به گزارش یزدفردا: متخصصان تغذیه نشان داده اند که ماده فعال اصلی قهوه کافئین است، که یک محرک طبیعی است که با مسدود کردن آدنوزین، یک انتقال دهنده عصبی که خواب را بهبود میبخشد، هوشیاری و تمرکز را افزایش میدهد و باعث میشود فرد احساس هوشیاری و توانایی بیشتری برای تمرکز کند و استقامت او را افزایش دهد؛ و بر استرس غلبه کنید و روز را با انرژی بیشتری شروع کنید.
این اثرات معمولاً در عرض نیم ساعت ظاهر میشوند و تا دو ساعت ادامه مییابند. به گزارش گاردین، ممکن است این دلیلی باشد که مردم تمایل به نوشیدن قهوه در طول روز دارند، زیرا ماندگاری زیادی ندارد.
با این حال، متخصصان نشان داده اند که اثر کافئین ممکن است بین ۳ تا ۵ ساعت باقی بماند، به این معنی که تا چند ساعت پس از مصرف در سیستم شما باقی میماند.
یعنی وقتی قهوه در اواخر روز مصرف شود، اثرات محرک آن میتواند تا عصر ادامه یابد. این میتواند با چرخه طبیعی خواب شما تداخل داشته باشد و خوابیدن را برای شما دشوار کند و کیفیت استراحت شما را کاهش دهد.
برای بهره مندی از فواید قهوه بدون به خطر انداختن خواب یا سلامتی، کارشناسان توصیه میکنند از نوشیدن قهوه شش ساعت قبل از خواب برنامه ریزی شده خودداری کنید.
به عنوان مثال، اگر قصد دارید ساعت ۱۰ شب به رختخواب بروید، آخرین فنجان قهوه شما باید حدود ساعت ۴ بعد از ظهر باشد.
این کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که اثرات محرک کافئین تا زمانی که برای خواب آماده میشوید کاهش مییابد و به بدن شما اجازه میدهد به درستی بخوابد.
به گزارش تایمز آو ایندیا، کمبود خواب میتواند منجر به چرخه معیوب خستگی شود و شما را به مصرف بیشتر کافئین در روز بعد ترغیب کند که به نوبه خود این مشکل را تداوم میبخشد.
برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که کمتر تحت تأثیر کافئین قرار میگیرند و میتوانند آن را بعداً در طول روز بدون اختلال قابل توجهی در خواب مصرف کنند. با این حال، دیگران ممکن است حساسیت بیشتری را تجربه کنند، که رعایت دستورالعملهای زمانبندی دقیقتر را ضروری میسازد.
اگر برایتان سخت است که نوشیدن قهوه را در اواخر بعد از ظهر متوقف کنید، در اواخر روز به سراغ جایگزینهای بدون کافئین بروید. دمنوشهای گیاهی مانند چای زنجبیل میتوانند یک تسکیندهنده را بدون اثرات محرک کافئین ارائه دهند.