زمان : 20 Tir 1403 - 12:09
شناسه : 197232
بازدید : 3346
برای اولین بار در جهان: دانشمندان موش با سیستم ایمنی شبیه انسان ساختند برای اولین بار در جهان: دانشمندان موش با سیستم ایمنی شبیه انسان ساختند یزدفردا: دانشمندان برای اولین بار موفق به ایجاد نوعی موش با سیستم ایمنی کاملاً انسانی و میکروبیوم روده شبیه انسان شده‌اند.

به گزارش یزدفردا: اولین بار است که دانشمندان موفق به ایجاد نوعی موش با سیستم ایمنی کاملاً انسانی و میکروبیوم روده شبیه انسان شده‌اند. این دستاورد می‌تواند روند آزمایش داروهای جدید و کشف مکانیزم‌ بیماری‌ها را متحول کند.

این نخستین بار است که دانشمندان با موفقیت نوعی موش با سیستم ایمنی 100 درصد کارآمد انسانی و میکروبیوم روده شبیه انسان ساخته‌اند. این موش اصطلاحاً «انسانی‌شده» (Humanized) حدس و گمان را در تحقیقات پزشکی از بین می‌برد و پتانسیل انقلاب در آزمایش داروهای جدید و کشف مکانیسم‌های بیماری را دارد.

انقلابی در تحقیقات پزشکی: موش‌هایی که مانند انسان واکنش می‌دهند

محققان دانشگاه تگزاس در «مرکز بهداشت سن آنتونیو» موفق شدند نوعی موش را مهندسی کنند که پاسخ ایمنی مشابه انسان دارد. اگرچه استفاده از موش‌ها در تحقیقات رایج است و یکی از بهترین حیوانات در این زمینه محسوب می‌شوند، جایگزین کاملی برای انسان نیستند. چالش عمده وجود ژن‌های متعدد در موش‌هاست که با معادل‌های انسانی متفاوت‌اند؛ بنابراین سیستم ایمنی آن‌ها بسیار متفاوت از ما واکنش می‌دهد.

این نوع جدید موش که معروف به TruHuX (واقعاً انسانی) یا THX است، می‌خواهد این مانع تحقیقاتی را به تاریخ بسپارد. این موش با سیستم ایمنی کاملاً کارآمد انسانی درنهایت، مانند هریک از ما، به درمان پاسخ می‌دهد.

دکتر «پائولو کاسالی»، مدیر این مطالعه پیشگامانه، گفت:

«موش‌های THX بستری برای مطالعات سیستم ایمنی انسان، توسعه واکسن‌های انسانی و آزمایش درمان‌ها فراهم می‌کنند.»

این دستاورد برای افراد خارج از حوزه تحقیقات پزشکی چه معنایی دارد؟ این امکان وجود دارد که سرعت توسعه دارو و ایمنی درمانی را بسیار بیشتر کند، زمان آزمون و خطا را کاهش دهد و به دانشمندان اجازه دهد با اطمینان بیشتری از اثربخشی و ایمنی، درمان‌ها را وارد آزمایش‌های انسانی کنند. همچنین کاسالی معتقد است موش‌های THX می‌توانند آزمایش‌های ایمنی‌شناسی و میکروبیولوژیکی فعلی روی پریمات‌های غیرانسانی را حذف کنند.

علاوه‌براین، این موش‌ها راه را برای ایمونوتراپی‌های جدید سرطان، توسعه واکسن‌های باکتریایی و ویروسی و مدل‌سازی بیماری‌ها باز می‌کنند.

تیم این مطالعه، از موش‌های دچار نقص ایمنی (جهش‌یافته‌های NSG W41) کار را آغاز کردند و سلول‌های بنیادی انسانی خالص‌سازی شده از خون بند ناف را از طریق بطن چپ حیوان تزریق کردند. پس از چند هفته برای استقرار این پیوند، موش‌ها با ۱۷b-استرادیول (E2) (استروژن) از نظر هورمونی آماده شدند. تحقیقات قبلی تیم نشان داده بود که این شکل قوی استروژن می‌تواند بقای سلول‌های بنیادی و تمایز لنفوسیت‌ها را افزایش دهد و همچنین آنتی‌بادی‌ها را در پاسخ به ویروس‌ها و باکتری‌ها فعال کند.

در نهایت، THX یک موش «فوق انسانی» است، که با سیستم ایمنی کامل انسانی، گره‌های لنفاوی، سلول‌های اپیتلیال تیموس انسانی، لنفوسیت‌های T و B انسانی، لنفوسیت‌های B حافظه و سلول‌های پلاسما می‌تواند سیستمی با پاسخی مشابه انسان ایجاد کند.

تیم اکنون از موش‌های THX برای درک بهتر پاسخ ایمنی انسان به SARS-CoV-2 استفاده می‌کند و همچنین عوامل اپی‌ژنتیکی دخیل در فعالیت سلول‌های پلاسمای انسانی و پاسخ آنتی‌بادی آن‌ها را بررسی می‌کند که پتانسیل کشف درمان‌های جدید ویروسی و سرطانی را دارد.

این مطالعه در مجله Nature Immunology منتشر شده است.