسازی و بازآفرینی شود و محققانه سخن جدید تولید کند.
رئیس حوزههای علمیه کشور ادامه داد: متفکرانی از دانشگاه و حوزه و صاحب نظرانی خواسته اند به پرسشهای نو پاسخ دهند و نظریههای جدیدی ارائه کنند، اما غیرمبتنی بر اجتهادهای اصیل و فراوان داریم رویکردهایی که دچار انحرافاتی داشته اند.
آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: وقتی سخن از حوزه به میان میآوریم، برخی، تحول حوزه را به معنای دور شدن از اهداف اصیل و کنار گذاشتن تفکرات و وسواسهای بزرگان ما میدانند که این تفکر غلطی است.
وی بیان کرد: اگر فلسفه و کلام را کم بشماریم و از اینها دور بمانیم حتما از مسیر منحرف خواهیم شد و اساتید بزرگ ما باید طلبه را باید با روح تحقیق و دقت به معنای تام و عام در سنت حوزه آشنا کنند و در همان فضا قرار دهند.
رئیس حوزههای علمیه کشور عنوان کرد: دقتی که در کفایه و مکاسب و ... ما وجود دارد، دقتهایی است که نباید ذرهای از آن کاسته شود البته از آن سو نیاز به تحول، تغییر و گشودن ابواب جدید برای پاسخ به دنیای معاصر داریم که البته جمع این دو، جمع مشکلی است.
وی افزود: حوزه مدیون استان یزد به ویژه مجاهد عظیم الشان، مرحوم آیت الله حائری است، زیرا در همان کوران حوادث ۴۲ و ۴۳ و شروع نهضت امام، حوزهها را پابرجا نگه داشت.
آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در آثار تولید شده برای یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه، در ۱۵ جلد تحولات حوزه علمیه قم نشان داده شده از جمله حوزه علوم اجتماعی که کارهای بزرگی انجام شده است.
وی همچنین بیان کرد: قم در ۴۰ سالگی خود قبل از ۵۰ سالگی یک نهاد، تولید اندیشه انقلاب و نظام و حکمرانی دینی کرد، برخلاف موجی که در عالم بود و این کار را امام انجام داد و امواجی که از او در جهان ایجاد شد و این حوادثی که در جهان میبینیم سخت و دلخراش است، اما دستمایهای برای جهشهای بزرگ پیش رو خواهد بود.
وی با بیان اینکه دشمنان ما هرگز نباید تصور کنند با کشتن رهبران مقاومت، اندیشه انقلاب اسلامی و موج آن در جهان متوقف خواهد شد، افزود: جلوه اصلی و بین الملل انقلاب اسلامی مشتاقان و علاقمندان بسیاری دارد.
آیت الله اعرافی ادامه داد: در عرصه کارزار بزرگی که وجود دارد، حوزه و دانشگاه باید بسیار کار کنند و ما هرگز نباید فراموش کنیم که مدیون ملت بزرگی هستیم که این برکات از تلاش آنها به دست آمده است.
در این مراسم حجتالاسلام حسینی به عنوان مدیر حوزه علمیه استان یزد معرفی و زحمات حجت الاسلام شمس تقدیر شد.