زمان : 24 Tir 1403 - 06:41
شناسه : 197512
بازدید : 3047
چرا قدیمی‌ها کمتر آلزایمر می‌گرفتند؟ چرا قدیمی‌ها کمتر آلزایمر می‌گرفتند؟ یزدفردا: آلزایمر به عنوان یک بیماری عصبی مزمن شناخته می‌شود. امروزه هم افزایش میزان بروز آلزایمر نسبت به گذشته به دلیل عوامل زیست‌محیطی و جمعیتی متعددی است زیادتر شده است.

به گزارش یزدفردا: تحقیقات زیادی پیرامون این بیماری عصبی انجام شده است. سوالی که برای دانشمندان مطرح شد این است که چرا قدیمی‌ها به الزامیر به ندرت مبتلا میشدند؟ در این مطلب از صد آنلاین به بررسی این موضوع میپردازیم.

محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی پس از انجام تحقیقاتی گسترده، تنبلی، گسترش شهرها، آلودگی هوا و تغییر سبک زندگی را به عنوان دلایل اصلی ابتلا به آلزایمر اعلام کردند. محققان همچنین به این نکته اشاره کرده‌اند که تنبلی و آلودگی هوا دو دلیل اصلی ابتلا به این بیماری هستند.

این تحقیق اخیر در حالی انجام گرفته که سرعت ابتلا به آلزایمر در ایران و دنیا خیره کننده است. خبرگزاری‌ها به نقل از متخصصان در ماه‌های آخر سال ۲۰۲۳ به این نکته اشاره کرده بودند، در ایران هر ۷ دقیقه بک نفر به آلزایمر مبتلا که آماری بسیار تکان دهنده است.

آمار سرعت ابتلا به آلزایمر در دنیا نیز بسیار تکان دهنده است، بر این اساس هر ۳ ثانیه یک نفر در دنیا به آلزایمر مبتلا می‌شود. در ایران هم اکنون بیش از ۱ میلیون مبتلا به آلزایمر زندگی می‌کنند که ممکن است برخی از آن‌ها نیز هنوز شناسایی نشده باشند. ۵۵ میلیون نفر مبتلا به آلزایمر نیز در کل دنیا زندگی می‌کنند.

در این تحقیق ضمن بررسی منابع پزشکی دوران یونان و روم باستان و مقایسه جوامع بدوی و مدرن امروزی ادعا شده که آلزایمر و فراموشی یک بیماری مدرن است که عمدتا ناشی از تنبلی و آلودگی است. به گزارش روزنامه سان، در این مطالعه یک قبیله بدوی در جنگل‌های آمازون در بولیوی نیز مورد بررسی قرار گرفته و موارد اندکی از فراموشی و آلزایمر در این قبیله مشاهده شده است.

محققان در این تحقیق پس از تجزیه و تحلیل متون پزشکی یونانی و رومی کلاسیک نوشتند: آلزایمر در آن دوران نادر بوده و با رشد شهرها، آلودگی هوا و تغییر شیوه‌ها از زندگی مبتدی به زندگی مدرن امروزی موارد ابتلا به فراموشی و آلزایمر افزایش یافته است.

یونانیان باستان در متون پزشکی خود متذکر شده بودند که پیری مشکلات حافظه را به همراه دارد، اما هیچ منبعی از این دوران اشاره به از دست دادن عمده حافظه، گفتار و استدلال ناشی از زوال عقل (آلزایمر) موجود نیست. قرن‌ها بعد در روم باستان، به چند مورد از دست دادن حافظه در کتاب‌های پزشکی این دوره اشاره شده است.

به عنوان مثال، جالینوس پزشک یونانی که در دوران امپراطوری روم باستان می‌زیست، درباره مشکلات حافظه در آن دوران نوشته برخی از افراد مسن در ۸۰ برای یادگیری چیزهای جدید به سختی تلاش می‌کردند.

نویسندگان این تحقیق حدس می‌زنند که با رشد شهرهای روم باستان، آلودگی افزایش یافته و موارد بیشتری از زوال شناختی ایجاد شده بود. پروفسور کالب فینچ، از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، گفت: یونانیان باستان اشاراتی بسیار اندک به اصطلاح فراموشی یا از دست دادن حافظه داشته‌اند با این حال ما ردی از این اشارات را در برخی از منابع آن دوران پیدا کردیم. یونانیان در متون خود اشاره‌ای به چیزی داشتند که مانند اختلال شناختی خفیف بود.

این محقق ارشد افزود: وقتی به رومیان رسیدیم، حداقل چهار مورد را کشف کردیم که موارد نادری از زوال عقل پیشرفته را نشان می‌دهد، نمی‌توانیم بگوییم که آیا آن موارد دقیقا آلزایمر بوده‌اند یا خیر. با این حال نشانگر آن است که موارد ابتلا به فراموشی، آلزایمر یا زوال عقل به دلیل پیشرفت شهر نشینی و افزایش آلودگی از یونان باستان تا دوران روم باستان تا حدی افزایش داشته است.

در این تحقیق، اما تنها به منابع قدیم اکتفا نشده و یکی از جوامع بدوی دوران معاصر برای اثبات این مساله که رشد شهرها و آلودگی هوا و تغییر سبک زندگی در آلزایمر نقش دارد، مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس این تحقیق انجام گرفته توسط محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی روی یکی از قبایل بدوی منطقه آمازون کشور بولیوی دراین قبیله نرخ پائینی از آلزایمر مشاهده شده بود.

در نهایت گفتنی است که هرچند االزایمر به عنوان بیماری نوین شناخته میشود، اما در گذرشته‌های دور نیز برخی سالمندان به این بیماری مبتلا میشدند، اما نرخ ابتلایان کمتر بود هرچند که دانش پزشکی درباره آلزایمر و شیوع آن کمتر بوده است. از طرفی دیگر روش‌های تشخیصی و تحقیقات علمی برای شناسایی و تشخیص آلزایمر در گذشته محدودتر بوده و ممکن است بعضی از موارد آلزایمر به اشتباه به عوامل دیگر نسبت داده شده باشند. به نظر شما چه دلایل دیگر میتواند از علل شیوع بیشتر الزایمر در عصر حاضر شده است؟