به گزارش یزدفردا: برای تهیه این کره دانههای میوه درخت کاکائو را خشک و برشته میکنند، سپس از این دانههای برشته کره استخراج میشود. از باقیمانده دانههای کاکائو نیز پودر کاکائو به دست میآید. کره خالص کاکائو در دمای اتاق جامد است و بوی ملایم شکلات میدهد.
امروزه کره کاکائو کاربردهای زیادی دارد. این کره مادهای ضروری برای تولید شکلات است. علاوهبر این، برای تهیه کرمهای پوستی، لوسیونها و بالم لب از آن استفاده میکنند.
کره کاکائو فواید زیادی برای بدن دارد؛ از بهبود سلامت قلب و استخوانها گرفته تا محافظت از پوست و مو. پزشکان معتقدند برای پوست هم مفید است. این کره گیاهی پوست را مرطوب نگه میدارد و برای درمان ترکهای لب مناسب است. همچنین از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند و التهابهای پوستی را تسکین میدهد. در ادامه، مهمترین خواص کره کاکائو را با هم مرور میکنیم.
این کره گیاهی منبع غنی ویتامین E است که برای بدن فواید زیادی دارد. کارشناسان سلامتی میگویند کره کاکائو برای بهبود بینایی، تقویت دستگاه تولیدمثل و سلامت مغز مفید است. علاوهبر این، سرعت گردش خون را افزایش میدهد و پوست را شادابتر میکند.
کره کاکائو حاوی اسیدهای چرب است. اسیدهای چرب در آبرسانی پوست نقش مهمی دارند. به همین دلیل این کره گیاهی یکی از مواد اصلی ساخت کرمهای پوستی است. چربی موجود در این کره سدی محافظ روی پوست میسازد که رطوبت بافتهای داخلی را حفظ و از خشکی پوست جلوگیری میکند.
کره کاکائو یکی از داروهای موضعی برای درمان بیماریهای پوستی مثل اگزما، پسوریازیس و درماتیت است. روغن این کره از پوست در برابر عوامل محیطی محافظت میکند و آن را مرطوب نگه میدارد، درنتیجه خارش پوست را کاهش میدهد و سبب میشود سلولهای پوست زودتر التیام یابند و ترمیم شوند.
اشعه فرابنفش خورشید (UV) برای پوست مضر است. این اشعه بافت پوست را تغییر میدهد و به سلولهای پوستی آسیب میزند. محققان میگویند قرارگرفتن در معرض نور خورشید احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد. کره کاکائو حاوی فیتوکمیکالهای مختلفی است. فیتوکمیکال مواد شیمیایی گیاهان است که میتواند از بدن انسان در برابر آسیبهای محیطی محافظت کند. طبق تحقیقات، فیتوکمیکالها از پوست بدن در برابر اشعه فرابنفش مراقبت میکند و احتمال ابتلا به بیماریهای پوستی را کاهش میدهد.
کلسترول یکی از چربیهای خون است که در کبد ساخته میشود. اگر میزان کلسترول بدن بیش از حد زیاد شود، برای سلامتی خطرناک است. پزشکان میگویند کلسترول زیاد احتمال ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی را افزایش میدهد. کره کاکائو حاوی اسید استئاریک است که کبد انسان آن را به نوعی چربی تکغیراشباع بهنام اسید اولئیک تبدیل میکند. اسید اولئیک کلسترول بد (LDL) را کاهش و کلسترول خوب (HDL) را افزایش میدهد.
طبق تحقیقات، برخی از بیماریهای کبدی ناشی از کمبود کولین است. کولین یکی از ویتامینهای گروه B است که سوختوساز چربی در بدن را بهبود میبخشد و کره کاکائو منبع غنی کولین است، بنابراین مصرف آن احتمال ابتلا به بیماریهای کبدی را کاهش میدهد. همچنین کارشناسان میگویند این ویتامین برای مبتلایان به بیماریهای کبدی هم مفید است، چراکه علائم بیماری را مهار میکند.
کره کاکائو مقدار کمی ویتامین K دارد. ویتامین K یکی از ویتامینهای محلول در چربی است که فواید زیادی برای بدن دارد. این ویتامین به بدن کمک میکند بافتهای استخوانی را بسازد و آنها را حفظ کند، بنابراین این کره گیاهی برای حفظ سلامت استخوانها و بهبود وضعیتشان مفید است.
