زمان : 02 Shahrivar 1403 - 19:34
شناسه : 198342
بازدید : 2634
تضمین سلامت تیروئید با این ۵ ماده مغذی تضمین سلامت تیروئید با این ۵ ماده مغذی یزدفردا: در اکثر افراد صرفاً داشتن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی برای حفظ عملکرد صحیح تیروئید کافی است. با این حال برخی دیگر ممکن است در کنار ملاحظات غذایی، به منظور جلوگیری و حتی کنترل بیماری‌های تیروئیدی، به مصرف مکمل‌های خوراکی و ویتامین‌ها نیاز داشته باشند.

به گزارش یزدفردا: این گروه بیشتر شامل زنان باردار و شیرده، افرادی که رژیم‌های غذایی محدودی دارند و مبتلایان به بیماری تیروئید یا سایر مشکلات سلامتی است. مصرف دارو، اصلاح رژیم غذایی و سبک زندگی می‌تواند به کاهش آسیب تیروئید و بهبود علائم و کیفیت کلی زندگی در افراد مبتلا به بیماری‌های تیروئیدی کمک کند.

تغذیه اساسی‌ترین نقش را در سلامت تیروئید دارد. ید، تیروزین، سلنیوم، روی و اسید‌های چرب امگا ۳ از جمله مهم‌ترین مواد مغذی‌ای هستند که به منظور حفظ سلامت تیروئید باید آن‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

ید

ید یک ماده مغذی مهم است که برای سنتز هورمون تیروئید مورد نیاز است. بدن قادر به تولید این ماده معدنی ضروری نیست و در نتیجه باید آن را از طریق رژیم غذایی و مصرف مکمل‌ها دریافت کند.

منابع غذایی حاوی ید عبارتند از: غذا‌های دریایی مانند ماهی و صدف، جلبک دریایی و تخم مرغ.

تیروزین

تیروزین یک اسید آمینه غیرضروری است، به این معنی که بدن می‌تواند آن را از تبدیل فنیل آلانین در داخل کبد و کلیه‌ها تولید کند. برای تولید خود تیروزین، بدن به مقادیر بهینه آهن، رژیم غذایی سرشار از فنیل آلانین و روده سالم نیاز دارد. تیروزین همچنین از طریق تبدیل آن در مغز به سروتونین و ملاتونین نقش مهمی در خلق و خو و کیفیت خواب دارد.

منابع غذایی حاوی تیروزین عبارتند از: گوشت‌های حیوانی مانند مرغ، بوقلمون و ماهی، همراه با آووکادو، موز، کنجد و تخم کدو تنبل.

سلنیوم

غلظت سلنیوم در تیروئید بیش از هر اندام دیگر بدن است و سلنیوم هم مانند ید، نقش مهمی در سنتز و متابولیسم هورمون تیروئید دارد. به دلیل ماهیت آنتی‌اکسیدانی سلنیوم، این ماده مغذی با حذف رادیکال‌های آزاد تولیدشده در طی تولید هورمون‌های تیروئید، به حفظ عملکرد تیروئید کمک می‌کند.

منابع غذایی حاوی سلنیوم عبارتند از: آجیل، گوشت و برخی سبزیجات.

در مصرف این ماده زیاده روی نکنید، چرا که ممکن است دچار مسمومیت شوید.

روی (زینک)

روی یکی دیگر از مواد مغذی مهم برای سلامت تیروئید است و بدن برای تولید هورمون تیروئید به آن نیاز دارد. بر اساس مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳، کمبود روی و کم‌کاری تیروئید با یکدیگر رابطه مستقیمی دارند. اگر دچار کم‌کاری تیروئید باشید، ممکن است دچار کمبود روی نیز بشوید، زیرا هورمون‌های تیروئید به جذب این ماده معدنی کمک می‌کنند. زمانی که این اتفاق می‌افتد، ممکن است عوارض جانبی مانند آلوپسی شدید را نیز تجربه کنید. آلوپسی یک بیماری خود ایمنی است که به فولیکول‌های مو حمله می‌کند و آن‌ها را به صورت سکه‌ای دچار ریزش می‌کند. روی هم‌چنین برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم ضروری است.

منابع غذایی حاوی روی عبارتند از: آجیل و دانه‌ها، حبوبات و گوشت.

اسید‌های چرب امگا ۳

کم‌کاری تیروئید در صورت کنترل نشدن، میزان کلسترول بد خون را افزایش می‌دهد و درنتیجه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را بیشتر خواهد کرد. با این حال، مواد غذایی حاوی امگا ۳، التهاب را کاهش می‌دهند، سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را هم پایین می‌آورند.

منابع غذایی حاوی امگا ۳ عبارتند از: ماهی‌های چرب مانند سالمون، ماهی خال مخالی و ساردین، روغن دانه کتان، مغز‌ها و دانه‌ها.