این کره خوشطعم خطری برای سلامتی ندارد. شما میتوانید از آن روی پوست یا در انواع خوراکیها استفاده کنید، اما در بعضی موارد عوارض جانبی ایجاد میکند. کارشناسان میگویند این کره ممکن است باعث جوشهای پوستی شود. اگر پوست چربی دارید و آکنه میزنید، بهتر است از محصولات پوستی حاوی این ماده استفاده نکنید. همچنین طبق تحقیقات، کره کاکائو استروژن را در بدن زنان کاهش میدهد.
در کره کاکائو مقدار کمی کادمیوم و سرب نیز وجود دارد که این دو فلز برای بدن مضرند و ممکن است باعث کندی رشد، کمخونی و زایمان زودرس شوند.
شی باتر و روغن نارگیل مثل کره کاکائو از گیاهان استخراج میشوند. شی باتر خاصیت مرطوبسازی دارد و پوست را شاداب نگه میدارد، اما بیشتر از کره کاکائو ویتامین E و اسید چرب دارد. همچنین حاوی ویتامین A است که کره کاکائو آن را ندارد. تفاوت دیگر این دو کره بوی آنهاست. کره کاکائو بوی شکلاتی دارد، اما شی باتر بوی آجیل میدهد.
طبق تحقیقات، برای تولید شکلات تختهای میتوان از روغن نارگیل بهجای کره کاکائو استفاده کرد. روغن نارگیل نقطه ذوب کمتری دارد، اما قبل از مصرف باید آن را تصفیه کرد تا برای مصرف خوراکی مناسب باشد.
کره کاکائو طعم و بوی شکلاتی دارد و میتوان آن را بهتنهایی خورد، اما بهتر است از این کره در خوراکیهای شکلاتی استفاده کنید تا غذایتان طعم و عطر بهتری بگیرد.
میتوانید با این کره برای خودتان شکلات درست کنید. تولید شکلات کمی سخت است، اما اگر به این کار علاقه دارید میتوانید بهچشم یک سرگرمی خانوادگی به آن نگاه کنید؛ از روی ویدئویی آموزشی یا دستورالعملی ساده برای خود و خانوادهتان شکلات درست کنید و از کنار هم بودن لذت ببرید.
اگر این کره گیاهی را ذوب کنید، روغنی خوراکی به دست میآورید که برای پختوپز مناسب است. این کره نقطه دود بالایی دارد و زود نمیسوزد، اما طعم شیرین آن برای هر غذایی مناسب نیست. همچنین پس از پخت سفت میشود، بنابراین نباید آن را جایگزین تمام روغن غذا کنید.
کره کاکائو مغذی و خوشمزه است، اما فراموش نکنید که کالری خیلی زیادی دارد.
کاربردهای دیگر این کره گیاهی عبارتاند از:
کوکیهای شکلاتی
بالم لب خوراکی
جایگزینی برای ژلاتین
روغن جایگزین دسرهای وگان
کره کاکائو حاوی ویتامین E است و از ایجاد چینوچروک روی پوست جلوگیری میکند. این کره در دمای محیط جامد است و میتوانید تکهای از آن را روی پوست خشک بدن یا لبهایتان بمالید و صبر کنید تا ذوب و سپس جذب شود، اما کره جامد روی پوست ظاهر زیبایی ندارد. سادهترین راه برای استفاده از آن خرید کرمهای پوستی حاوی کره کاکائو است. این محصولات را میتوانید در داروخانهها، فروشگاههای لوازم بهداشتی طبیعی یا فروشگاههای اینترنتی پیدا کنید. استفاده از کرمهای آماده سادهتر است و مواد مغذیشان هم زودتر جذب پوست میشود.
طبق تحقیقات، لوسیون کره کاکائو التهاب پوست را التیام میدهد. کارشناسان میگویند از این لوسیونها میتوانید برای درمان انواع سوختگی جزئی کمک بگیرید. مبتلایان به نشت ادرار نیز میتوانند از این لوسیون برای نواحی خصوصی بدنشان استفاده کنند. کره کاکائو مانند یک لایه محافظ عمل میکند تا قطرات ادرار پوست را تحریک نکنند.
کره کاکائو نوعی روغن گیاهی مغذی است که فواید زیادی برای بدن دارد. این کره در دمای اتاق جامد است، اما میتوانید آن را ذوب کنید و در شیرینیها و دسرها استفاده کنید. این کره گیاهی برای پوست هم مفید است؛ به همین دلیل برای تولید انواع کرم، لوسیون و بالم لب کاربرد دارد. این کره سرشار از ویتامین E است و مثل سدی مقاوم از پوست شما در برابر خشکی و اشعههای مضر آفتاب محافظت میکند.